Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirgaliai prašo LFF, kad VMFD „Žalgiris“ žaistų Vilniuje, o FBK „Kaunas“ – Kaune

Ketvirtadienį VMFD „Žalgiris“ ir FBK „Kaunas“ sirgalių iniciatyva įvyko susitikimas su Lietuvos futbolo federacijos vadovais – prezidentu Liutauru Varanavičiumi ir generaliniu direktoriumi Juliumi Kvedaru.
Vilniaus stadionas
Vilniaus stadionas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

LFF vadovų buvo prašoma taikyti išimtis bei leisti Pietų IV ir Kaunas Ultras palaikomoms komandoms žaisti savo miestuose, nors ir aukščiausios lygos standartų neatitinkančiuose  stadionuose.

„Mes džiaugiamės, kad Lietuvos futbolo klubai turi tokius aktyvius sirgalius“, – sakė L.Varanavičius – „Visi žinome Vilniaus situaciją. Yra dvi vietos – „Sportimos“ maniežas ir „Žalgirio“ stadionas. Savo ruožtu norime pasakyti, kad LFF stadione darbus spartiname kiek galime ir rangovai mus patikino, kad jau rugpjūčio pabaigoje ten galima bus žaisti“.

LFF vadovų teigimu, šalyje vyksta intensyvus stadionų, kitos futbolo infrastruktūros, atnaujinimo darbai, jie užtrunka, todėl kai kurios komandos tam tikrą laiką yra priverstos žaisti kitų miestų stadionuose. Vis dėlto, kai kurių komandų problemos nėra susijusios su stadionų statyba ar atnaujinimu.

L.Varanavičiaus teigimu, LFF domėjosi, kodėl FBK „Kaunas“ nežaidžia Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione. Pasirodo, klubas nemoka už stadioną jau daugiau kaip metus.

„Mano žiniomis, tiek stadiono administracija, tiek Kauno miesto savivaldybė yra pasirengusi deryboms su FBK „Kaunas“. Tačiau iniciatyvą turėtų parodyti ir klubas“, – sakė L.Varanavičius.

Be to, LFF prezidento teigimu, išimtys buvo daromos tiek VMFD „Žalgiris“ A lygos komandai, kuriai buvo leista žaisti uždarame „Sportimos“ manieže, tiek FBK „Kaunas“, kuriam leista žaisti Nacionalinės futbolo akademijos aikštėje.

Vis dėlto kiti A lygos klubai, kurie investuoja į savo stadionų infrastruktūrą, nėra patenkinti turėdami žaisti prastesnėmis sąlygomis.

LFF generalinis direktorius Julius Kvedaras pasiūlė susirinkusiems sirgaliams susitikti su LFF A lygos klubais ir kartu spręsti šią problemą.

„Aš, kaip ir jūs, esu už futbolą. Tačiau federaciją nuolat kaltina tai vieno, tai kito klubo protegavimu. Mums vienodai svarbūs visi“, – sakė J.Kvedaras – „Birželio 9 dieną Kaune renkasi aukščiausios lygos komandų, teisėjų atstovai. Kviečiame ne tik jus, bet ir kitų komandų sirgalius į šį susitikimą. Tikiuosi, kad ten rasime bendrą sprendimą“.

VMFD „Žalgiris“ ir FBK „Kaunas“ sirgaliai patikino būtinai dalyvausiantys šiame susitikime, taip pat sakė, jog stengsis, kad diskusijoje su klubais dalyvautų ir kitų komandų fanai.

LFF vadovai savo ruožtu patikino, kad jeigu klubai neprieštaraus laikinoms išimtims žaisti A lygos licencijos neturinčiuose stadionuose, federacija tokiam sprendimui taip pat pritars.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius