-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skambiausiai paskutinę perėjimų dieną pasižymėjo „Arsenal“, „Barca“ nuo ėjimų susilaikė

Pirmadienį, spalio 5-ąją, baigėsi žaidėjų perėjimų „langas“ Europos futbole, šįkart dėl koronaviruso situacijos užsitęsęs neįprastai ilgai. Paskutinę termino dieną netrūko nei skambių sandorių, nei sužlugusių stambių derybų.
Ousmane'as Dembele
Ousmane'as Dembele / „Scanpix“ nuotr.

Brangiausią perėjimą užfiksavo Londono „Arsenal“ klubas, sumokėjęs 50 mln. eurų Madrido „Atletico“ klubui už 27-erių saugą Thomasą Partey.

„Kanonierių“ vadovai tikėjosi prasisukti pigiau, tačiau „atletai“ taip ir nesutiko nuleisti kainos už futbolininką, kuris Madride žaidė nuo 2015-ųjų.

Svarbų žaidėją įsigijo ir Turino „Juventus“, dviem sezonams su galimybe išpirkti žaidėjo sutartį pasiskolinęs „Fiorentina“ talentą Federico Chiesą.

22-ejų krašto saugo perėjimo vertė jam atsidūrus Turine gali pasiekti net 50 mln. eurų.

Norimą žaidėją rado ir Miuncheno „Bayern“ klubas, užpildęs Roberto Lewandowskio dublerio poziciją Paryžiaus „Saint-Germain“ iki šiol atstovavusiu Ericu Maximu Choupo-Motingu. Bavarams šis sandoris neatsiėjo nė cento – kamerūnietis į Miuncheną perėjo nemokamai.

Bent trijuose perėjimuose sudalyvavo „Manchester United“.

„Raudonieji velniai“ už 15 mln. eurų iš „Porto“ įsigijo kairio krašto gynėją Alexą Tellesą, o už tokią pačią sumą „Roma“ klubui pardavė Chrisą Smallingą.

Be to, Mančesterio ekipa baigė derybas dėl Bergamo „Atalanta“ talento Amado Traore, kuris į Angliją kelsis žiemą už 30 mln. eurų.

Kiek anksčiau „Man Utd“ pranešė ir apie puolėjo Edinsono Cavani įsigijimą, kuris vakar tapo oficialiu.

Jei daugelis stipriausių Europos komandų paskutinę dieną suplanuotus sandorius įvykdė, tai „Barcelona“ kelių svarbių ėjimų taip ir nepadarė.

Pirmiausia, katalonai nesusitarė su „Man Utd“ dėl Ousmane'o Dembele pardavimo arba nuomos, o neatlikę šio veiksmo „Barca“ vadovai atsisakė ir minties perpirkti Liono „Olympique“ puolėją Memphį Depay'ų, kuris su Barselonos klubu buvo siejamas nuo pat tada, kai ekipos vairą perėmė Ronaldas Koemanas.

Vienintelis veiksmas, kurį paskutinę akimirką atliko „Barca“ – tai gynėjo Jeano-Clairo Todibo paskolinimas Lisabonos „Benfica“ komandai.

Žiemos perėjimų „langas“ daugelyje Europos šalių atsidarys sausio 31 – vasario 1 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius