Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Skandalas Anglijoje: areštuotas sirgalius, skandavęs apie tragediją

Neįvardytas asmuo areštuotas po Anglijos futbolo lygos rungtynių tarp Londono „Chelsea“ ir „Liverpool“. Jam pateikti kaltinimai dėl skanduotės apie „Hillsborough“ stadione Šefilde įvykusią tragediją.
Sirgaliai prie „Chelsea“ stadiono.
Sirgaliai prie „Chelsea“ stadiono. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Londono policija per socialinius tinklus pranešė apie nusikaltimą ir priemones, kurių ėmėsi.

„Pareigūnai per socialinę mediją buvo įspėti apie „tragedijos dainą“ per rungtynes tarp „Chelsea“ ir „Liverpool“, – rašoma policijos pareiškime. – Bendradarbiaujant su klubu („Chelsea“), mes nustatėme du vyrus, kurie įtariami netinkamu elgesiu. Vienas areštuotas dėl įtarimu pažeidus viešąją tvarką. Kitas buvo išmestas iš stadiono.“

„Hillsborough“ stadiono tragedija nutiko 1989 metų balandį.

Net 97 „Liverpool“ aistruoliai žuvo, kai stadione per FA taurės pusfinalio rungtynes tarp „Liveroool“ ir „Nottingham Forest“ kilo didžiausia tragedija Didžiosios Britanijos sporto istorijoje.

Suprasti akimirksniu

  • Rungtynių dieną britų policija ir stadiono apsauga paliko atvirus vartus į stadiono stovimas tribūnas. Į vieną jų susigrūdo apie 2000 žmonių, tačiau dėl aplink buvusios metalinės tvoros jie negalėjo niekur išeiti.
  • Stadioną saugojusi policija neapskaičiavo jo talpos ir nereguliavo plūstančio žmonių srauto. Vis daugiau žiūrovų bandė patektį į stadioną pro gana siaurą tunelį, taip spausdami ten jau buvusius sirgalius. Kilusio sąmyšio metu buvo sutrypti ir žuvo 94 žmonės, dar du mirė ligoninėje, o dar vienas kiek vėliau.

Tai ne pirmas kartas, kai Anglijos stadionuose nuskambėjo įžeidžiančios skanduotės apie tragediją.

Tai jau yra nutikę per „Chelsea“ ir „Liverpool“ rungtynes. „Chelsea“ per savo klubo puslapį pasmerkė tokį elgesį.

Prieš sezoną „Premier“ lyga paskelbė, jog griežtesnės bausmės laukia sirgalių, kurie skanduodami diskriminuos rungtynių dalyvius, o taip pat dainuos posmus apie futbolo tragedijas, tarp jų ir nelaimę „Hillsborough“ stadione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius