Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Kosmines skolas atskleidęs „Barcos“ prezidentas buvusį vadovą apkaltino melu

„Barcelona“ klubo prezidentas Joanas Laporta sulaukė buvusio vadovo viešo kirčio ir nusprendė rėžti atvirai – „Barcos“ skola siekia 1,35 milijardo eurų.

J.Laporta perėmė „Barcos“ valdymą kovo mėnesį, naujo prezidento klubui prireikėjo po Jose Maria Bartomeu pasitraukimo 2020-ųjų spalį.

Vos perėmė vairą, naujasis prezidentas susidūrė su daugybe iššūkių, mat klubas skendo skolose, kurias tik padidino koronaviruso pandemija.

„2021-ųjų kovos 21-ąją skola siekė 1,35 milijardo eurų, – atvirai pasakė J.Laporta spaudos konferencijoje pirmadienį. – Bartomeu kamšė skyles trumpalaikiais sprendimais ir žudė klubą ilgalaikėje perspektyvoje. Tai yra mums siaubingas palikimas.“

„Barca Basket“ nuotr./Joanas Laporta ir Šarūnas Jasikevičius
„Barca Basket“ nuotr./Joanas Laporta ir Šarūnas Jasikevičius

Lionelis Messi ir „Paris Saint-Germain“ sukirto rankomis praėjusią savaitę, o J.Laporta tai pavadino „liūdnu, bet priverstiniu“ žingsniu.

Negalėjo „Barca“ užregistruoti garsiausio savo žaidėjo dėl griežtų „La Liga“ taisyklių, kovojančių su ne pagal galimybes išlaidaujančiais klubais.

Gerardo Pique paskutinės minutės sutikimas susimažinti atlyginimą leido „Barcai“ užregistruoti naujokus Memphį Depay ir Ericą Garcią.

„Mes laimingi, kad susitarėme su Pique ir esame jam be galo dėkingi, – sakė J.Laporta. – Kai kurie žaidėjai yra daugiau nei tik žaidėjai. Pique yra žmogus, kuris myli šį klubą labiau už viską. Jis metė, kad esame sunkioje situacijoje ir padarė tai, kas reikalauja didžiulės padėkos.“

G.Pique anksčiau teigė, kad kiti komandos kapitonai Sergio Busquetsas, Sergi Roberto ir Jordi Alba taip pat turėtų susimažinti atlyginimus.

„Scanpix“ nuotr./Gerardas Pique
„Scanpix“ nuotr./Gerardas Pique

„Derybos vyksta, šių žaidėjų pasišventimas yra neįtikėtinas, – sakė J.Laporta. – Suprantu žaidėjus, jie jau nusikirpo atlyginimus, dabar jų prašoma dar. Niekam tai nepatinka. Iš pradžių norime išspręsti situaciją su kapitonais, tada – su likusiais žaidėjais.“

„Barcos“ prezidentas atskleidė, kad ankstesnė valdžia pasiekė ribą, kuomet išlaidos viršijo pajamas net 103 proc. Ir nesutiko J.Laporta su nuomone, kad taškymasis pinigais siejasi su noru pasivyti valstybių remiamus „Paris Saint-Germain“ ar „Manchester City“ klubus.

„Jie išleido 220 mln. gautus už Neymarą, neproporcingai ir neįtikėtinai greitai. Tada algos ir šovė į viršų. Turime keisti modelį, investuoti į akademiją, investuoti pinigus proporcingai ir su daugiau logikos“, – dėstė „Barcos“ vadovas.

Praėjusią savaitę J.M.Bartomeu per naujienų agentūrą EFE išplatino laišką, kuriame kritikavo naujojo prezidento valdymą.

„Skaičiau atidžiai ir ten pilna melo, – kirto J.Laporta. – Tai bandymas pateisinti nepateisinamą valdymą. Tai desperacijos išraiška, kuri atrodo kaip išsigelbėjimas, kuomet sirgaliai yra pikti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius