Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 27 /16:09

Smūgis neapsižiūrėjusiam Vilniaus „Žalgiriui“ – veikiausiai bus atimta pirmoji sezono pergalė

Šalies vicečempionas Vilniaus „Žalgiris“ sekmadienio vakarą pergale pradėjo A lygos pirmenybes, 2:0 namuose pranokdamas principinį varžovą „Kauno Žalgirį“, tačiau panašu, jog gali būti skaudžiai nubaustas dėl aplaidumo.
Aurelijus Skarbalius ir Vilma Venslovaitienė
Aurelijus Skarbalius ir Vilma Venslovaitienė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Panašu, kad sostinės ekipai gali būti įskaitytas techninis pralaimėjimas už LFF varžybų nuostatų nepaisymą.

Startinėje „Žalgirio“ sudėtyje rungtynes pradėjo vidurio gynėjas iš Čilės Diego Oyarzunas, tačiau jis šį mačą turėjo praleisti.

Praėjusio sezono pabaigoje šis gynėjas prieš save išvydo raudoną kortelę ir šio sezono A lygos startą privalėjo praleisti, nes galiojančios diskvalifikacijos yra perkeliamos į naują sezoną.

Raudoną kortelę D.Oyarzunas gavo praėjusio sezono paskutinėse rungtynėse su Marijampolės „Sūduva“. Tuomet čilietis iš aikštės buvo išvytas jau per pridėtą rungtynių laiką.

Vilniaus klubui veikiausiai bus įskaitytas techninis pralaimėjimas 0:3.

Tiesa, žalgiriečiai kaltės nepripažįsta ir teigia, kad atsakomybę turėtų prisiimti LFF drausmės komitetas.

Anot klubo komunikacijos vadovo Evaldo Gelumbausko, klubas iš drausmės komiteto negavo jokio pranešimo apie tai, kad D.Oyarzunas negali rungtyniauti.

„Įprastai prieš kiekvienas rungtynes drausmės komitetas atsiunčia laišką su žaidėjų pavardėmis, kurie tame mače negali rungtyniauti. Mes šįsyk negavome jokio įspėjimo, tad atsakomybę turėtų prisiimti LFF. Nežinau, kodėl jie šį kartą apie tai mūsų neperspėjo, galbūt neapsižiūrėjo“, – 15min sakė E.Gelumbauskas.

LFF varžybų nuostatai
LFF varžybų nuostatai

LFF varžybų nuostatų 200-asis straipsnis iš tiesų teigia, kad „Galiojančios diskvalifikacijos perkeliamos į sekantį sezoną“.

Tiesa, tų pačių nuostatų 199 straipsnyje parašyta, kad LFF drausmės komitetas turi informuoti klubus apie drausmines nuobaudas. Tiesa, pažymėta, kad klubai ir patys privalo vesti žaidėjų įspėjimų ir pašalinimų apskaitą bei turi teisę kreiptis į LFF drausmės komitetą prašydamas patikslinti konkretaus žaidėjų gautų kortelių ar drausminių nuobaudų skaičių.

LFF drausmės komiteto sekretorius Ričardas Zdančius į 15min skambučius antradienį neatsakė.

Bet LFF drausmės kodeksas vilniečiams nieko gera nežada. Jo 33 straipsnyje aiškiai parašyta, kad jei žaidėjas dėl bet kokios priežasties neturintis teisės dalyvauti rungtynėse, jose dalyvavo, klubui, už kurią žaidė toks žaidėjas, įskaitomas pralaimėjimas ir gali būti skiriama bauda.

Maža to, D.Oyarzuno diskvalifikacija, net ir iš „Žalgirio“ atėmus taškus, turėtų būti pratęsiama.

LFF drausmės kodeksas
LFF drausmės kodeksas

Praėjus kelioms valandoms po į viešumą iškilusios sensacingos žinios, LFF pranešė, jog drausmės komitetas pradėjo tyrimą „dėl galimo LFF varžybų nuostatų pažeidimo vasario 25 d. vykusiose Lietuvos A lygos rungtynėse tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir „Kauno Žalgirio“ komandų“.

Precendentas – prieš dešimtmetį

Priminsime, kad labai panašus incidentas šalies pirmenybėse buvo užfiksuotas ir prieš daugiau nei 10 metų.

Tuomet Vilniaus „Vėtra“ 3:1 išvykoje nugalėjo „Šilutės“ komandą, bet sostinės ekipos sudėtyje žaidė keturias geltonas korteles turėjęs ir dvikovą privalėjęs praleisti Andrius Skerla.

Tuomet vilniečiai irgi teigė, kad skirtingai nei varžovai, nebuvo informuoti apie A.Skerlos diskvalifikaciją, bet į tokius pasiteisinimus drausmės komitetas dėmesio nekreipė ir „Vėtrai“ buvo įskaitytas techninis pralaimėjimas 0:3.

VIDEO: Vilniaus „Žalgirio“ sezono starte – šventinių nuotaikų puokštė
VIDEO: Rungtynių santrauka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius