-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Socialiniuose tinkluose išjuoktas „Panevėžys“ atsiprašė perdėtai išgyręs naujoką

„Panevėžio“ futbolo klubui teko išplatinti atsiprašymą po to, kai buvo išjuoktas socialiniuose tinkluose. Žinia, kad panevėžiečiai pristatydami naujoką pateikė klaidingą informaciją, paimtą tiesiog iš „Wikipedia“, pasiekė ir žinomas užsienio sporto platformas.
Barkley Miguelis Panzo
Barkley Miguelis Panzo / fk-panevezys.lt nuotr.

Prieš kelias dienas „Panevėžys“ pristatė naujoką Barkley Miguelį Panzo. Klubas skelbė, kad šis žaidėjas atstovavo „Queens Park Rangers“ ir per 36 rungtynes Anglijos „Championship“ divizione pelnė 45 įvarčius. Kad dar pernai žaidė Prancūzijos antroje lygoje ir kad yra atstovavęs Angolos rinktinei.

Visą šią „informaciją“ iki penktadienio buvo galima rasti „Wikipedia“ puslapyje – ja „Panevėžys“ ko gero ir pasinaudojo. Tačiau futbolo sirgaliai atsekė, kad ši informacija yra klaidinga ir išjuokė panevėžiečius.

„Lietuvos klubas pasirašė sutartį su išgalvotu žaidėju ir pristatė jį kaip didelę žvaigždę“, – juokėsi ir plojo „SportBible“. „Lietuvos klubas mano, jog įsigijo buvusį QPR žaidėją...“, – antrino „FourFourTwo“.

Paaiškėjo, kad B.Panzo 2010-12 m. žaidė ne „Queens Park Rangers“ ekipoje, kuri, beje, tuo metu varžėsi net ne „Championship“, o pačioje „Premier“ lygoje, o kukliame „Walton&Hersham“ klube, besivaržiusiame aštuntame pagal pajėgumą Anglijos divizione.

Vėliau žaidė tiesiog regioninėje Prancūzijos lygoje, o ne „antroje šios šalies lygoje“. Angolos rinktinei oficialiose rungtynėse B.Panzo taip pat nėra atstovavęs, nors „Panevėžys“ skelbė, kad futbolininkui netgi pavyko pelnyti įvartį.

Išplatintame pranešime „Panevėžys“ atsiprašė už klaidingą informaciją, tačiau patikino, kad žaidėją pirko remdamiesi ne ja, o tuo, ką pamatė peržiūros metu.

„Šis futbolininkas atvyko į mūsų klubo peržiūrą prieš dvi savaites. Futbolininkas dalyvavo treniruotėse bei sužaidė dvejas rungtynes prieš Suvalkų „Wigry“ ir Rygos RFS komandas. Vyriausiajam FK „Panevėžys“ treneriui A. Kurtijanui B.Panzo paliko universalaus, galinčio sėkmingai žaisti tiek vidurio, tiek krašto puolėjo pozicijose futbolininko įspūdį. Todėl su B.Panzo FK „Panevėžys“ nusprendė pasirašyti sutartį“, – rašoma pranešime.

„Norime pažymėti, kad sutartis su sportininku buvo sudaryta remiantis jo pademonstruotais sugebėjimais futbolo aikštėje, treniruotėse ir rungtynėse, o ne „Wikipedia“ aprašymais, kaip bandoma pateikti kai kuriose visuomenės informavimo priemonėse.

Klubo vadovai ir treneriai prieš pasirašant sutartį, neturėjo jokios informacijos apie Barkley galimą žaidimą Angolos rinktinėje. Klubas atsiprašo už klaidingos informacijos atsiradimą FK „Panevėžys“ tinklapyje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius