Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sostinę palikęs argentinietis kirto „Žalgirio“ vadovams: mėšlą kalbėjo, vadino melagiu

Pasiruošimą sezonui su Vilniaus „Žalgiriu“ pradėjęs Nicolasas Gorobsovas netikėtai paliko sostinę ir apsivilko „Panevėžio“ aprangą. Sekmadienio vakarą argentinietis su naujaisiais komandos draugais kėlė į viršų LFF Supertaurę, o vėliau 15min atvirai išdėstė, kodėl įvyko nemalonus išsiskyrimas su sostinės klubu.
Nicolasas Gorobsovas
Nicolasas Gorobsovas / nuotr. fkzalgiris.lt ir Elvio Žaldario/LFF

N.Gorobsovas Supertaurės rungtynėse „Sportimos“ manieže žaidė starto sudėtyje ir jau pirmosiose oficialiose rungtynėse su „Panevėžio“ marškinėliais bandė rodyti tai, dėl ko buvo vadinamas „Žalgirio“ smegenimis titulais nusėtame 2022-ųjų ir ne tokiame sėkmingame 2023-ųjų sezonuose.

0:0 pasibaigusiame mače buvo mušami baudiniai, o argentinietis pirmas siuntė kamuolį į tinklą nuo virpsto.

„Kažkiek pasisekė, taip. Norėjau mušti į tą pusę, bet svarbiausia, kad įmušiau. Įmušė ir visi komandos draugai, tad realizavome baudinius 100 proc. tikslumu“, – šypsojosi su 15min kalbėjęs N.Gorobsovas.

Nors laimėta Supertaurė klubui nesuteikia papildomos finansinės naudos, 34-erių saugas įsitikinęs, jog tokia pergalė yra itin svarbi sezono starte.

„Visad svarbu pradėti sezoną titulu, pergale. Dabar turime koncentruotis į A lygą. Svarbios tokios rungtynės visiems, titulas motyvuos, nuteiks pozityviai. Sezonas bus ilgas. Man pačiam tai buvo pirmosios rungtynės „Panevėžio“ komandoje, esu labai laimingas. Tikiuosi, kad su kiekvieneriomis rungtynėmis žengsime į priekį“, – dėstė N.Gorobsovas.

nuotr. Elvio Žaldario/LFF/Nicolasas Gorobsovas
nuotr. Elvio Žaldario/LFF/Nicolasas Gorobsovas

Jis neslėpė, jog reikės laiko apsiprasti su naujais bendražygiais, tačiau kol kas procesas klostosi pozityviai.

„Dabar nebus kada net pailsėti, laiko nėra daug – jau nuo rytojaus kibsime į darbą vėl ir ruošimės rungtynėms su „Džiugu“, – kalbėjo argentinietis.

Vis dėlto jo veido išraiška surimtėjo, kuomet kalba pasisuko apie Vilniaus „Žalgirį“.

Lyderiu buvęs, komandos smegenimis vadintas ir sostinės ekipą į Konferencijų lygą išvedęs futbolininkas sausio mėnesį sugrįžo į Lietuvą iš Argentinos ir kibo į pasiruošimo sezonui darbus dar Vilniuje.

„Jei nuoširdžiai, situacija su klubu, su savininke nebuvo gera, nebuvo ji tokia, kaip pradžioje, – atviravo N.Gorobsovas. – Man pasakė, kad galiu pats spręsti, ar noriu pasilikti. Nusprendžiau išvažiuoti, su manimi nebuvo elgiamasi tinkamai.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vilma Venslovaitienė, Vladimiras Čeburinas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vilma Venslovaitienė, Vladimiras Čeburinas

Jie pradėjo kalbėti mėšlą apie mane, sakė, kad nesu profesionalus, vadino melagiu. Man tokie dalykai nėra priimtini. Jie žino geriau nei bet kas kitas, koks esu profesionalus.

Tad sprendimas buvo lengvas, nusitraukiau kontraktą ir atvykau į „Panevėžį“, nes noriu žaisti ten, kur jaučiuosi gerai, kur su manimi elgiamasi kaip su profesionaliu futbolininku. Dabar esu labai laimingas. Daugiau pasakyti nėra ką.

„Žalgiryje“ etapas baigtas, tie keleri metai buvo nuostabūs, ypač 2022-ieji, bet dabar koncentruojuosi į žaidimą „Panevėžyje“.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Nicolas Gorobsovas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Nicolas Gorobsovas

Pastaruoju metu ne vienas futbolininkas kalbėjo apie „Žalgirio“ negandas. Viešai savo nuomonę „Padkaste“ dėstė Nauris Petkevičius, Kipras Kažukolovas, pastabų bendraudamas su 15min negailėjo ir Edvinas Gertmonas.

„Dabar nėra prasmės kalbėti kažką blogo, tačiau, jei kone visi žaidėjai, palikę komandą, kalba apie ją blogus dalykus... Na, tai daug ką pasako, tai rodo, kad klubas neina tinkama kryptimi. Paprasta“, – teigė N.Gorobsovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius