Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Splite prisistatęs V.Dambrauskas: „Tikslas – grąžinti „Hajduk“ į Čempionų lygą“

Visose šalyse, kuriose dirbo, prizininku tapęs Valdas Dambrauskas pasitinka bene karščiausią karjeros ruožą ir tiki, jog Splito „Hajduk“ jau po kelerių metų gali žaisti UEFA Čempionų lygoje.

Antradienį populiariausio Kroatijos futbolo klubo vadovai atliko staigų judesį ir vietoj atleisto švedo Jenso Gustafssono pasikvietė 44-erių specialistą iš Lietuvos.

„Sezonas nesiklosto taip, kaip planavome, ir, mano nuomone, nėra gerai keisti trenerį sezono metu, bet esame ten, kur esame – nepasiekėme tikslų, nesurinkome tiek taškų, kiek norėjome. Bendraudamas Jensas buvo tikras džentelmenas, bet taškų trūko ir privalėjome reaguoti. Turėjome mintį su Gustafssonu likti iki gruodžio 18-osios, bet visi matėte, kaip atrodėme pastarosiose 3–4 rungtynėse“, – pristatydamas V.Dambrauską, teigė „Hajduk“ klubo prezidentas Lukša Jakobušičius.

Per pastaruosius keturis turus „Hajduk“ sukrapštė tik dvi lygiąsias ir Kroatijos pirmenybėse po 13 turų užima ketvirtą vietą, šešiais taškais atsilikdami nuo lyderių trejeto – Zagrebo „Dinamo“, „Osijek“ ir „Rijeka“.

HNK Hajduk Split nuotr./Lukša Jakobušičius ir Valdas Dambrauskas
HNK Hajduk Split nuotr./Lukša Jakobušičius ir Valdas Dambrauskas

Kartu su prezidentu spaudos konferencijoje dalyvavęs sporto direktorius Mindaugas Nikoličius taip pat patikino, kad sprendimas buvo neišvengiamas.

„Privalėjome greitai reaguoti ir turėjome keletą variantų. Pasirinkome Valdą, nes juo labai pasitikime. Dambrausko propaguojamas futbolo stilius tinka „Hajduk“ ir mūsų požiūriui į žaidėjų tobulėjimą“, – teigė M.Nikoličius.

„Splitas turi garsų klubą ne tik Balkanuose, bet ir visoje Europoje. Galiu tik pasakyti, kad padarysiu viską, jog komanda būtų ten, kur ir nusipelnė“, – trumpai, bet ambicingai kroatams prisistatė V.Dambrauskas.

Nors pastaruosius 11 mėnesių praleido Razgrado „Ludogorec“ klube, treneris tvirtino, jog nuo Kroatijos futbolo aktualijų nebuvo atitrūkęs.

„Seku viską ir puikiai žinau, kaip kas vyksta. Nuo praėjusio sezono „Hajduk“ pakeitė keletą žaidėjų, bet žinau, ko klubas nori ir kokius žaidėjus turi. Mano darbas yra kovoti dėl trofėjų ir nueiti kuo toliau. Kovosime tol, kol turėsime galimybę“, – žadėjo V.Dambrauskas.

Paklaustas, kiek laiko užtruks įgyvendinti savo sumanymus, lietuvis išliko lakoniškas.

„Norėčiau to kaip galima greičiau. Trečiadienio rytą jau turiu pirmą treniruotę, dideliais pažadais nesimėtau, bet galiu garantuoti, kad atiduosime viską, ką galime – aistrą, žinias, patirtį. Suprantu, kad visi laukia rezultato. Šis klubas priklauso Europai ir mes privalome jį ten grąžinti. Tai yra mūsų pagrindinė užduotis. Noriu su „Hajduk“ pasiekti Čempionų lygą, bet tik Dievas žino, kiek laiko mums prireiks. Svarbiausia link tikslo eiti žingsnis po žingsnio“, – savo požiūrį dėstė V.Dambrauskas.

Per šiuolaikinės Čempionų lygos istoriją „Hajduk“ pagrindiniame etape žaidė vos sykį – 1994–1995 metais.

HNK Hajduk Split nuotr./Valdo Dambrausko pristatyto konferencija
HNK Hajduk Split nuotr./Valdo Dambrausko pristatyto konferencija

Treneris neslėpė, jog sulaukęs pasiūlymo iš tokio didelio futbolo vardo, svarstė neilgai. Lenkijos žiniasklaidoje skelbiama, kad lietuviu gana rimtai domėjosi šiuo metu Lenkijos čempionate stringantis Varšuvos „Legia“ klubas.

„Didžiausia priežastis, kodėl esu čia – „Hajduk“. Visi žinome, ką šis klubas reiškia regionui, Kroatijai, Dalmatijai. Visa tai ir lėmė. Žinau, kad spaudimas bus didelis, bet taip dar kartą išbandysiu save. Neieškau lengvų dalykų, sėkmė su „Hajduk“ turėtų ypatingą svorį“, – teigė V.Dambrauskas.

Klubo vadovai taip pat atskleidė, kad V.Dambrauskas klubui kainuos panašiai tiek, kiek ir ankstesni klubo strategai. Su „Hajduk“ lietuvis sukirto rankomis iki 2024 metų.

Kroatijos žiniasklaidos teigimu, „Hajduk“ klube treneriui skirtos atlyginimo „lubos“ yra 20 tūkst. eurų per mėnesį. Tai reiškia, kad Kroatijoje strategas uždirbs kiek mažiau nei Razgrade, kur įvairių šaltinių teigimu, gaudavo apie 30 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius