-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Stambulas greičiausiai praras teisę rengti Čempionų lygos finalą

UEFA Čempionų lygos kovos antroje vasaros pusėje gali prasitęsti, tačiau net ir taip įvykus turnyro finalas greičiausiai vyks ne Stambule, kaip buvo planuota, o kitame mieste.
Stambulo „Ataturk“ stadionas
Stambulo „Ataturk“ stadionas / „Scanpix“ nuotr.

Praėjusį šeštadienį, gegužės 30-ąją, turėjęs vykti Čempionų lygos finalas, anot pranešimų, greičiausiai bus perkeltas į vietą, kurioje bus žaidžiami ir likę turnyro etapai.

Toks sprendimas leistų UEFA išvengti nereikalingų logistinių rūpesčių bei apsaugoti komandas nuo kelionių ir galimo užsikrėtimo koronavirusu.

Turkija šiuo metu yra uždraudusi visus tarptautinius skrydžius, nors koronaviruso situacija šioje šalyje, lyginant su didžiosiomis Vakarų Europos valstybėmis, nėra tokia bloga – Turkijoje COVID-19 užsikrėtimų nustatyta per 163 tūkst., o mirčių – 4,5 tūkst.

Vis dėlto naujienų agentūrai AP artimas šaltinis pakuždėjo, jog UEFA planuoja sezoną atnaujinti vienoje vietoje ir tai greičiausiai nebus Stambulas.

Teigiama, kad vienas pagrindinių prioritetų renkantis miestą bus vietos pasiekiamumas, o Turkijai visiškai užsidarius akivaizdu, jog pasiekti Stambulą Europos futbolo grietinėlei nebūtų labai paprasta.

Taip pat bus atsižvelgiama ir į koronaviruso situaciją pasirinktame mieste bei galimybes laikytis karantino sąlygų ir testuoti futbolininkus dėl COVID-19.

Lemtingas UEFA sprendimas turėtų būti skelbiamas birželio 17-ąją, kai paaiškės ne tik Čempionų, bet ir Europos lygos likimas. Pastarosios finalas buvo numatytas Lenkijos mieste Gdanske ir turėjo vykti dar gegužės 27-ąją. Manoma, jog UEFA sieks abu turnyrus užbaigti dar rugpjūčio mėnesį.

Vieną sykį Stambule Čempionų lygos finalas jau buvo žaidžiamas – daugeliui įsiminusioje 2005 m. finalo dvikovoje „Liverpool“ panaikino 3 įvarčių deficitą ir po baudinių serijos nugalėjo „AC Milan“ klubą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius