Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stankevičius išrinktas į simbolinę „Serie A“ turo vienuolikę (video)

Puikią sportinę formą prieš jau šį šeštadienį Marijampolėje įvyksiančias 2010 metų pasaulio futbolo čempionato atrankos turnyro rungtynes su Rumunija demonstruoja saugas Marius Stankevičius. Lietuvis mače su „Palermo“ klubu įmušė įvartį, atliko rezultatyvų perdavimą ir buvo išrinktas į simbolinę paskutiniojo „Serie A“ pirmenybių turo vienuolikę.
M.Stankevičiui nepavyko tapti Italijos taurės laimėtoju
Pirmą sezoną „Sampdoria“ marškinėlius vilkėjęs M.Stankevičius 2008-2009 metų „Serie A“ čempionate iš viso pelnė 3 įvarčius. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį vykusiame paskutiniame šio sezono „Serie A“ čempionato ture namuose žaidusi „Palermo“ vienuolikė pirmavo po taiklių Fabrizio Miccolio (8 min.) ir Davide'o Succio (42 min.) smūgių. Beje, abu kartus galimybę pasižymėti šeimininkams suteikė neleistinai suklydęs „Sampdoria“ vartininkas Vincenzo Fiorillo.

Sušvelninti rezultatą svečiams pavyko prieš pat pirmojo kėlinio pabaigą, kai po M.Stankevičiaus perdavimo pasižymėjo Giampaolo Pazzinis (45 min.), o tašką „Sampdoria“ vienuolikei lietuvis išplėšė 59-ą mačo minutę, techniškai suklaidinęs kelis „Palermo“ gynėjus ir klastingu smūgiu pasiuntęs kamuolį į tolimą varžovų vartų kampą.

Visą susitikimą žaidęs M.Stankevičius buvo atlikęs ir dar vieną rezultatyvų perdavimą, tačiau teisėjai Antonio Cassano įvarčio neįskaitė dėl abejotinos nuošalės.

Rungtynės taip ir pasibaigė – rezultatyviomis lygiosiomis 2:2 (2:1), o 46 taškus per 38 žaistas rungtynes surinkusi Genujos „Sampdoria“ ekipa galutinėje 2008-2009 metų „Serie A“ čempionato rikiuotėje liko 13-a.

Įspūdingas M.Stankevičiaus žaidimas neliko nepastebėtas „Serie A“ ekspertų. Saugas buvo išrinktas į simbolinę paskutiniojo pirmenybių turo vienuolikę.

„Dauguma „Sampdoria“ ekipos atakų vyko dešiniuoju kraštu, ten kur žaidė M.Stankevičius. Lietuvis prisidėjo prie daugumos pavojingiausių svečių išpuolių, atliko rezultatyvų perdavimą ir įmušė pats. Sunkiai dirbo viso susitikimo metu ir už tai gavo atpildą“, - taip saugo žaidimą įvertino Goal.com ekspertai.

Be lietuvio į simbolinę paskutinio, 38-ojo, „Serie A“ pirmenybių turo vienuolikę taip pat pateko vartininkas Alessio Scarpi („Genoa“), gynėjai -  Claudio Terzi („Bologna“), Giorgio Chiellini („Juventus“) ir Paolo Maldini („AC Milan“), saugai - Cristiano Doni („Atalanta“), Estebanas Cambiasso („Inter“) ir Pavelas Nedvedas („Juventus“) bei puolėjai - Zlatanas Ibrahimovičius („Inter“), Diego Milito („Genoa“) ir Vincenzo Iaquinta („Juventus“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius