Stevenas Gerardas LFF stadione nebėgios – anglų kapitonas baigia karjerą rinktinėje

Anglijos futbolo rinktinės kapitonas Stevenas Gerrardas, kaip ir buvo prognozuota, po pasaulio čempionato nusprendė atsisveikinti su nacionaline šalies komanda, kurioje žaidė 14 metų.
Stevenas Gerrardas
Stevenas Gerrardas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dar 2000 metų gegužės mėnesį mače su Ukraina rinktinės gretose debiutavęs dabar jau 34 metų saugas nacionalinėje komandoje sužaidė 114 rungtynių ir įmušė 21 įvartį.

„Tai buvo labai sunkus sprendimas, vienas sunkiausių mano karjeroje“, – Anglijos futbolo asociacijos (FA) interneto svetainėje cituojamas veteranas.

„Liverpool“ klubo saugas ir kapitonas prieš Pasaulio futbolo čempionatą Brazilijoje buvo vienas vyriausių rinktinės žaidėjų ir vienintelis, žinojęs, ką reiški įmušti įvartį pasaulio čempionate.

„Kai grįžau iš Brazilijos buvo labai prastos nuotaikos dėl mūsų pasirodymo. Daug kalbėjau su šeima, draugais ir kitais artimais žmonėmis. Svarbiausia, kad mane labai palaikė treneris Brendanas Rodgersas („Liverpool“ strategas – red. past.).

Žinoma, norėdamas tęsti savo karjerą ir išvengti traumų, turiu tausoti savo kūną, kad galėčiau klubui atiduoti visą save. Pernai iškovojome teisę vėl žaisti Čempionų lygoje ir tai taip pat turėjo įtakos mano sprendimui“, – komentavo S.Gerrardas.

Paskutinėmis veterano rungtynėmis rinktinėje tapo trečiasis Pasaulio futbolo čempionato gruės susitikimas su Kosta Rikos komanda. Paskutiniuoju įvarčiu – 2013 metų spalio 15 dieną įmuštas švartis į Lenkijos rinktinės vartus „Wembley“ stadione.

Anglijos ir Lietuvos rinktinės žais atrankoje į 2016 metų Europos futbolo čempionatą, tačiau Lietuvos futbolo sirgaliai S.Gerardo mūsų šalyje neišvys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius