Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Stumbro“ investuotojai ir naujasis treneris užminė nemažai klausimų: LFF baiminasi „Kruojos“ atvejo

„SMScredit.lt ​A lygos“ kabinetuose gaudžia pavojaus varpai. Po padidinamuoju stiklu pateko Kauno „Stumbro“ klubas, panorėjęs įregistruoti naujus investuotojus. Lygos vadovai ir Lietuvos futbolo federacija (LFF) į tokius kauniečių bandymus kol kas žvelgia įtariai ir sprendimų priimti neskuba. Baiminamasi, kad nepasikartotų praėjusio sezono Pakruojo „Kruojos“ istorija, kurios atomazgoje klubas pasitraukė iš aukščiausio šalies diviziono.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šis A lygos sezonas kauniečiams prasidėjo ne taip sėkmingai, kaip tikėjosi klubo vadovai ir šios ekipos gerbėjai. Per penkerias pirmąsias rungtynes „Stumbras“ sukrapštė vos tris taškus ir turnyro lentelėje lenkia tik taškų neiškovojusį Utenos „Utenį“.

Mariano Barreto
Mariano Barreto

Priešsezoninėse rungtynėse be pralaimėjimų žengęs „Stumbras“ pradėjo strigti, tad klubo vadovybė nusprendė įlieti šviežio kraujo. Akylesni futbolo gerbėjai jau spėjo pastebėti, kad paskutinėse šios komandos rungtynėse su Marijampolės „Sūduva“ šalia vyriausiojo ekipos trenerio Dariaus Gvildžio mindžikavo ir akis akiniais nuo saulės paslėpęs tamsaus gymio vyras. Tai specialistas iš Portugalijos Mariano Barreto.

Ši situacija užminė nemažai klausimų, o klubo sporto direktorius Giedrius Klevinskas paslapties šydo taip pat nepraskleidė ir nenorėjo pasakyti, kas iš tikrųjų vadovauja komandai.

„Viską paskelbsime artimiausiu metu oficialioje spaudos konferencijoje. Truputį palaukime“, – aptakiai portalui futbolas.lt kalbėjo klubo vadovas

Viską paskelbsime artimiausiu metu oficialioje spaudos konferencijoje. Truputį palaukime.

G.Klevinskas prasitarė, kad „Stumbras“ dar turi sulaukti palankaus sprendimo iš LFF Vykdomojo komiteto. Ką turi nuspręsti LFF vadovybė, jei treneris turi reikiamą licenciją, pašnekovas neatskleidė.

Indijoje gimęs 59-erių metų specialistas per savo karjerą yra dirbęs su Ganos ir Etiopijos rinktinėmis, taip pat vadovavo Portugalijos, Saudo Arabijos, Kipro, Angolos ir Rusijos klubams.

2009 metų sausį M.Barreto dirbo Rusijos „Premier“ lygos Krasnodaro „Kuban“ klubo trenerio asistentu, nors oficialiai buvo įregistruotas kaip vyriausiasis treneris, mat komandai vadovavęs vartininkas Sergejus Ovčinikovas neturėjo UEFA Pro licencijos.

Kad laikinosios sostinės klubo atstovai yra pateikę dokumentus ir norėtų registruoti naujuosius investuotojus, prasitarė ir LFF naujasis prezidentas Edvinas Eimontas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LFF prezidentas Edvinas Eimontas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LFF prezidentas Edvinas Eimontas

„Klubas yra pateikęs dokumentus registruoti naujuosius investuotojus, o mes medžiagą atidavėme UEFA ir FIFA. Tik po konsultacijų su jomis, priimsime sprendimą. Taip pat turime planą kreiptis į Portugalijos ir Austrijos futbolo federacijas, kurios apie minėtus asmenis žino gerokai daugiau, nei mes. Po visko, teiksime informaciją Vykdomajam komitetui, o jis spręs – tvirtinti naujus investuotojus, ar ne“, – portalui futbolas.lt sakė Lietuvos futbolo federacijos prezidentas.

„Pirmieji įspūdžiai geri, o kaip bus, pamatysime“, – pridūrė prezidentas.

E.Eimonto dienotvarkėje su naujaisiais investuotojais jau yra suplanuotas susitikimas. Kiek anksčiau jis yra minėjęs, kad asmenų, norinčių Lietuvoje įsigyti klubą, netrūko ir šį sezoną.

Ši „Stumbro“ istorija užminė nemažai klausimų. Buvo iš karto prisiminta metų senumo „Kruojos“ istorija, kai į Pakruojį atvyko kitas portugalas Divaldo Alvesas. Šio portugalo viešnagė Lietuvoje truko vos keletą savaičių – jo auklėtiniai buvo apkaltinti dalyvavimu nelegalioje veikloje, specialiai įtakojant rungtynių rezultatus, o padaręs savo darbą D.Alvesas spruko iš Lietuvos.

kruoja.lt nuotr./Divaldo Alvesas
kruoja.lt nuotr./Divaldo Alvesas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius