Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su ašaromis akyse, bet japonai susitvarkė ir po skaudaus pralaimėjimo

Japonijos futbolininkai dramatiškai pasitraukė iš pasaulio futbolo čempionato kovų, bet šios šalies sirgaliai netvarkos stadione nepaliko ir po skaudaus pralaimėjimo Kroatijai.

Grupių etape ir vokiečius, ir ispanus ant menčių guldę japonai buvo arti dar vienos sensacijos, bet aštuntfinalyje pagrindinį laiką ir pratęsimą su kroatais sužaidę lygiosiomis 1:1, nusileido planetos vicečempionams baudinių serijoje 1:3.

Skaudi nesėkmė neleido japonams pirmą kartą patekti tarp aštuonių stipriausių pasaulyje, bet net ir sugniuždyti šios šalies sirgaliai po rungtynių pratęsė savo tradiciją ir surinko šiukšles stadiono tribūnose.

Apie tai po rungtynių paklaustas Japonijos rinktinės treneris Hajime Moriyasu dar sykį priminė, jog toks elgesys užkoduotas japonų genuose.

„Japonijos žmonėms tai normalu. Kai palieki kažkokią vietą, turi ją palikti švaresnę negu radai prieš tai“, – aiškino japonų strategas.

Kalbėdamas apie dramatišką pralaimėjimą ir tris netikslius baudinius, specialistas minėjo spaudimą ir žaidėjų drąsą.

„Nemanau, kad žaidėjai pasidavė spaudimui. Tie, kurie žaidė 120 minučių ir atliko baudinius, parodė savo drąsą. Norėčiau pagirti juos už pastangas esant tokiam dideliam spaudimui, – kalbėjo japonas. – Žinoma, norėjome laimėti, o toks rezultatas yra nesėkmingas, bet tai nepanaikina mūsų įdirbio, kurį atlikome šiame čempionate. Nesugebėjome perlipti aštuntfinalio barjero, bet žaidėjai pademonstravo, kokia yra naujoji naujoji Japonijos futbolo karta.“

Japoniją nugalėjusi Kroatija ketvirtfinalyje kausis prieš Braziliją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius