Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sūduvos“ čempioniškos ambicijos bliūkšta po antausio Kaune

Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ futbolininkai sudavė skaudų smūgį Marijampolės „Sūduvos“ svajonėms iškovoti A lygos čempionų titulą. Po 2:1 pasibaigusių rungtynių Kaune mūsų šalies pirmenybių karūną jau gali matuotis Vilniaus „Žalgiris“.
A lygos rungtynės: Kauno „Hegelmann Litauen“ – Marijampolės „Sūduva“.
A lygos rungtynės: Kauno „Hegelmann Litauen“ – Marijampolės „Sūduva“. / Elijaus Kniežiausko nuotr.

A lygos lyderis Vilniaus „Žalgiris“ turėtų nusiųsti padėką į Kauną, nes ten penktoje vietoje žengianti „Hegelmann Litauen“ komanda atėmė tris brangius taškus iš „Sūduvos“, kuri yra antra.

Nors „Sūduva“ rungtynių pradžioje daugiau kontroliavo kamuolį, „Hegelmann Litaeun“ startavo efektyviau ir penktą minutę išsiveržė į priekį. Po Naurio Petkevičiaus puikaus perdavimo, į baudos aikštelę prasmukęs Levanas Mačarašvilis tiksliai smūgiavo į dešinį vartų kampą.

Įvarčio įkvėpti kauniečiai toliau žaidė simpatišką futbolą ir ne kartą išprovokuodavo varžovų pražangas. Baudos aikštelėje dar vieną galimybę įmušti turėjo Klaudijus Upstas, kuris pavojingai smūgiavo šalia viršutinio vartų kampo. Taip pat savojo šanso neišnaudojo ir N.Petkevičius. Savo ruožtu sūduviai pirmajame kėlinyje ambicingų progų nesukūrė.

Elijaus Kniežiausko nuotr./A lygos rungtynės: Kauno „Hegelmann Litauen“ – Marijampolės „Sūduva“.
Elijaus Kniežiausko nuotr./A lygos rungtynės: Kauno „Hegelmann Litauen“ – Marijampolės „Sūduva“.

Po pertraukos „Sūduva“ sustiprino veiksmus atakoje ir 58 minutę išlygino rezultatą. Dešiniajame atakos krašte Jevgenas Jefremovas atliko perdavimą į baudos aikštelę, kur Aleksandras Makasis galva numetė kamuolį link kairiojo virpsto. Ten tykojęs Xabi Auzmendi iš arti nuginklavo vartininką.

Victoro Basadre auklėtiniai per likusią rungtynių dalį dominavo aikštėje ir ieškojo galimybių pelnyti pergalingą įvartį. Visgi „Hegelmann Litaeun“ sutankino gynybą ir dovanų varžovams nedalino.

Per pridėtą laiką prie abiejų vartų komandos turėjo puikias progas įmušti, bet kauniečiai tarė paskutinį žodį.. Paskutinę rungtynių minutę kontratakoje L.Mačarašvili atliko perdavimą priešais vartus išnirusiam Kyle‘ui Spence‘ui, o šis nesunkiai pasiuntė kamuolį į vartus.

„Hegelmann Litaeun“ su 51 taškais žengia penktoje vietoje ir keturiais taškais atsilieka nuo „Panevėžio“ komandos.

„Sūduva“ (67 tšk.) rikiuojasi antroje pozicijoje, jai liko tik dvejos rungtynės A lygoje.

Pirmoje vietoje esantis Vilniaus „Žalgiris“ turi 69 taškus. Vilniečiams liko dar ketverios rungtynės, tarp jų ir mačas sekmadienį Alytuje su „Dainava“.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius