-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Sūduvos“ futbolo klubui siekiant istorinio pasiekimo ministras A.Monkevičius pasididžiavo regbiu

Švietimo, mokslo ir sporto ministras (ŠMSM) Algirdas Monkevičius teigia, kad norėtų sulaukti Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkų sėkmės ketvirtadienio vakarą vykstančiose lemiamose Europos lygos atrankos rungtynėse, tačiau pažymėjo, kad futbolas nėra įtrauktas tarp valstybės prioritetinių sporto šakų. Kaip pavyzdį, iš kurio galėtų mokytis futbolo bendruomenė, jis pateikė regbį.
15min nuotr. / Fotokoliažas / A.Monkevičius ir A.Švrljuga
Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius ir „Sūduvos“ žaidėjas Andro Švrljuga

„Futbolas nėra strateginė sporto šaka. Patvirtinom jas – ir irklavimas, ir kitos, be krepšinio. Futbolas nėra, nes jų kriterijai, pasiekimai neatitinka šito. (…) Ši šaka, matyt, turi iš savęs daug pareikalauti, kad būtų skaidresnė ir efektyvesnė“, – 15min studijoje kalbėjo A.Monkevičius.

VIDEO: Paklaustas apie „Sūduvą“, A.Monkevičius prakalbo apie regbį: „Tai yra pavyzdys komandinėms sporto šakoms“

Kaip flagmaną sporto bendruomenei A.Monkevičius išryškino regbio federaciją.

„Geras pavyzdys, jeigu kalbėtume apie komandinį žaidimą – regbis. Tai, kad mūsų regbininkų nacionalinė rinktinė yra dešimtuke Europoje, yra stebuklas. Kodėl? Nes eina teisingu keliu. Turi jaunimo akademiją, visą piramidę iki aukščiausio meistriškumo. Ir dar patys neprašo didelės paramos. Jų sistema yra pavyzdys, kaip komandinėm sporto šakom turėti puikią ateitį. (…) Regbio stilius labai imponuoja“, – tikino jis.

Tiesa, vardindamas pasiekimus ministras kiek perspaudė. Anot Lietuvos regbio federacijos generalinio sekretoriaus Irmanto Kukulskio, šalies vyrų ir jaunimo regbio-7 (olimpinės) rinktinės yra tarp 12 stipriausių Europos rinktinių, o vyrų regbio-15 rinktinė yra 16-a Europoje. Pasaulyje – 36.

Sauliaus Čirbos nuotr./Lietuva – Portugalija
Sauliaus Čirbos nuotr./Lietuva – Portugalija

Kalbėdamas apie marijampoliečių žygį, ministras pažymėjo, kad tai yra verslas ir valstybė įtakos jam daryti būdų neturi. Kita vertus, jis pažymėjo, kad marijampoliečių pasiekimai yra vertingi – skatinantys pasididžiavimą, prestižą ir motyvaciją „mūsų žmonėms džiaugtis tautos galiomis“.

„Jų modelis irgi yra geras ir jie galbūt rodo gerą pavyzdį, koks galėtų būti kelias mūsų futbolui“, – sakė A.Monkevičius.

Ketvirtadienio Marijampolės „Sūduvos“ rungtynių su Budapešto „Ferencvaroš“ pradžia – 21 valandą, ant kortos – kelialapis į Europos lygos grupių etapą. Pirmosios rungtynės Marijampolėje baigėsi lygiosiomis 0:0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius