Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sūduvos“ varžovai: mėgėjai, kurių sudėtyje – 53-jų vartininkas ir M.Salaho antrininkas

Marijampolės „Sūduva“ yra vienintelė Lietuvos futbolo komanda, dar tęsianti kovas tarptautiniame fronte. Šalies čempionai antrajame Europos lygos atrankos etape susidurs su menkai pažįstamu San Marino klubu „SP Tre Penne“.
„SP Tre Penne“ ekipa
„SP Tre Penne“ ekipa / Facebook.com

„SP Tre Penne“ klubas rungtyniauja aukščiausioje San Marino lygoje, kuri yra laikoma mėgėjišku čempionatu.

Komandai vadovauja 50-metis Stefano Ceci, dirbantis ir San Marino nacionalinės rinktinės trenerių štabe.

San Marino čempionų sudėtyje daugiausiai – kaimyninės Italijos futbolininkai.

„Transfermarkt“ duomenimis, realią rinkos vertę „SP Tre Penne“ sudėtyje turi tik keturi žaidėjai. Geriausiai – 100 tūkstančių eurų – vertinamas Nicola Gai. 31-rių vidurio saugas prieš persikeldamas į San Mariną žaidė Italijos žemesnių lygų ekipose.

„Sūduvos“ trenerių štabas turi daug darbo prieš antradienio rungtynes, mat „SP Tre Penne“ komandą pastaruoju metu paliko bent šeši žaidėjai, o atvyko visas būrys naujokų.

Tačiau marijampoliečiai tikrai sutiks įdomių veidų varžovų stovykloje. Štai vartininkas Alfredo Chierighini vasarį atšventė jau 53-ąjį gimtadienį. Paskutinį kartą trims minutėms į aikštę jis buvo žengęs 2017-18 metų sezone, o dar anksčiau – 2014-15 metais – sužaidė aštuonerias rungtynes šalies pirmenybėse.

Mohamedas Salahas, žinoma, žaidžia „Liverpool“ ekipoje, tačiau „SP Tre Penne“ marškinėlius vilki itin į egiptietį panašus saugas Enrico Cibelli. Panašu, kad būtent M.Salahu jis komandoje ir yra vadinamas.

San Marino čempionai Europos turnyruose dalyvaus ne pirmą kartą, tačiau istorija jiems gero nežada.

Vienintelę pergalę „SP Tre Penne“ komanda yra iškovojusi UEFA Čempionų lygos atrankoje 2013-14 metais, kai namuose 1:0 nugalėjo Armėnijos klubą „Shirak FC“. Tada vienintelį rungtynių įvartį į savo vartus įsimušė „Shirak FC“ futbolininkas. Tiesa, išvykoje San Marino komanda krito 0:3 ir pasitraukė iš tolimesnių kovų.

Skaudžiausią sutriuškinimą „SP Tre Penne“ patyrė Čempionų lygos atrankoje 2012-13 metų sezono metu, kai bendru rezultatu 0:11 krito prieš „Dudelange F91“ klubą iš Liuksemburgo.

„SP Tre Penne“ pasirodymai Europos turnyruose:

Sezonas Turnyras Varžovas Namuose Išvykoje Bendras rezultatas
2010–11 Europos lyga Mostaro „Zrinjski“ Bosnia and Herzegovina 2–9 1–4 3–13
2011–12 Europos lyga Belgrado „Rad“ Serbia 1–3 0–6 1–9
2012–13 Čempionų lyga „Dudelange F91“ Luxembourg 0–4 0–7 0–11
2013–14 Čempionų lyga „Shirak FC“ Armenia 1–0 0–3 1–3
2016–17 Čempionų lyga „The New Saints“ Wales 0–3 1–2 1–5
2017–18 Europos lyga Skopjės „Rabotnički“ Republic of Macedonia 0–6 0–1 0–7
2019–20 Čempionų lyga „FC Santa Coloma“ Andorra 0−1

Šiemet „SP Tre Penne“ jau išbandė jėgas Čempionų lygos atrankos preliminariame etape, kuriame 0:1 pralaimėjo Andoros klubui „FC Santa Coloma“.

Stebuklingas finišas

Nedaug trūko, kad San Marino čempionais „SP Tre Penne“ futbolininkai net nebūtų tapę.

Nykštukinės šalies pirmenybės vyksta įdomia sistema. Iš pradžių 15 komandų yra suskirstomos į dvi grupes: A grupėje žaidžia aštuonios, B grupėje – 7 komandos.

Ekipos grupėse tarpusavyje sužaidžia po kartą, o tada yra formuojamos naujos grupės – po keturias pajėgiausias komandas iš A ir B grupių sudaro 1-ąją grupę, likusios silpnesnės komandos – 2-ąją.

Antrajame čempionato etape ekipos rungtyniauja po du kartus tarpusavyje savo grupėje. Iš 1-osios grupės į atkrintamąsias patenka šešios komandos, iš 2-osios – dvi.

„SP Tre Penne“ klubas A grupėje užėmė tik 6-ąją vietą, todėl pateko į antrąją grupę, kurioje kovojo dėl vieno iš dviejų kelialapių į tolimesnes kovas.

11 pergalių ir 1 lygiosios – tokį rezultatą užfiksavo „SP Tre Penne“ ir užtikrintai žengė į atkrintamąsias.

Ketvirtfinalyje būsimi „Sūduvos“ varžovai bendru dviejų rungtynių rezultatu 2:1 nugalėjo „Folgore“ ekipą, o pusfinalyje 3:1 palaužė „SP Tre Fiori“ komandą.

Finale, skirtingai nei prieš tai vykusiose atkrintamosiose, yra žaidžiamos vienerios rungtynės. „SP Tre Penne“ lemiamame mače kovėsi su „La Fiorita“ ekipa ir tai buvo reto grožio lenktynės.

Iki pridėto antrojo kėlinio laiko „La Fiorita“ pirmavo 1:0, tačiau paskutiniu momentu Sefano Fraternali išlygino rezultatą ir išplėšė pratęsimą.

Ant bangos pakilę „SP Tre Penne“ futbolininkai nesustojo: 101-ąją minutę įvartį pelnė Michaelis Angelini, o 116-ąją minutę pergalę įtvirtino Kevinas Marigliano.

Tiesa, antrojo įvarčio autorius M.Angelini po tikslaus smūgio patyrė tokią ekstazę, jog pamiršo turintis geltoną kortelę ir nusiėmė marškinėlius. Teisėjas nubaudė puolėją ir išvijo jį iš aikštės.

VIDEO: San Marino čempionato finalo akimirkos

Sunku numanyti, ko galima tikėtis iš paslaptingos, tačiau iš pažiūros ne itin galingos San Marino čempionų komandos. Daugiau aiškumo bus nebent aikštėje. Europos lygos atrankos rungtynių pradžia – 21:30 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius