Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sunderland“ peržiūroje dalyvavęs Titas Krapikas: „Svajoju žaisti „Premier“ lygoje“

Nacionalinės futbolo akademijos auklėtinis ir Lietuvos U-16 rinktinės vartininkas Titas Krapikas atkreipė į save užsienio skautų dėmesį. Lapkričio viduryje Titas su NFA-2000 komandos vartininku Arijumi Bražinsku bei rinktinės vartininkų treneriu Algirdu Surgautu atvyko į Sanderlando miestą ir dalyvavo „Premier“ lygos „Sunderland“ klubo peržiūroje.
Titas Krapikas
Titas Krapikas / LFF.lt nuotr.
Temos: 1 Premier lyga

Šiemet pelnęs geriausio „Amber Cup“ turnyro vartininko prizą, kėdainiškis T.Krapikas debiutuoja Elitinėje U-18 jaunių lygoje ir gina NFA-1999 komandos vartus. Jaunasis vartininkas sutiko lakoniškai pasidalinti savo įspūdžiais apie Elitinę jaunių lygą, išvyką į šiaurės Angliją ir ambicijas.

Tai buvo mano pirma išvyka į užsienio klubą. Viskas buvo nauja ir labai įdomu

– Kada apsisprendėte tapti vartininku ir debiutavote rinktinėje?

– Žaidėjo karjerą pradėjau Kėdainiuose, vartininku tapau maždaug septynerių metų ir nuo tada ši pozicija man geriausia. Praeitą pavasarį žaidėme draugiškas rungtynes su Austrijos rinktine. Tada buvo mano pirmos rungtynės už U-16 rinktinę, gavome labai daug gerų pamokų.

– Kokios patirties įgijote žaisdamas už NFA-1999 komandą? Kaip vertinate savo ir komandos draugų pasirodymą debiutiniame Elitinės U-18 lygos sezone?

– Žaisdamas NFA komandoje įgijau ir, manau, dar įgysiu daug naudingos patirties. Joje išmokau visą vartininko techniką ir taktiką. Tai buvo didelis įnašas į mano futbolininko karjerą. Atvykimas į nacionalinę futbolo akademiją buvo žingsnis į viršų.

Komandą vertinčiau labai gerai, nors Elitineje U-18 lygoje mums sunku kitiems pasipriešinti, nes varžovai dažniausiai būna gerokai vyresni ir fiziškai stipresni. Manau, kituose turuose atsigriebsim.

– Kuo naudinga buvo praktika Sanderlande? Papasakokite savo išvykos dienotvarkę.

– Tai buvo mano pirma išvyka į užsienio klubą. Viskas buvo nauja ir labai įdomu. Dienotvarkėje būdavo kelios treniruotes į dieną – 10:30 ir 15:30 val. Pietus valgydavome bazėje su visa komanda. Vakarais vykdavome apžiūrėti įsimintinas Sanderlando miesto vietas.

Mano favoritas yra Romanas Weidenfeleris, kuris atstovauja Dortmundo „Borussia“ klubui.

Gavau keletą pastabų dėl vartininko technikos, bet manau tai nebuvo didelės klaidos; tiesiog anglai nori maksimumo. Manau, įspūdį palikau gerą, atsižvelgiant į tai, kad ten buvau vienas jauniausių „Sunderland“ U-18 komandoje.

– Norėtumėte žaisti būtent Anglijos „Premier“ lygoje, ar turite kitų prioritetų?

– Svajoju žaisti Anglijos „Premier“ lygoje, bet prie širdies ir Italijos „Serie A“. Mano didžiausia svajonė yra žaisti kuo pajėgesniame klube, todėl kur ir kokioje šalyje man nėra didelis klausimas.

– Kurie profesionalūs futbolo žaidėjai jums labiausiai imponuoja?

– Mano favoritas yra Romanas Weidenfeleris, kuris atstovauja Dortmundo „Borussia“ klubui. Antroje vietoje – „Manchester City“ vartininkas Joe Hartas.

– Už kurį žaidėją balsavote šiųmečiuose geriausių futbolininkų rinkimuose?

– Balsavau už Giedrių Arlauskį, todėl, kad jis yra užsispyręs ir labai atsiduoda savo komandai ir šaliai. Šiuo metu iš visų vartininkų Lietuvos rinktinėje jis man patinka labiausiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius