Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Futbolo milžinai prakaitavo Vilniuje: Lietuva po įtemptos kovos nusileido Italijai

Lietuvos rinktinė metė iššūkį keturiskart pasaulio čempionei Italijai, tačiau Valdo Urbono vyrams bent taško 2022-ųjų pasaulio čempionato atrankos rungtynėse iškovoti nepavyko – „Squadra Azzurra“ išsivežė pergalę iš LFF stadiono 2:0.
Lietuva - Italija
Lietuva - Italija / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Italijai pavyko pratęsti įspūdingą seriją. Po šios pergalės nepralaimėtų rungtynių serija išsitęsė iki 25, tai buvo jau 13 iš eilės italų pergalė oficialiose rungtynėse.

Pirmasis kėlinys buvo puikus Lietuvos komandai, kuri neleido varžovams kurti pavojingų progų. Tomo Švedkausko vartams buvo rimčiau pagrasinta keletą kartų, o ir lietuviai keletą kartų rimtai kabinosi už progų šalia varžovų vartų.

Vis tik po pertraukos Italija pasižymėjo. Nuo antrojo kėlinio pradžios į aikštę žengęs Stefano Sensi pasitaisė kamuolį ir smūgiavo tiksliai.

Iškart po pelnyto įvarčio Italijos rinktinė surengė dar keletą pavojingų atakų, bet Lietuvos vartus nuostabiai gelbėjo T.Švedkauskas.

Turėjo keletą puikių progų lietuviai lyginti rezultatą, tačiau Fiodoras Černychas netiksliai smūgiavo galva, o Tautvydo Eliošiaus smūgį atmušė Gianluigi Donnarumma.

Pačioje mačo pabaigoje lietuviai bandė ir spausti varžovus, ir gausesnėmis pajėgomis jungtis į atakas, bet italų gynybos pramušti taip ir nepavyko.

Antrą įvartį Italijos komandai pelnė Ciro Immobile, kuris realizavo 11 metrų baudinį jau per pridėtą antrojo kėlinio laiką.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lietuva - Italija
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lietuva - Italija

Net 11 kartų į Lietuvos vartų plotą smūgiavo Italija, dar 11 kartų kamuolys skriejo šalia konstrukcijos. Lietuviai į stačiakampį pataikė dukart, tiek pat kartų kamuolys skriejo netiksliai.

Pirmąsias pasaulio čempionato atrankos rungtynes lietuviai 0:1 pralaimėjo prieš Šveicariją, Italijai tai trečia pergalė per trejas rungtynes.

Rungtynių eigą tradiciškai aprašė 15min.

Rungtynių eiga. Lietuva – Italija 0:2

Antras kėlinys

90 min. 11 metrų baudinys paskirtas į Lietuvos vartus. D.Kazlauskas visiškai be reikalo kabino varžovo kojas, o teisėjas nedvejodamas parodė į žymą. Įvartį pelnė C.Immobile.

86 min. D.Petravičius drebina skersinį, tačiau nuošalės vėliavėlė kyla.

Marius Bagdonas Marius Bagdonas, 15min žurnalistas

80-ąją minutę Valdas Urbonas šaukteli iki skaumo pažįstamą frazę: „Deima!”. Ispanijos ketvirtajame divizione rungtyniaujantis trenerio žentas Deimantas Petravičius vėl gavo savo minučių. Domantą Šimkų pakeitęs saugas į žaidimą įsijungė drąsiai, bet jo tolimą jo bandymą sugėrė italų gynėjai.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas

Taip ir norėtųsi išbėgti į aikštę ir įteikti kokį nors prizą T.Švedkauskui už. Nuostabiai žaidžia vartininkas šiandien. Šias rungtynes stebintys skautai turėtų pasibraukti šią pavardę – jau devynis kartus į vartų plotą smūgiavo svečiai, o įvartis krito vienas.

77 min. A.Novikovas pagrasino varžovų vartams, bet jo smūgiuotą kamuolį sugavo G.Donnarumma.

73 min. Nuostabi proga! M.Dapkus pasileido dešiniuoju kraštu, perdavė kamuolį T.Eliošiui, tačiau šio smūgį atrėmė vartininkas. Gražu žiūrėti!

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas

Lietuvos rinktinė net ir po praleisto įvarčio nepameta žaidimo idėjos. Keletą kartų buvo verti plojimų lietuviai už gražias kombinacijas ir išėjimus į atakas. „Wake up“ (pabusk), – rėkia Italijos vartininkas teisėjui po geltonos kortelės M.Locatelli. Bet labiau pabusti reikėtų puolėjui C.Immobile, kuris paleido vėjais jau dvi nuostabias progas.

69 min. Oi, kokia proga italams! Prieš vartus buvo C.Immobile, kuris smūgiavo galva iš kelių metrų, tačiau puolėjas nepataikė į stačiakampį.

66 min. Kokia graži lietuvių ataka! Daugybė perdavimų, puikus išėjimas į ataką, tačiau F.Černycho smūgis galva – netikslus.

64 min. Oi koks atsikirtimas! Laimei, vėl T.Švedkauskas nepramušamas.

59 min. C.Immobile turėjo gerą progą, bet smūgiavo šalia vartų.

52 min. Gerai išbėgo į ataką A.Novikovas ir uždirbo kampinį. Deja, bet standartine situacija pasinaudoti nepavyko.

50 min. T. Švedkauskas vėl nuostabus! Dukart iš eilės jis gelbsti Lietuvą nuo įvarčio. Italams, panašu, vieno įvarčio neužtenka.

47 min. ĮVARTIS. Na štai, greitą įvartį muša Italijos komanda. T.Švedkauskas darė viską, ką galėjo, varžovų atakos metu, tačiau po keitimo į aikštę nuo kėlinio pradžios žengęs Stefano Sensi kaire koja šovė tiksliai.

Marius Bagdonas Marius Bagdonas, 15min žurnalistas

Lietuviai padarė tai, ko kol kas šiame cikle dar nepavyko padaryti nė vienai prieš Italiją žaidusiai komandai. Tiek Šiaurės Airija, tiek Bulgarija į rūbinę patraukė turėdamos deficitą, mūsiškiai – aukštai pakeltomis galvomis. Teisėjui paskelbus pertrauką, Valdas Urbonas entuziastingai pliaukšteli delnais. Pusė darbo nudirbta, bet tik pusė...

Pirmas kėlinys 0:0

45 min. Na ką, po pirmojo kėlinio rezultatas lygus!

41 min. Tomas Švedkauskas! Atrėmė Lietuvos rinktinės vartininkas galingą Emersono smūgį iš toli.

40 min. Oi kokia pavojinga proga prie lietuvių vartų... Laimei, kamuolys vartuose neatsidūrė.

39 min. Keletą iš eilės kampinių kėlė Lietuvos komanda, tačiau pavojingų progų sukurti nepavyko.

27 min. Ech. F.Černychas užklupo išbėgusį varžovų vartininką, bet puolėjui kamuolio perimti nepavyko, iškart sekusį A.Novikovo smūgį blokavo varžovas, o tada jau D.Šimkus sužaidė kietai ir užsidirbo geltoną kortelę.

Marius Bagdonas Marius Bagdonas, 15min žurnalistas

Nors greito įvarčio italams įmušti nepavyko, svečių ekipos vairininkas Roberto Mancini kol kas yra visiškai ramus. Inteligentiškasis italas nevengia prisėsti ant atsarginių suolo, o pakilęs nuo jo neretai mačą stebi tiesiog susikišęs rankas į kelnių kišenes. Valdas Urbonas kur kas neramesnis – panevėžietis spurda palei šoninę liniją ir aktyviai dalija patarimus savo vyrams.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas

Kol kas jokių priekaištų Lietuvos komandai, kuri patikimai ginasi, nedaro klaidų, bando palaikyti kamuolį ir, esant šansui, bando kabintis atakose. Autoritetų kol kas lietuvaičiai nepaiso.

16 min. V.Slivka kovoja pagirtinai. Saugas atsikovojo kamuolį varžovų aikštės pusėje, atliko gerą perdavimą A.Novikovui, bet šio pavojingą smūgį blokavo varžovas.

14 min. Lietuviai turėjo progą išbėgti į greitą išpuolį, bet V.Slivką be skrupulų nugriovė L.Pellegrini ir gavo už tai geltoną kortelę.

6 min. Pirmasis smūgis į Lietuvos vartus, bet T.Švedkauskas nesunkiai nukreipė kamuolį už vartų. Dar vieną smūgį vartininkas pagavo.

1 min. Rungtynės prasidėjo!

Marius Bagdonas Marius Bagdonas, 15min žurnalistas

Lyginant su rungtynėmis Šveicarijoje V.Urbonas starto sudėtyje atliko du keitimus: gynybos viduryje Vytą Gašpuitį pakeitė Edvinas Girdvainis, o saugų linijoje Justo Lasicko vietą užėmė Gratas Sirgėdas. Italų komandos stratego Roberto Mancini pasitikėjimas savo vyrais kur kas didesnis: palyginus su vienuoliktuku Sofijoje (2:0), „Squadra Azzurra“ starto sudėtyje liko vienintelis vartininkas Gianluigi Donnaruma.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas

Sveiki! Sveikinuosi iš LFF stadiono, kuriame, deja, šiandien žiūrovų nėra, nors svečiuojasi Vilniuje Italijos komanda. Netoli aikštės milžinišką triukšmą kelia didžiulis generatorius, kuris užtikrins elektros tiekimą, jei stadione staiga vėl dingtų elektra, kaip tai nutiko per Roberto Mancini spaudos konferenciją vakar. O už tvoros – daugybė žmonių, susirinkusių stebėti mačą. Įdomus vaizdelis.

Startinės sudėtys:

Lietuva: Tomas Švedkauskas, Martynas Dapkus, Edvinas Girdvainis, Markas Beneta, Gratas Sirgėdas, Egidijus Vaitkūnas, Arvydas Novikovas, Saulius Mikoliūnas, Vykintas Slivka, Domantas Šimkus, Fiodoras Černychas.

Italija: Gianluigi Donnarumma, Alessandro Bastoni, Manuelis Locatelli, Rafaelis Toloi'us, Lorenzo Pellegrini, Mateo Pessina, Emersonas, Ciro Immobile, Federico Bernardeschi, Stephanas El Shaarawy, Gianluca Mancini.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius