Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sutartį su „Juventus“ pratęsęs V.Slivka akistatos su M.Hamšiku nebijo: „Svarbiausia laikytis plano“

Lietuvos futbolo rinktinė ruošiasi svarbiausiam šių metų egzaminui. Penktadienio vakarą Slovakijos vakaruose esančioje Trnavoje Edgaro Jankausko auklėtiniai pasistengs pratęsti euforiją, kurioje Lietuvos futbolo aistruoliai gyvena pastarąjį mėnesį.
Vykintas Slivka
Vykintas Slivka / Sauliaus Čirbos/LFF nuotr.

Rungtynėse su Slovakija Lietuvos futbolo rinktinės saugas Vykintas Slivka vėl bus viena svarbiausių figūrų aikštėje, nors dar prieš keletą savaičių nacionalinės komandos treneris Edgaras Jankauskas neslėpė nerimo matydamas vieną savo lyderių marinamą ant atsarginių suolo.

Po akistatos su Malta Hertogenboso „Den Bosch“ strategas Wiljanas Vloetas keliose rungtynėse paliko lietuvį ant atsarginių suolo, tačiau pastaruosiuose dviejuose mačuose su „Utrecht“ dubleriais (1:0) ir „RKC Waalwijk“ (2:0) saugas grįžo į rikiuotę ir padėjo komandai laimėti.

Šešis taškus per pastarąsias dvi dvikovas surinkęs „Den Bosch“ Nyderlandų dvidešimties komandų antrajame pagal pajėgumą divizione „Eerste Divisie“ pakilo į 14-ąją vietą.

„Reikėjo truputį pailsėti. Rungtynėse su Malta išnaudojau labai daug jėgų, todėl reikėjo atsipūsti“, – rungtynių su slovakais išvakarėse mintimis dalijosi V.Slivka.

Kalbėdamas apie būsimą mačą, 21-erių metų saugas tvirtino, jog svarbiausia ir toliau laikytis E.Jankausko parengto plano.

„Planas mūsų išliks toks pats. Svarbiausia bus spausti varžovus ir apsiginti. Progai pasitaikius, tikrai pasistengsime įmušti“, – kalbėjo šį sezoną šešiuose „Den Bosch“ mačuose iš trylikos žaidęs panevėžietis.

Turino „Juventus“ klubui priklausantis saugas į rinktinės stovyklą atvyko pakilios nuotaikos. Visai neseniai jis pratęsė sutartį su „Senosios Sinjoros“ klubu dar vienam sezonui ir priklausys „Serie A“ grandui dar ir ateinančius metus.

V.Slivkos negąsdina ir tai, jog penktadienio vakarą akis į akį teks susitikti su vienu Italijos „Serie A“ geriausių saugų Mareku Hamšiku.

„Jei reikėtų įvardinti penkis geriausius „Serie A“ saugus, Marekas, be abejonės, patektų į šį sąrašą. Tačiau nemanau, kad koncentruotis vien į šio žaidėjo gynybą būtų teisinga“, – apie „Napoli“ žvaigždę kalbėjo V.Slivka.

Dviem nesėkmėmis šį atrankos ciklą pradėjusius slovakus saugas vertina panašiai, kaip ir varžovus, su kuriais lietuviams jau teko susitikti.

„Manau, kad slovakai yra panašaus lygio kaip slovėnai ar škotai. Tiesiog jie prasčiau pradėjo šį atrankos ciklą. Esu įsitikinęs, jog galim su jais kovoti ir iš Slovakijos išsivežti gerą rezultatą“, – įsitikinęs visas tris atrankos rungtynes startinėje sudėtyje pradėjęs saugas.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius