-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svajonė gyva: „Žalgiris“ dviem įvarčiais nustebino Šveicarijos klubą

Mathias Oyewusi tapo Vilniaus „Žalgirio“ didvyriu, pelnęs du įvarčius ir padėjęs Vilniaus „Žalgiriui“ pasiekti lygiąsias 2:2 per rungtynes Šveicarijoje su „Basel“. Lygiosios išsaugojo „Žalgiriui“ šansą iškopti į atkrintamąsias varžybas.

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai lieka konkurencingi Konferencijų lygoje.

Praėjusį sekmadienį užsitikrinęs Lietuvos čempionų titulą, sostinės klubas pasiekė lygiąsias 2:2 ketvirtadienį su „Basel“, kuris 20 kartų yra tapęs Šveicarijos čempionu ir net 7 kartus žaidęs Čempionų lygos grupės varžybose.

Į trečio pagal pajėgumą Europos turnyro grupių etapą pirmą kartą iškopę žalgiriečiai iškovojo penktąjį tašką H grupėje, kurioje situacija lieka konkurencinga prieš paskutinį turą kitą savaitę.

Jei „Žalgiris“ įveiks namie Brastislavos „Slovan“ lapkričio 3 dieną, vilniečiai gali įšokti į atkrintamąsias kovas, nors šiuo metu rikiuojasi ketvirti.

Standings provided by Sofascore

„Žalgiris“ ketvirtadienį uždirbo 166 tūkst. eurų už lygiąsias, o už tai labiausiai dėkingas turi būti Mathiasui Oyewusi.

23 metų puolėjas iš Nigerijos prieš pat pertrauką užklupo kiek migtelėjusį vartininką – Marwinas Hitzas užsižaidė su kamuoliu prie savo vartų, o kai sugalvojo išmušti jį, sukirto į atlėkusio M.Oyewusi koją.

62 minutę M.Oyewusi vėl parodė savo greitas kojas, kai atsidūrė staigios atakos smaigalyje, sulaukė Francio Keyremeh perdavimo ir užtikrintai įveikė vartininką vienas prieš vieną.

E.Žaldario nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ sužaidė 2:2 Šveicarijoje su „Basel“. Mathias Oyewusi
E.Žaldario nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ sužaidė 2:2 Šveicarijoje su „Basel“. Mathias Oyewusi

Taip „Žalgiris“ iškovojo tašką rungtynėse, kurių pradžioje atrodė, kad „Basel“ nušluos vilniečius.

13,2 tūkst. žiūrovų akivaizdoje Šveicarijos lygoje penktą vietą užimanti komanda aktyviau pradėjo rungtynes ir lygiai po vienos minutės Andy Dioufas įspūdingu šūviu iš kokių 25 metrų paklojo kamuolį tiesiai į vilniečių vartų viršutinį kampą.

18-ąją minutę „Basel“ buvo padvigubinęs skirtumą, kuomet Andi Zaqiri susitvarkė su kamuoliu baudos aikštelėje ir tiksliu smūgiu pelnė savo trečią įvartį Konferencijų lygoje. Būtent A.Zaqiri buvo pelnęs ir pergalingą įvartį pirmojo grupės rato mače Vilniuje, kur šveicarai laimėjo 1:0.

Šeimininkai galėjo pelnyti ir dar bent du įvarčius pirmojoje mačo dalyje, bet Lietuvos čempionus išgelbėjo vartininkas Edvinas Gertmonas.

Dabar „Basel“ lieka H grupės viršuje, bet jau ne vienas. Kitose grupės rungtynėse dviem įvarčiais per dvi minutes „Slovan“ perlaužė mačą ir ištraukė pergalę 2:1 prieš Jerevano „Pyunik“.

„Slovan“ ir „Basel“ turi po 8 taškus, „Pyunik“ – 6, o „Žalgiris“ – 5.

„Scanpix“/AP nuotr./„Basel“ – „Žalgiris“ rungtynių Šveicarijoje akimirka.
„Scanpix“/AP nuotr./„Basel“ – „Žalgiris“ rungtynių Šveicarijoje akimirka.

Vladimiro Čeburino treniruojami žalgiriečiai pirmajame rate Bratislavoje sužaidė 0:0 su Slovakijos klubu, o kitą savaitę LFF stadione būtų reikalinga pergalė.

Jei Jerevane ketvirtadienį „Pyunik“ neįveiks „Basel“, Vilniaus futbolininkams pergalė paskutinėse rungtynėse atvertų duris į kitą etapą.

Suprasti akimirksniu

  • Penktadienį ryte portale kviečiame skaityti „Žalgirio“ rungtynių komentarus, kuriuos pateiks Šveicarijoje esantis Mantas Krasnickas bei kito 15min žurnalisto Mariaus Bagdono įvertinimus žaidėjams.

Rungtynių eiga:

Antrasis kėlinys: „Basel“ – „Žalgiris“ 2:2

95 min. Viskas! 2:2!

90 min. Pridedamos penkios minutės.

86 min. Tuo metu Slovakijoje vietos „Slovan“ vieną po kito pelnė du įvarčius ir išsiveržė į priekį 2:1 prieš „Pyunik“.

84 min. Mačo didvyris M.Oyewusi keičiamas jaunuoju M.Burba.

E.Žaldario nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ sužaidė 2:2 Šveicarijoje su „Basel“.
E.Žaldario nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ sužaidė 2:2 Šveicarijoje su „Basel“.

77 min. J.Bopesu puikiai blokavo varžovų pavojingą smūgį.

75 min. Stadione skelbiama, kad šį mačą stebi 13,2 tūkst. žiūrovų. tarp jų ir kelios dešimtys „Žalgirio“ sirgalių,

73 min. Tuo metu Bratislavoje krenta pirmasis įvartis. „Pyunik“ 1:0 pirmauja prieš „Slovan“, o tai reiškia, kad „Žalgiriui“ šįvakar reikia pergalės arba bent lygiųjų, kad išlaikytų svajones dėl atkrintamųjų varžybų.

69 min. V.Čeburinas keičia iškart du žaidėjus: R.Oliveira ir O.Buffas sėda, o jų vietą aikštėje užėmė D.Kazlauskas ir O.Verbickas.

62 min. Įvartis! „Žalgiris“ lygina rezultatą – 2:2 ir dėl to turi būti dėkingas Mathiasui Oyewusi. Legionierius iš Nigerijos atsidūrė greitos atakos smaigalyje ir užtikrintai įveikė vartininką tiksliu smūgiu. Prieš tai O.Buffas perdavė kamuolį F.Kyeremeh, o šis išvedė į gerą poziciją įsibėgėjusį M.Oyewusi.

53 min. Trys kampiniai iš eilės prie „Žalgirio“ vartų. „Basel“ susikaupęs pradėjo antrą kėlinį, bet keliant kampinius tvarką prie vartų yra įvedęs E.Gertmonas. Jis dusyk sėkmingai iškumščiavo kamuolį.

48 min. Oliveris Buffas labai pavojingai šovė kamuolį iš kokių 20 metrų, bet prie pat virpsto. „Žalgirio“ šveicaras 2009 metais yra tapęs pasaulio jaunimo (iki 17 metų) čempionu, kai su bendraamžiais finale nugalėjo Nigeriją.

E.Žaldario nuotr./„Basel“ – Vilniaus „Žalgiris“ rungtynių akimirka. Oliveris Buffas
E.Žaldario nuotr./„Basel“ – Vilniaus „Žalgiris“ rungtynių akimirka. Oliveris Buffas

46 min. Vienas keitimas „Žalgiryje“ – vietoj M.Miličkovičiaus aikštėje pasirodė F.Kyeremeh.

Pertrauka. Kitose H grupės rungtynėse Slovakijoje po pirmojo kėlinio rezultatas lieka 0:0, o tai gera žinia tiems, kurie vis dar svajoja, kad „Žalgiris“ galėtų pasiekti atkrintamąsias varžybas. Bet dar svarbiau, kad kitokį žaidimą antrajame kėlinyje parodytų pats „Žalgiris“. Migtelėjusio vartininko dovanų gali nepakakti.

Pirmasis kėlinys: „Basel“ – „Žalgiris“ 2:1

Pirmasis kėlinys buvo nesėkmingas „Žalgiriui“, bet gerai, jog po eilės spragų ir dviejų praleistų įvarčių rungtynių pradžioje, vilniečiai atsitiesė ir patys pradėjo kelti pavojų prie šeimininkų vartų.

45 min. Per teisėjo pridėtą minutę „Žalgiris“ vos neišlygino rezultato – J.Bopesu pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, o M.Oyewusi galva smūgiavo pavojingai, bet greta vartų.

42 min. Įvartis! „Žalgiris“ švelnina rezultatą ir dėl to turėtų vaišinti šeimininkų vartininką Marviną Hitzą. 35 metų vartininkas per ilgai užsižaidė su kamuoliu, o kai jau pabandė išspirti, prie jo jau buvo prilėkęs Mathias Oyewusi. Greitakojis „Žalgirio“ puolėjas ištiesė koją, nuo kurios kamuolys įskriejo į vartus.

31 min. Pirmasis tikrai pavojingas „Žalgirio“ išpuolis. Gražioje atakoje Joelis Bopesu nubėgo kraštu ir stipriai perdavė kamuolį prie pirmojo virpsto, kur tykojo Renanas Oliveira – kamuolys nuo virpsto nuriedėjo už vartų.

25 min. Dar vienas pavojingas „Basel“ smūgis pažeme į vartų kampą, kur krisdamas nuo trečio įvarčio gelbėjo „Žalgirio“ vartų sargas E.Gertmonas.

22 min. Šveicarai darsyk lyg peiliu perrėžė „Žalgirio“ gynybą, bet neįveikė tik paskutinės kliūties – E.Gertmono.

18 min. Įvartis! Andi Zaqiri dvigubina skirtumą dar neįpusėjus kėliniui, kai žalgiriečiai neužtikrintai sužaidė kovoje dėl kamuolio prie savo vartų, o baudos aikštelės kampe kamuolį gavęs šveicaras vykusiai jį priėmė ir pykštelėjo į vartus taikliai.

16 min. A.Zaqiri pasiuntė kamuolį į žalgiriečių vartus, bet abejonių nėra, kad buvo nuošalė. Teisėjas ją ir užfiksavo.

15min. Nėra taip, kad tik šeimininkai atakuotų. „Žalgiris“ irgi jau tris kartus priartėjo prie varžovų vartų, tik daugiau išspausti nepavyko.

12 min. Dar viena „Basel“ proga. Tai Andi Zaqiri pasinaudojo erdvėmis vilniečių gynyboje, bet atsidūręs baudos aikštelės kampe smūgiavo greta virpsto.

4 min. Šeimininkai galėjo padvigubinti skirtumą, bet šįkart „Žalgirį“ gelbėjo E.Gertmonas.

1 min. Įvartis! Po standartinės situacijos „Žalgirio“ puolėjas Mathias Oyewusi nesėkmingai atmušė kamuolį, kurį prišokęs Andy Dioufas įspūdingu šūviu iš kokių 25 metrų paklojo tiesiai į vilniečių vartų viršutinį kampą. E.Gertmonas šoko, bet buvo bejėgis prieš prancūzo atliktą šedevrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius