-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svarbiausią K.Hondos savybę išskyręs V.Basadre: „Jo įgūdžiai – išlikę“

Keisuke Honda trečiadienio vakarą prisėdo Marijampolės „Hikvision“ stadiono tribūnose, iš kurių stebėjo savo naujosios komandos mūšį su Vilniaus „Žalgiriu“. Po įtemptos kovos, pratęsimo ir 11 metrų baudinių serijos pergalę LFF taurės ketvirtfinalyje šventė Vilniaus „Žalgiris“, tačiau „Sūduvos“ treneris Victoras Basadre žvelgia tolyn ir neabejoja – garsusis naujokas parodys, ką gali, ir bus naudingas svarbiausioje sezono dalyje.

Pagrindinis laikas ir pratęsimas Marijampolėje baigėsi be įvarčių 0:0, o baudinių serijoje pranašumą įrodė „Žalgiris“.

„Manau, visi tikėjosi tokių sunkių rungtynių, nesukuriant labai daug šansų pasižymėti. Galvoju, kad šiandien mes progų turėjome daugiau. Tačiau čia ne boksas – ten gali laimėti taškais, čia taip nebus. Esu laimingas tuo, kaip žaidėme. Pratęsime žaidusiems futbolininkams buvo labai sunku, didžiuojamės padarytu darbu ir sveikiname varžovus“, – 15min sakė V.Basadre po susitikimo.

Treneris iš Ispanijos patikino, kad komanda kas savaitę per treniruotes muša baudinius, bet panašu, jog „Sūduvai“ ne praktikos stygius, o nesėkmingas pagudravimas koją pakišo labiausiai.

Vartininkas Makis Giannikoglou rausė duobę prieš varžovų smūgius ant 11 metrų žymos – taip graikas tikėjosi, kad žalgiriečiai paslys ar nepataikys į kamuolį.

„Nekask kitam duobės, nes pats įkrisi“, – priminė „Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas po mačo, mat ne jo auklėtinis, o „Sūduvos“ gynėjas Semiras Kerla slydo smūgio metu, nepataikė į vartus ir padovanojo pergalę varžovams.

„Dažnai koncentruojatės į mažas detales, tačiau patikėkite, niekada nekalbėsiu apie jas, – 15min paklaustas apie epizodą kalbėjo V.Basadre. – Galite pažiūrėti visus mano komentarus – aš niekada nekalbu apie teisėjus, pražangas, klaidas ir taip toliau. Tai rungtynių dalis, tai žaidėjų bandymai susikurti mažą pranašumą.“

Nors K.Honda dar net nebuvo registruotas rungtynėms, „Sūduvos“ strategas tiki, kad jau greitu metu Japonijos futbolo žvaigždę galima pamatyti ant vejos.

„Jis su komanda treniravosi dvi dienas, prieš tai dirbo individualiai ir jam reikia kiek daugiau laiko. Įgūdžių jis turi, tikrai. Dėl to niekas neabejoja, jis labai protingas, labai daug kokybės turintis futbolininkas. Jam reikia kiek laiko apsiprasti, pažinti komandos draugus, mes turime tai suprasti. Žingsnis po žingsnio ir jis galės mums padėti aikštėje“, – neabejoja V.Basadre.

Kai visąlaik aikštėje priimi teisingus sprendimus – gal ir bėgti tiek daug nereikia (šypsosi)

Pratybose japonui nurodymus jau dalinantis ispanas, kalbėdamas apie pirmus įspūdžius, pabrėžė, jog talento taip lengvai neiššvaistysi.

„Žaidėjai, kurie žaidė tokiame lygyje... Neįmanoma neturėti įgūdžių, neįmanoma, neįmanoma. Ar jam 31-ri, ar 33-ji, ar 35-ri – nesvarbu. Jo Įgūdžiai, kuriuos turėjo anksčiau – išlikę. Gal skirtumas tik greitis aikštėje, bet, net ir kalbant apie jo fizinę formą – ji yra gera. Tikimės, kad jis jau greitai bus pasiruošęs“, – 15min sakė Marijampolės ekipos treneris.

Vytauto Kuralavičiaus nuotr./Keisuke Honda „Sūduvos“ treniruotėje.
Vytauto Kuralavičiaus nuotr./Keisuke Honda „Sūduvos“ treniruotėje.

Ir išskyrė geriausią K.Hondos savybę.

„Man svarbiausia, kad jis – labai protingas, – akcentavo V.Basadre. – Kai visąlaik aikštėje priimi teisingus sprendimus – gal ir bėgti tiek daug nereikia (šypsosi). Kai esi protingas – gali žaisti ir iki 40-ties.“

Paprašytas prisiminti procesą, kaip buvo prisikviestas K.Honda, treneris tikino, jog nieko ypatingo daroma nebuvo.

„Viskas vyko taip, kaip ir su kitais naujais žaidėjais – mes iš pradžių jį patikriname, renkame informaciją. Ir visi, kas apie jį kalbėjo, sakė tą patį – jis tikrai gali mums padėti. Ir ne tik mums, bet ir visai A lygai savo žinomumu. Jis tai padarė. Pirmas žingsnis buvo pasirašyti sutartį, dabar reikia, kad jis duotų rezultatą aikštelėje. Esu įsitikinęs, kad jis tai ir padarys“, – kalbėjo V.Basadre.

Vis dėlto Japonijos futbolo superžvaigždės atvykimo į „Sūduvą“ treneris nėra linkęs laikyti asmeniniu iššūkiu.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Keisuke Honda
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Keisuke Honda

„Jei atvirai, jis paprastas vaikinas, paprastas žaidėjas. Kai kalbi su juo – kalbi su žmogumi, ne tiesiog su geru žaidėju. Prieš eilę metų turėjau progą padirbėti su tokiais žaidėjais kaip Davidas Villa, Davidas Silva. Jie paprasti žmonės, su tuo nėra jokių problemų. Didžiuojuosi, kad jis yra čia“, – pozityviai į ateitį žiūrėjo V.Basadre.

K.Hondos debiutas gali įvykti jau sekmadienį, kai „Sūduva“ namuose A lygos rungtynėse priims Gargždų „Bangą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius