Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Talentingoji Kolumbija – ar sulauksime vėl įvarčių gražuolių?

Kolumbija į Rusiją išvyksta siekti aukščiausių tikslų. Po to, kai komanda „sprogo“ praėjusiame pasaulio čempionate, rinktinės gerbėjai iš jų tikisi aukščiausių pozicijų.
Kolumbijos rinktinės lyderis Jamesas Rodriguezas
Kolumbijos rinktinės lyderis Jamesas Rodriguezas / „Scanpix“ nuotr.

Šalies futbolo herojumi 2014-ųjų metų pasaulio čempionate tapo Jamesas Rodriguezas. Jo smūgis, kai kamuolį susistabdęs krūtine jį iš maždaug 20 metrų tiksliai pasiuntė į varžovų vartus, ilgam įstrigo į futbolo sirgalių atmintį.

J.Rodriguezo pasirodymas prieš Urugvajų padėjo jam užsidirbti sutartį su Madrido „Real“ klubu ir atvesti Kolumbiją į ketvirtfinalį.

VIDEO: James Rodriguez Goal vs Uruguay - Best goal of world cup 2014

Tačiau po puikaus pasaulio čempionato gyvenimas Madride nebuvo tik rožėmis klotas. Kolumbietis, spindėjęs savo pirmajame sezone, vėliau strigo „Real“ komandoje ir galiausiai praėjusią vasarą išvyko į Miuncheno „Bayern“, kur šiais metais buvo vienas komandos lyderių.

Kolumbijos rinktinės kelias iki Rusijos taip pat nebuvo lengvas – jie bilietą į planetos pirmenybes iškovojo tik paskutinėse atrankos rungtynėse.

„Scanpix“ nuotr./Kolumbijos sirgalės
„Scanpix“ nuotr./Kolumbijos sirgalės

Rinktinei pagaliau didžiausiame futbolo turnyre galės padėti kita ryški šalies žvaigždė – Radamelis Falcao. Jis negalėjo padėti Kolumbijai 2014-aisiais metais, kai patyrė sunkią kelio traumą.

Žvilgsnis į talentingą Kolumbijos rinktinę:

Treneris

Kolumbijos rinktinei jau šeštus metus iš eilės vadovauja prieš tai sėkmingai gimtojoje Argentinoje pasirodęs Jose Pekermanas.

Patyręs treneris, kuris 1995, 1997 ir 2001 metais Argentinos 20-mečių vaikinų rinktinę atvedė į pasaulio čempionato viršūnę, 2006-aisiais metais pasaulio čempionate dirigavo Argentinos vyrų rinktinei, tačiau jų kelionė nutrūko ketvirtfinalyje susitikus su turnyro šeimininkais vokiečiais – pastarieji laimėjo po 11 metrų baudinių serijos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kolumbijos futbolo rinktinės treneris Jose Pekermanas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kolumbijos futbolo rinktinės treneris Jose Pekermanas

J.Pekermanas Kolumbijos rinktinę treniruoja neatsitiktinai – jis ketverius metus rungtyniavo šios šalies „Independiente Medellin“ komandoje. Jo vyriausia dukra Vanessa taip pat yra gimusi Kolumbijos sostinėje 1975-aisiais metais.

Vartininkai

Nors Davidas Ospina ir negali pasigirti gausiu žaidimo laiku Londono „Arsenal“ komandoje, kurioje pirmo vartininko vaidmuo priklauso Petrui Čechui, jis Kolumbijos rinktinėje yra nepajudinamas.

Kaip ir 2014-ųjų metų pasaulio čempionate, D.Ospinos dubleris yra Camilo Vargas, rungtyniaujantis „Deportivo Cali“ ekipoje. Jose Fernando Cuadrado, taip pat rungtyniaujantis gimtinėje, yra trečias pasirinkimas vartų sargo pozicijoje.

Gynėjai

J.Pekermanas pastaraisiais metais buvo priverstas atnaujinti savo komandos gynybos liniją – Alberto Yepesas baigė futbolininko karjerą, o Pablo Armero, Camilo Zuniga ir Carlosas Valdesas negali pasigirti gera sportine forma.

Tačiau per tą laikotarpį Kolumbijos rinktinėje atsirado kokybiškų centro gynėjų: „Barcelona“ gretose rungtyniaujantis Yerry Mina, Oscaras Murillo iš meksikiečių „Pachuca“ komandos ir Londono „Tottenham“ jaunoji žvaigždė Davinsonas Sanchezas.

Cristianui Zapatai kartu su dešiniojo krašto gynėju Santiago Ariasu tai bus antras pasaulio čempionatas. Kairiojo krašto gynėjo poziciją iš Armero Kolumbijos rinktinėje yra perėmęs Frankas Fabra.

„Scanpix“ nuotr./Kolumbijos futbolo rinktinė
„Scanpix“ nuotr./Kolumbijos futbolo rinktinė

Saugai

Antram pasaulio čempionatui taip pat ruošiasi kitos žvaigždės – saugų linijoje rungtyniaujantys Jamesas Rodriguezas, Juanas Cuadrado („Juventus“) ir Carlosas Sanchezas („Espanyol“). Šioje pozicijoje J.Pekermanas taip pat galės rinktis Mateusą Uribę, Wilmarą Barriosą, Juaną Fernando Quintero bei kitus.

Saugai šiame čempionate bus itin svarbūs ir įvarčių klausimu – jų atakuojantys žaidėjai be tikslių smūgių yra jau metus laiko.

„Scanpix“ nuotr./Kolumbijos rinktinės saugas Juanas Cuadrado
„Scanpix“ nuotr./Kolumbijos rinktinės saugas Juanas Cuadrado

Puolėjai

Radamelis Falcao yra tik vienintelis startinę poziciją turintis puolėjas šioje komandoje. Kiti žaidėjai – Luisas Murielis, Carlosas Bacca ir Miguelis Angelis Borja – kovos dėl minučių po keitimo.

J.Pekermanas teikia pirmenybę žaidimui su vienu puolėju – pradedant nuo išsidėstymo 4-2-3-1 baigiant ties 4-4-1-1.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Radamelis Falcao
AFP/„Scanpix“ nuotr./Radamelis Falcao

Grupės rungtynės

H grupėje Kolumbijos kelionė prasidės birželio 19-ąją rungtynėmis su Japonija. Birželio 24-ąją dieną jų Kazanėje lauks Lenkija, o savo paskutines grupės rungtynes birželio 28-ąją dieną kolumbiečiai sužais su Senegalu.

Kolumbijos rinktinės sudėtis:

Vartininkai: Davidas Ospina (Londono „Arsenal“, Anglija), Camilo Vargas („Deportivo Cali“), Jose Fernando Cuadrado („Once Caldas“);

Gynėjai: Santiago Ariasas (Eindhoveno PSV, Nyderlandai), Frankas Fabra („Boca Juniors“, Argentina), Davinsonas Sanchezas (Londono „Tottenham“, Anglija), Cristianas Zapata („Milan“, Italija), Yerry Mina („Barcelona“, Ispanija) Johanas Mojica („Girona“, Ispanija), Oscaras Murillo („Pachuca“, Meksika);

Saugai: Abelis Aguilaras („Cali“), Wilmaras Barriosas („Boca Juniors“, Argentina), Jamesas Rodriguezas (Miuncheno „Bayern“, Vokietija), Carlosas Sanchezas (Barselonos „Espanyol“, Ispanija), Jeffersonas Lerma (Valensijos „Levante“, Ispanija), Juanas Fernando Quintero („River Plate“, Argentina), Juanas Guilermo Cuadrado (Turino „Juventus“, Italija), Mateusas Uribe („America“, Meksika), Jose Izquierdo („Brighton“, Anglija);

Puolėjai: Radamelis Falcao („Monaco“, Prancūzija), Carlosas Bacca („Villarreal“, Ispanija), Miguelis Borja („Palmeiras“, Brazilija), Luisas Murielis („Sevilla“, Ispanija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius