Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Torino“ treneris apie G.Gineičio debiutą: „Jis gali žaisti dar geriau“

Italijos „Seria A“ rungtyniaujančios „Torino“ komandos vyriausiasis treneris Ivanas Juričius teigiamai atsiliepė apie 18-metį lietuvį Gvidą Gineitį, kuriam penktadienį patikėjo vietą starto sudėtyje per rungtynes išvykoje su garsiuoju „Milan“.
Gvidas Gineitis (66 numeris) tapo ketvirtuoju lietuviu, žengusiu į aikštę per „Serie A“ rungtynes.
Gvidas Gineitis (66 numeris) tapo ketvirtuoju lietuviu, žengusiu į aikštę per „Serie A“ rungtynes. / AFP nuotr.

Kairiakojis saugas iš Lietuvos rungtyniavo pirmąjį kėlinį, per kurį „Torino“ netgi susikūrė daugiau pavojingų progų nei varžovai. Iš Mažeikių kilęs G.Gineitis atliko 21 tikslų perdavimą iš 27 (78 proc.), bet pralaimėjo visas 7 dvikovas. 25-ąją minutę saugas buvo nubaustas geltona kortele, o per didžiąją pertrauką – pakeistas.

Po pertraukos „Milan“ perėmė iniciatyvą, o komandos žvaigždė Olivier Giruod 62 min. pelnė vienintelį įvartį ir padėjo savo ekipai iškovoti sunkią pergalę.

Italijos čempionate „Torino“ per 22 rungtynes pelnė 30 taškų ir šiuo metu užima 7-ąją vietą.

Po rungtynių garsiajame „San Siro“ stadione „Torino“ vyriausiasis treneris Ivanas Juričius buvo paprašytas tarti ir keletą žodžių apie G.Gineičio, kurį dar prieš sezoną vadino tvirta pagrindinės komandos dalimi, pasirodymą.

Kroatas pirmiausia paaiškino, kad lietuvio prireikė dėl sunkumų saugų grandyje – serbas Saša Lukičius neseniai išvyko į Anglijos „Fulham“, italas Samuele Ricci negalėjo žaisti dėl traumos, o kitas serbas Ivanas Iličius iš „Hellas Verona“ atvyko ne pačios geriausios sportinės formos.

„G.Gineitis manęs nenuvylė, jis sužaidė normaliai, tačiau gali tai daryti dar geriau. Tai, ką matėme kontrolinėse rungtynėse ir treniruotėse, rodo, kad jis tikrai gali žaisti dar geriau, – lietuvio pasirodymą komentavo I.Juričius. – Per pertrauką jį pakeičiau dėl pirmajame kėlinyje gautos geltonosios kortelės.“

Gana palankiai G.Gineičio debiutą įvertino ir žiniasklaida. Rašydami pažymius „Torino“ futbolininkams, žurnalistai jiems skyrė 5,5-6,5 balo. Lietuvio žaidimą vieni įvertino 5,5 balo, kiti – 6.

„Per savo debiutą, o dar „San Siro“, jaudintųsi bet kas“, – taip G.Gineičio pasirodymą apibūdino „Tuttosport“, prie lietuvio pavardės suraitęs šešetą.

G.Gineitis tapo tik ketvirtuoju futbolininku iš Lietuvos, žengusiu į aikštę aukščiausios Italijos lygos rungtynėse. Anksčiau tai buvo padarę Marius Stankevičius (113 rungt. 6 įvarčiai, „Brescia“, „Sampdoria“ ir „Lazio“ klubai), Tomas Danilevičius (56 rungt., 10 įvarčių, „Livorno“) ir Edgaras Dubickas (1 rungt., „Lecce“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius