Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Trečiadienį – įvartis į „Manchester United“ vartus, ketvirtadienį – kontrolinis mokykloje

Trečiadienio naktį per akimirką futbolo pasaulyje išgarsėjo Luke'as Mathesonas. „Rochdale“ ekipos 16-metis pelnė įvartį į „Manchester United“ vartus „Carabao“ taurės turnyre „Old Traford“ stadione.
Luke'as Mathesonas
Luke'as Mathesonas / „Scanpix“ nuotr.

Tai buvo įsimintinas momentas jaunuoliui, bet daug laiko švęsti nebus – jau kitą dieną jis, kaip ir visi kiti paaugliai, kulniuos į mokyklą, kur laukia psichologijos kontrolinis.

„Aš mušiau, kamuolys skriejo į tinklą ir mano kūną lyg persmelkė, – pasakojo L.Mathesonas. – Aš bėgau link „Dale“ sirgalių ir slydau ant kelių. Galvojau, kad tiesiog slystu žemyn nuo kalno. Tai ypatingas, ypatingas momentas.

Turėjau šiandien eiti į mokyklą. Eisiu rytoj, kai komandai yra laisva diena, nes reikia atsiskaityti psichologijos testą. Manau, šiąnakt nemiegosiu.

„Rochdale“ klubas ir mokyklos bendruomenė taip mane palaiko. Man patinka mokytis, štai ką aš mėgstu.

Futbole negali būti garantuotas dėl ateities, nežinai, kas gali nutikti. Gali būti geriausias žaidėjas, viskas yra įmanoma, bet aš noriu turėti atsarginį planą dėl viso pikto“, – užsivedęs po pralaimėjimo kalbėjo 16-metis.

„Scanpix“ nuotr./Luke'as Mathesonas
„Scanpix“ nuotr./Luke'as Mathesonas

Įdomu tai, kad dauguma L.Mathesono sirgalių yra „Manchester United“ sirgaliai, bet jis palaiko kitą klubą.

„Aš „Norwich“ sirgalius. Mano tėtis iš ten kilęs, jis mane dažnai vežasi į Noridžą. Dauguma mano draugų yra „Man United“ sirgaliai. Dar nebuvau įsijungęs telefono, tai kiek baugina“, – pasakojo L.Mathesonas.

16-mečio auklėtinio pasirodymu patenkintas buvo ir „Rochdale“ treneris Brianas Barry-Murphy'is.

„Luke'as yra išskirtinis vaikinas. Jis vienas iš tų žaidėjų, kurie priima visus tavo sprendimus ir yra labai geras savo šeimai.

Jo egzaminų rezultatai buvo puikūs, tokie patys, kaip ir jo futbolo lygis. Mes ignoruojame jo amžių, jei atvirai. Mes su juo elgiamės kaip su normaliu žaidėju“, – kalbėjo treneris.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Luke'as Mathesonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Luke'as Mathesonas

„League One“ rungtyniaujantis „Rochdale“ klubas neperžengė „Manchester United“ barjero – pagrindinis laikas baigėsi 1:1, o baudinių serijoje pranašumą įrodė „raudonieji velniai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius