Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Trečiadienį pasaulio čempionate – portugalų ir ispanų mūšiai dėl pergalės

2018-ųjų metų pasaulio čempionatas įsibėgėja – trečiadienį tęsis grupių etapo antrojo rato rungtynės. A grupėje ginklus tarpusavyje surems Urugvajaus ir Saudo Arabijos rinktinės, o B grupėje dėl pirmųjų trijų taškų kovos favoritės Portugalija ir Ispanija – Cristiano Ronaldo vedami portugalai susigrums su Maroku, ispanams iššūkį mes Iranas.
Portugalija – Ispanija
Portugalija – Ispanija / „Scanpix“/AP nuotr.

Trečiadienį tikimasi įvarčių lietaus – Saudo Arabija tapo „patrankų mėsa“ pačiose pirmose atidarymo rungtynėse, o Ispanija ir Portugalija savo potencialą puolime jau įrodė tarpusavio dvikovoje.

Portugalija – Marokas (15 val.)

Portugalija paneigė kritikų nuomonę – pačiose pirmose rungtynėse įrodė, kad gali kovoti su vienais iš turnyro favoritų ispanų. Portugalijos rinktinė grupių etapą pradėjo lygiosiomis 3:3. Iki pat šiol gražiausiomis čempionato rungtynėmis laikoma dvikova baigėsi Cristiano Ronaldo šou – portugalas į 2010 metų pasaulio čempionų vartus įmušė „hat-tricką“ ir yra rezultatyviausias pirmenybių žaidėjas.

Lygiosios su Ispanija atskleidė ir silpnąsias portugalų žaidimo puses – gynybą. Fernando Santoso treniruojama komanda itin apmaudžiai klydo pačioje žaidimo širdyje – gynėjo Nacho įvartis buvo tikra turnyro sensacija, tačiau du Diego Costos tikslūs smūgiai parodė portugalų komunikacijos ir meistriškumo stoką jų aikštės pusėje.

„Scanpix“/AP nuotr./Portugalija – Ispanija
„Scanpix“/AP nuotr./Portugalija – Ispanija

Marokui tai „gyvenk arba mirk“ rungtynės – apmaudžiai paskutinę minutę prieš Iraną pralaimėję marokiečiai dar vienos nesėkmės atveju atsisveikins su galimybėmis žengti į aštuntfinalį. Marokas nežaidė prastai puolime – Iranui itin sėkmingai sekėsi atlaikyti varžovų atakas, todėl afrikiečiai bandys pasinaudoti portugalų gynybos spragomis.

Spėjama, kad Portugalijos rinktinės sudėtyje bus permainų – vietoj Bruno Fernandeso turėtų žaisti Joao Mario, o Goncalo Guedesą puolime greičiausiai pavaduos Andre Silva.

Urugvajus – Saudo Arabija (18 val.)

Saudo Arabija savo rinktinės veidą parodė jau pirmose grupės rungtynėse – nuo Rusijos komandos „atsirašė“ penkis įvarčius. Silpniausia turnyro komanda laikoma Saudo Arabija atsilaikė tik 12 minučių – Jurijus Gazinskis pradėjo rusų šou, o Aleksandras Golovinas jį užbaigė.

Urugvajus yra A grupės favoritas. Rusijos rinktinė, įveikusi Egiptą ir turinti septynių įvarčių pranašumą, rikiuojasi pirmoje pozicijoje, tačiau varžovai iš Pietų Amerikos nėra nusiteikę grupės nugalėtojų vardo atiduoti pasaulio čempionato šeimininkams ir į Saudo Arabijos vartus taikysis įmušti ne ką mažiau įvarčių, nei įmušė rusai.

„Scanpix“/Urugvajaus rinktinė
„Scanpix“/Urugvajaus rinktinė

Saudo Arabijai tai bus tikras išbandymas – gynyboje teks atlaikyti tokių futbolininkų kaip Edinsono Cavani ir Luiso Suarezo spaudimą. Urugvajus pirmoje dvikovoje tik rungtynių pabaigoje po Jose Gimenezo įvarčio galva palaužė Egiptą, todėl šioje dvikovoje bandys išjudinti savo puolimą prieš svarbiausias turnyro kovas.

Įdomu tai, kad Saudo Arabija šiame pasaulio čempionate dar nėra atlikusi smūgio į vartų plotą. Žinant, kad Urugvajaus gynyboje žaidžia Madrido „Atletico“ duetas, sunku tikėtis didelės apgulties jų aikštės pusėje.

Ispanija – Iranas (21 val.)

Be vyriausiojo trenerio prieš pat čempionato pradžią likusi Ispanijos rinktinė pirmoje dvikovoje parodė, kad pasikeitimai rinktinės stovykloje stipriai jų nepaveikė – dabar jau Fernando Hierro vadovaujamai Ispanijai pavyko pademonstruoti gero lygio futbolą prieš Portugaliją ir ji pergalės nepasiekė tik Cristiano Ronaldo meistriškumo ir neužtikrinto Davido de Gea žaidimo dėka.

Ispanijos rinktinė, prieš Portugaliją žaidusi net su keturiais kuriančiais saugais, dominavo aikštėje su kamuoliu ir tą patį turėtų daryti rungtynėse su Iranu. Nesitikima pamatyti daug pasikeitimų jų startinėje sudėtyje – manoma, kad tik Dani Carvajalis grįš į komandos rikiuotę pakeitęs nuostabaus įvarčio autorių Nacho Fernandezą.

„Scanpix“/AP nuotr./Portugalija – Ispanija
„Scanpix“/AP nuotr./Portugalija – Ispanija

Irano rinktinė, šiuo metu besidžiaugianti lyderio pozicija grupėje, prieš Maroką nedemonstravo itin gražaus futbolo. Iranas pasižymėjo gerai organizuota gynyba ir pavojingais išpuoliais link varžovų vartų. Visgi Ispanija nėra Marokas, todėl Irano šansai šioje dvikovoje yra ganėtinai minimalūs – rungtynių scenarijų galėtų pakeisti tik greitas Azijos atstovų įvartis.

Ispanijai, kuri net ir žaisdama aukšto lygio futbolo nesugebėjo nuskinti pergalės pirmoje dvikovoje, ši kova yra žūtbūtinė siekiant užsitikrinti geresnes pozicijas grupėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius