Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 11 /20:28

Trimis dūriais Pepo Guardiolos kariauna laimėjo Mančesterio derbį

„Manchester United“ pastaruoju metu tarsi įprato pirmoji praleisti įvartį ir po to išsigelbėti, bet „Premier“ lygos lyderė „Manchester City“ vienuolikė tokios galimybės nesuteikė. Pepo Guardiolos auklėtiniai kontroliavo žaidimo eigą ir Mančesterio derbį „Etihad“ stadione laimėjo užtikrintai – 3:1.
„Manchester City“ – „Manchester United“
„Manchester City“ – „Manchester United“ / „Scanpix“ nuotr.

„Manchester United“ realizavo baudinį, tačiau itin pavojingų progų per visas 90 minučių nesukūrė.

„Man City“ kamuolį kontroliavo 65 proc. laiko ir atliko 17 smūgių. Tiesa, tik penkiskart pataikė į vartų plotą, tačiau svečių smūgių statistika gerokai kraupesnė – 6 smūgiai ir tik vienas į vartų stačiakampį.

„Premier“ lygos čempionai kamuolį perdavinėjo 91 proc. tikslumu ir atliko 704 perdavimus. „Manchester United“ žaidėjai vienas kitam kamuolį perdavė 380 kartų, tikslumas – 83 proc.

Intrigos įnešė aikštėje pasirodęs R.Lukaku

Mačas prasidėjo „Manchester City“ atakų uraganu. Bernardo Silvos ir Fernandinho smūgiai buvo itin grėsmingi, bet abu kartus kamuolys skriejo šalia vartų.

Galiausiai šeimininkai pasiekė savo ir 12-ą minutę Davidas Silva nukreipė kamuolį į „Man United“ vartus.

Po šalto dušo „Man United“ atkuto ir pirmo kėlinio viduryje žaidimas išsilygino. Vis dėlto be Romelu Lukaku žaidusiems „raudoniesiems velniams“ vis pritrūkdavo aštrumo paskutinėse atakų stadijose.

Kėlinio pabaigoje „Man City“ surengė dar keletą gaisrų „Man United“ baudos aikštelėje, bet be didesnio pavojaus.

Sergio Aguero vos prasidėjus antrajam kėliniui, 48-ą minutę, baudos aikštelėje sužaidė „sienele“ su Riyadu Mahrezu ir pasiuntė antrą įvartį į „Man United“ vartus.

S.Aguero pavijo Wayne'ą Rooney, iki šiol pirmavusį pagal įvarčius Mančesterio derbiuose. Abu futbolininkai yra pasižymėję po 8 kartus.

56-ą minutę J.Mourinho į kovą metė Romelu Lukaku, kuris pakeitė Jesse Lingardą. Belgas iškart ėmėsi darbo – uždirbo baudinį, kurį Anthony Martialis (58 min.) sėkmingai realizavo.

74-ą minutę „Man City“ turėjo galimybę užgesinti intrigą, tačiau Leroy'us Sane kontratakos metu iššvaistė progą smūgiuodamas „dievui į langus“.

Galiausiai „miestiečiams“ vėl pavyko padidinti persvarą. 86-ą minutę pasižymėjo Ilkay'us Gundoganas, rezultatas tapo 3:1 ir „Manchester United“ jau nebeatsitiesė.

Po 12-ojo turo „Manchester City“, „Liverpool“ ir „Chelsea“ išlieka be pralaimėjimų. Tai pirmas kartas Anglijoje, kai trys aukščiausio diviziono komandos pirmuosius 12 turų įveikė be pralaimėjimų.

Komandų sudėtys:

„Manchester City“: Edersonas, Walkeris, Stonesas, Laporte, Mendy, Bernardo Silva, Fernandinho, Davidas Silva, Mahrezas, Aguero, Sterlingas. Atsarginiai: Kompany, Gundoganas, Delphas, Sane, Gabrielis Jesusas, Fodenas, Muričius.

„Manchester United“: De Gea, Youngas, Smallingas, Lindelofas, Shaw, Herrera, Matičius, Fellaini, Lingardas, Rashfordas, Martialis. Atsarginiai: Jonesas, Sanchezas, Mata, Lukaku, Fredas, Romero, Darmianas.

„Scanpix“ nuotr./„Manchester City“ – „Manchester United“
„Scanpix“ nuotr./„Manchester City“ – „Manchester United“

Jose Mourinho nuogąstavimai išsipildė

Tris iš paskutinių keturių pergalių „raudonieji velniai“ pasiekė pirmieji praleidę įvartį. Taip nutiko ir pastarosiose Čempionų lygos rungtynėse, kuriose „Manchester United“ kiek kontroversiškai įveikė Turino „Juventus“ vienuolikę. Prieš Mančesterio derbį Jose Mourinho sakė norįs tokią tendenciją pakeisti – stengtis pirmiems įmušti įvartį.

„Jei ir toliau pirmieji praleidinėsime įvarčius, ateis diena, kai sėkmė nusisuks ir nepavyks išsigelbėti. Turime geriau pradėti rungtynes“, – sakė J.Mourinho. „Etihad“ stadione portugalo nuogąstavimai išsipildė.

„Manchester City“ laimėjo septintas rungtynes iš eilės – ir visose šiose rungtynėse P.Guardiolos auklėtiniai pirmieji mušė įvarčius. Tiesą sakant, šioje pergalių serijoje „Man City“ apskritai praleido tik du įvarčius, o varžovams atseikėjo net 26.

Tiesa, „Man City“ laimėjo tik du iš paskutinių penkių (W2 D1 L2) ir tris iš paskutinių aštuonių (W3 D2 L4) miesto derbių, o praėjusį sezoną savo aikštėje kapituliavo rezultatu 2:3.

Tačiau akivaizdu, kad „Man United“ šį sezoną buksuoja. Per pastarąsias 11 rungtynių „Man United“ tik kartą išsaugojo vartus sausus, o „Premier“ lygoje dėl vietų kol kas kovoja su „AFC Bournemouth“, „Watford“ ar „Everton“, o ne tradiciniais savo varžovais.

V. Komanda R. Perg. Lyg. Pr. Įv.sant. Taškai
1 „Manchester City“ 12 10 2 0 +31 32
2 „Liverpool“ 12 9 3 0 +18 30
3 „Chelsea“ 12 8 4 0 +19 28
4 „Tottenham“ 12 9 0 3 +10 27
5 „Arsenal“ 12 7 3 2 +11 24
6 „AFC Bournemouth“ 12 6 2 4 +5 20
7 „Watford“ 12 6 2 4 +3 20
8 „Manchester United“ 12 6 2 4 -1 20
9 „Everton“ 12 5 4 3 +4 19
10 „Leicester City“ 12 5 2 5 +1 17
VIDEO: „Vieni vartai“: auksinis sūduviečių triumfas ir futsalo čempionatas šalyje, kurioje nėra futsalo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius