-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 09 30 /14:58

Trofėjus grįžta į sostinę: „Žalgiris“ patiesė „Stumbrą“ ir iškovojo LFF taurę

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės finale Vilniaus „Žalgiris“ rezultatu 3:0 patiesė Kauno „Stumbrą“ ir susigrąžino šį trofėjų.
Pergalės akimirkos
Pergalės akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Alytaus miesto stadione, kur rungtynes žiūrėjo 1782 žiūrovai, įvarčius pelnė Tomašas Šimkovičius (34 min.), Marko Tomičius (44 min.) ir Marquinhosas (87 min.).

Tiesa, geriausiu mačo žaidėju nebuvo pripažintas nė vienas iš jų. Šis apdovanojimas atiteko „Žalgirio“ saugui Slavko Blagojevičiui.

VIDEO: SHARP LFF taurės finalas: Stumbras 0:3 Žalgiris (įvarčiai)

Įskaitant visus turnyrus, tai jau aštuntoji „Žalgirio“ pergalė iš eilės ir ketvirtosios rungtynės iš eilės, kuriose Valdo Urbono auklėtiniai nepraleido įvarčio.

Primename, kad šios komandos buvo susitikusios ir praėjusių metų finale – tąsyk kauniečiai triumfavo 1:0, taip nutraukdami šešerius metus trukusį „Žalgirio“ dominavimą turnyre (2011-16 m.).

„Stumbras“ į šių metų finalą iškopė pusfinalyje 4:0 nugalėjęs Alytaus „Dainavą“, o „Žalgiris“ rezultatu 3:0 nukovė „Kauno Žalgirį“.

Rungtynių eiga:

87 min. ĮVARTIS! Antrajame kėlinyje varžovų vartams beveik negrasinęs „Žalgiris“ pasinaudojo reta proga. Po keitimo aikštėje pasirodęs Marquinhosas tolimu šūviu, ko gero, padėjo tašką šiame finale.

78 min. Pasipylė „Stumbro“ smūgiai, nors ir ne itin grėsmingi. Alseny Bah pagriebė atšokusį kamuolį ir turėjo progą smūgiui, bet virš vartų.

72 min. Lucas Villela pabandė smūgiuoti iš toliau, bet be pavojaus.

70 min. Arti tikslo buvo „Stumbro“ gynėjas Rafaelis Floro. Jis šalia baudos aikštelės stipriai smūgiavo į dešinį vartų kampą, bet kamuolys skriejo šalia virpsto.

60 min. „Stumbras“ perėmė žaidybinę iniciatyvą, bet didelio pavojaus prie „Žalgirio“ vartų nekėlė.

„Kaip ir kiekvienose rungtynėse stengiamės laikytis žaidimo plano, panašu, kol kas pavyksta. Antroje pusėje stengsimės išlaikyti vartus sausus ir toliau ieškoti skylių „Stumbro“ gynyboje“, – per pertrauką TV6 sakė Saulius Mikoliūnas, atlikęs rezultatyvų perdavimą, kai „Žalgiris“ mušė pirmąjį įvartį.

45 min. Junioras turėjo progą sušvelninti rezultatą, bet Armantas Vitkauskas sureagavo ir atrėmė pavojingą smūgį. Tai, ko gero, pavojingiausia „Stumbro“ sukurta proga.

44 min. ĮVARTIS! Marko Tomičius pasiliko po kampinio prie „Stumbro“ vartų ir pasinaudojo tuo, kad varžovai jį paliko be priežiūros. „Žalgirio“ vidurio gynėjas kairės kojos smūgiu iš dešinio pusiau krašto nepaliko šansų Rodrigo.

34 min. ĮVARTIS! Tomašas Šimkovičius baudos aikštelėje pergudravo Rimvydą Sadauską ir nukreipė kamuolį į „Stumbro“ vartus.

33 min. Matheusas Bissi bandė atlikti baudos smūgį, bet pataikė į „Žalgirio“ „gyvatvorę“.

30 min. Tomašas Šimkovičius gerai pataikė į kamuolį ir smūgiavo iš eigos, bet kamuolys praskriejo šalia „Stumbro“ virpsto.

20 min. Nasro Boucharebas pabandė smūgiuoti galva – šalia vartų. Atlaikęs „Žalgirio“ spaudimą mačo pradžioje „Stumbras“ vis aktyviau ėmė žaisti ir varžovų aikštės pusėje.

15 min. Komandos keitėsi atsargiais tolimais smūgiais, tačiau sukurti didesnį pavojų arčiau vartų kol kas nesisekė nei vieniems, nei kitiems.

3 min. Liviu Antalis galingu smūgiu sudrebino „Stumbro“ vartų skersinį, bet įvarčio nepasiekė. „Žalgiris“ agresyviau pradėjo susitikimą.

Startinės komandų sudėtys:

„Žalgiris“: Armantas Vitkauskas, Donovanas Slijngardas, Mamadou Mbodjis, Slavko Blagojevičius, Liviu Antalis, Saulius Mikoliūnas, Jeremy Manzorro, Marko Tomičius, Rolandas Baravykas, Tomašas Šimkovičius, Louisas Ogana.

„Stumbras“: Rodrigo Josviaki, Matheusas Bissi, Andre Almeida, Lucas Villela, Rafaelis Floro, Levanas Mačarašvilis, Lukas Čerkauskas, Rimvydas Sadauskas, Marcosas Junioras, Nasro Boucharebas, Dominykas Galkevičius.

VIDEO: „Vieni vartai“: nesutarimų draskomas „Man Utd“, legionieriai „A“ lygoje ir žiaurus Evra kerštas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius