-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys Kroatijos lyderiai baigė karjerą rinktinėje

Danijelis Subašičius paskelbė, kad baigė karjerą Kroatijos futbolo rinktinėje, tapęs trečiuoju žaidėju, kuris po pasaulio čempionato Rusijoje, palieka sidabrą iškovojusią nacionalinę komandą.
Mario Mandžukičius: „Jei galėtume, žaistume už Kroatiją iki gyvenimo pabaigos, nes nėra didesnės garbės.“
Mario Mandžukičius: „Jei galėtume, žaistume už Kroatiją iki gyvenimo pabaigos, nes nėra didesnės garbės.“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

33 mertų vartininkas D.Subašičius prisidėjo prie gynėjo Vedrano Čorlukos ir puolėjo Mario Mandžukičiaus, kurie kiek anksčiau atsisveikino su rinktine.

„Atėjo laikas pasakyti „sudie“ mano mėgstamiausiems marškinėliams po 10 metų su nacionaline komanda“, – pareiškė D.Subašičius.

Jis teigė, kad sprendimą buvo priėmęs dar prieš pasaulio čempionatą. O patekimas ten į finalą buvo svajonės išsipildymas.

D.Subašičius, Kroatijos rinktinėje sužaidęs 44 rungtynes, tęs karjerą „Monaco“ klube.

„Scanpix“ nuotr./Danijelis Subašičius atrėmė tris 11 metrų baudinius.
„Scanpix“ nuotr./Danijelis Subašičius atrėmė tris 11 metrų baudinius.

Tik klubui atsiduos ir M.Mandžukičius, apie karjeros pabaigą rinktinėje pranešęs praėjus mėnesiui po įvarčio pasaulio čempionato finale.

„Mes išgyvenome svajonę, pasiekėme istorinį rezultatą ir pajautėme savo sirgalių meilę“, – emocingame atsisveikinime Instagram parašė puolėjas.

„Nėra geresnio laiko atsisveikinti, – pridūrė M.Mandžukičius. – Jei galėtume, tikiu, kad visi žaistume už Kroatiją iki gyvenimo pabaigos, nes nėra didesnės garbės.

Tačiau jaučiu, kad mano akimirka atėjo. Kad atidaviau viską, ką galėjau, kad prisidėjau prie didžiausios sėkmės Kroatijos futbole.“

„Scanpix“ nuotr./Mario Mandžukičius
„Scanpix“ nuotr./Mario Mandžukičius

M.Mandžukičius Kroatijos rinktinėje sužaidė 89 rungtynes ir pelnė 33 įvarčius.

Pagal pastarąjį rodiklį nusileido tik Davorui Šukerui, kuris įmušė 45 įvarčius.

Turino „Juventus“ klube karjerą tęsiantis M.Mandžukičius pelnė vieną iš dviejų įvarčių pasaulio čempionato finale, kuriame kroatai 2:4 pralaimėjo Prancūzijai.

Tame mače M.Mandžukičius tapo pirmuoju žaidėju per pasaulio čempionato finalų istoriją, pelniusiu įvartį ir į savo vartus, kai kamuolys kliudė jį po Antoine'o Griezmanno smūgio.

Čempionato pabaigoje M.Mandžukičius buvo itin aktyvus – jis įmušė lemiamą įvartį ir į anglų vartus pusfinalyje per pratęsimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius