Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

UEFA: jei smurtas tęsis, Rusija ir Anglija bus pašalintos iš „Euro 2016“

Europos futbolo čempionatas Prancūzijoje jau pažymėtas smurto virusu. Po Rusijos sirgalių sukeltų neramumų Marselio stadione UEFA pasiuntė stiprią žinutę.
Rusijos futbolo rinktinė
Rusijos futbolo rinktinė / „Scanpix“ nuotr.

UEFA paskelbė, kad čempionatą paliks Rusijos ir Anglijos rinktinės, jei jų sirgaliai tęs smurto protrūkius.

Anksčiau BBC skelbė, kad UEFA pradės tyrimą prieš Rusijos futbolo federaciją. Ši kaltinama dėl sirgalių sukeltų neramumų, rasistinio elgesio ir fejerverkų sprogdinimo stadione.

Sankcijos bus nustatytos etikos komisijos posėdyje, kuris įvyks antradienį.

„Reuters“ praneša, kad tik nuskambėjus finaliniam švilpukui, ir vienam iš sirgalių uždegus žalios spalvos deglą (panašu, tai buvo signalas), Rusijos sirgaliai puolė anglus.

Rusai griebė jų atributiką, plėšė vėliavas ir privertė anglus savo tribūnas palikti ne per išėjimus, o lipant per tvoras.

Stadione buvęs Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko po rungtynių teigė, kad jokių muštynių nebuvo: „Nieko panašaus nebuvo. Viskas išpūsta. Aš nieko nemačiau.“

Naujausios nuotraukos rodo, kad Rusijos sirgaliai puolė ir neįgaliųjų sektoriaus vietas. Keli žmonės invalido vežimėliuose liko įkalinti ir negalėjo palikti stadiono.

Po muštynių stadione, įsisiautėję sirgaliai aršiai konfliktavo ir naktį Marselio gatvėse, Prancūzijos policija panaudoja ašarines dujas jiems išvaikyti. Dalis miesto barų po rungtynių buvo uždaryti, taip mėginant mieste atstatyti tvarką. Dalyje miesto laikinai neveikė ir metro.

Rungtynių dieną Rusijos ir Anglijos sirgaliai susirėmė Marselio gatvėse. Po šių neramumų keli Anglijos sirgaliai atsidūrė ligoninėje ir yra rimtai sužaloti.

VIDEO: Marselyje – kruvinas anglų ir rusų sirgalių susidūrimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius