Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UEFA ragina palaukti ir nenutraukti lygų, bet olandai jau nori sekti belgų pėdomis

UEFA, Europos klubų asociacija (ECA) ir Europos lygos susisiekė su visomis 55 organizacijų narėmis bei Europos šalių klubais su prašymu išlikti vieningiems ir nepriimti skubotų sprendimų dėl sezono nutraukimo. Vis dėlto su tuo sutikti nori ne visi – apie sezono pabaigą galvojama vis didesnėje žemyno dalyje.
Amsterdamo „Ajax“ futbolininkai
Amsterdamo „Ajax“ futbolininkai / „Scanpix“ nuotr.

Precedentu ketvirtadienį tapo belgai, pirmieji Europoje nusprendę anksčiau laiko užbaigti čempionatą ir jo nugalėtojais paskelbę 15 taškų persvarą turėjusį „Brugge“ klubą.

UEFA dar prieš tai Europos futbolo atstovus ragino susilaikyti nuo tokių sprendimų ir palaukti žvelgiant į tai, kur pasisuks koronaviruso pandemijos situacija.

„Labai svarbu, kad net tokia pavojinga situacija kaip ši pandemija nesutrukdytų mūsų turnyrams būti išspręstiems aikštėje. Pagal taisykles, visi titulai ir apdovanojimai turi būti įteikti pagal sportinius rezultatus.

Kadangi esame atsakingi savo sporto lyderiai, turi užtikrinti, kad planuosime ir ieškosime išeičių tol, kol bus bent menkiausia galimybė pratęsti sezoną.

Esame užtikrinti, kad futbolo sezonas per artimiausius mėnesius gali būti pratęstas, vykdant valdžių numatytas taisykles. Manome, kad bet kokio turnyro užbaigimas dabartinėmis sąlygomis yra perskubėtas ir nepateisinamas“, – teigiama UEFA kreipimęsi.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Aleksandras Čeferinas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Aleksandras Čeferinas

Vis dėlto į jį atsižvelgia toli gražu ne visi. Belgai savo sprendimą dėl čempionato nutraukimo priėmė jau po gauto laiško iš UEFA, o kaimynų pavyzdžiu jau svarsto sekti ir olandai.

Žymiausio šios šalies klubo Amsterdamo „Ajax“ direktorius Marcas Overmarsas ketvirtadienį lygino UEFA su Donaldu Trumpu, o prie sezono pabaigos norinčio sostinės klubo prisijungė ir dar du Nyderlandų galiūnai – Alkmaro AZ bei Einhoveno PSV, bei keletas antrojo ešelono komandų.

„Manome, kad dabartinė koronaviruso situacija yra labai neraminanti ir planai užbaigti sezoną už uždarų durų šiuo metu neturėtų būti prioritetiniai, – sakė AZ techninis direktorius Robertas Eenhoornas. – Be to, vis dar neaišku, kokia bus tolesnė koronaviruso situacijos eiga.“

Tiek „Ajax“ ir AZ direktoriai, tiek PSV vadovas Toonas Gerbrandsas kritikavo Nyderlandų futbolo asociacijos (KNVB) sprendimą laikytis UEFA rekomendacijų ir siekti užbaigti sezoną, net jei tai nusitęstų iki vėlyvos vasaros.

Į kritikos traukinį dar neįšoko tik Roterdamo „Feyenoord“ vadovai, kurie ketina laikytis bendros linijos ir pritarti sprendimui, kurį pasirinks dauguma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius