Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UEFA tirs PSG pinigų švaistymą vasaros žaidėjų turguje

PSG klubo veiksmai vasaros žaidėjų turguje nepraslydo pro UEFA akis. UEFA paskelbė, jog speciali komisija tirs, ar prancūzų klubas, įsigydamas Neymarą ir Kylianą Mbappe, nepažeidė finansinės drausmės taisyklių.
Kylianas Mbappe
Kylianas Mbappe / „Scanpix“ nuotr.

PSG už Neymarą sumokėjo 222 mln. eurų, o K.Mbappe iš „Monaco“ formaliai įsigijo nuomos teisėmis – 180 mln. eurų vertės perėjimą klubai ketina užbaigti kitą vasarą.

Pagal UEFA taisyles, įsigaliojusias 2013 metais, klubo išlaidos žaidėjų įsigijimui per einamąjį 3 metų laikotarpį negali daugiau nei 30 mln. viršyti klubo pajamų.

Taigi PSG neturėjo galimybės naujiems žaidėjams išleisti 400 mln. eurų, tačiau apėjo šią taisyklę K.Mbappe įsigydami nuomos pagrindais.

„Finansinės drausmės taisykles UEFA laiko kertinėmis, siekiant išlaikyti klubų finansinį stabilumą, todėl būtina jų laikytis“, – teigiama UEFA pranešime.

PSG vadovai išreiškė nuostabą UEFA sprendimu pradėti tyrimą, nes, pasak jų, visos sandorio su „Monaco“ detalės buvo derinamos ir su UEFA atstovais.

PSG kartą jau buvo baustas už finansinės drausmės taisyklių pažeidimą – 2014 metais Čempionų lygoje jie galėjo registruoti tik 21 žaidėją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius