-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 12 /00:48

Ukrainiečių pagirtas V.Urbonas: „Žaidėme geriau nei Vilniuje“

Lietuvos rinktinė penktadienio vakarą Charkove gavo dar vieną meistriškumo pamoką, „Euro 2020“ atrankoje 0:2 pripažinusi B grupės lyderės Ukrainos pranašumą, tačiau vyriausiojo trenerio Valdo Urbono rezultatas švieslentėje pernelyg nenuliūdino. Stratego teigimu, mūsiškiai sužaidė kur kas solidžiau nei prieš mėnesį, kai Vilniuje nusileido tam pačiam priešininkui 0:3.
Valdas Urbonas
Valdas Urbonas / „Scanpix“ nuotr.

„Padarėme išvadas po pirmojo mačo ir šiek tiek pakeitėme taktinę schemą. Tai – visiškai pasiteisino. Pavyko apriboti Ukrainos kamuolio kontrolę ir jų aktyvius veiksmus prie mūsų vartų. Visgi individualus Ukrainos žaidėjų meistriškumas nulėmė rungtynių rezultatą“, – po mačo konstatavo strategas.

Nepaisant pralaimėjimo, spaudos konferencijoje V.Urbonas išgirdo vietos žurnalisto vertinimą, jog žaidimo kokybe lietuviai kur kas lenkia Liuksemburgą, tačiau leistis į išvedžiojimus, kodėl Europos futbolo nykštukai B grupės turnyro lentelėje yra aukščiau už mūsiškius, jis nenorėjo.

„Tai buvo praeityje. Man yra svarbiausios šios rungtynės“, – nukirto strategas.

Charkive V.Urbonas taip pat pripažino, jog lietuviai kautis su su stipriausiomis žemyno komandomis nėra pajėgūs.

„Realiai vertinant, toks yra mūsų pajėgumas. Kovoti dėl aukštesnių pozicijų ir patekimo į kitą etapą mes negalime. Yra daug niuansų, iš ko susideda rezultatas, bet tokie mačai kaip šiandien mus verčia mokytis ir žengti į priekį“, – teigė treneris.

VIDEO: Valdo Urbono mintys po rungtynių
B grupė
Vieta Komanda R + = - Įvarčiai Taškai
1 Ukraina 6 5 1 0 13:1 16
2 Portugalija 5 3 2 0 13:4 11
3 Serbija 5 2 1 2 10:12 7
4 Liuksemburgas 6 1 1 4 5:11 4
5 Lietuva 6 0 1 5 4:17 1

Visgi specialistas pripažino, kad rezultatas galėjo būti ir skaudesnis.

„Kai kuriose situacijose mums šiek tiek pasisekė. Buvo skersinis, dar kelios pavojingos atakos. Visgi tie du epizodai, kai jie įmušė įvarčius, puikiai parodė, kad labai dažnai svarbiausi žaidėjai nulemia rungtynes“, – analizavo strategas.

– Kokios permainos pasiteisino?

– Labiausiai taktiniai sprendimai. Nenoriu kalbėti apie vieno ar kito žaidėjo pasirodymą, bet komandinė gynyba mane tenkino. Ji buvo gerai organizuota. Gaila, jog neiškentėjome pirmajame kėlinyje ir praleidome meistrišką baudos smūgį antrajame. 0:1 – dar buvo neblogas rezultatas, teikė vilčių, jog pasisekus, galima būtų iškovoti lygiąsias.

– Kalbant apie pirmą įvartį, turbūt labai apmaudu, kad iš pirmo žvilgsnio nekalta situacija baigėsi taip skausmingai...

– Būtent. Ta nekaltybė ir atsiranda, kai žaidžiamos Europos atrankos rungtynės. Jei analizuotume šiek tiek plačiau, su portugalais irgi praleidome du įvarčius po to, kai jie išsimetė kamuolį iš užribio. Čia buvo tas pats. Tokios situacijos yra kontroliuojamos, tačiau mes atsipalaiduojame ar neužimame tų pozicijų, kuriose turėtume būti.

– Antrajame kėlinyje aikštės viduryje vis dažniau atsidurdavo ir Arvydas Novikovas. Toks ir buvo sumanymas?

– Jo pozicija iš esmės nesikeitė, bet Arvydas yra toks žaidėjas, kuris sugeba atsidengti ir priimti kamuolį, tad visada yra matomas. Pabandėme šiek tiek pažaisti „aukščiau“, paspausti varžovus. Matėme, kad ir jie buvo ne kartą suklydę.

– Vytas Andriuškevičius aikštę paliko šlubčiodamas. Ar rimta jo trauma?

– Tikslios diagnozės dar neturiu, bet panašu, kad galinis kojos raumuo jam neleis ruoštis pirmadienio dvikovai. Kita nemaloni smulkmena – Arvydas Novikovas gavo trečią geltoną kortelę, tad mače su serbais neturėsime ir jo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Arvydas Novikovas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Arvydas Novikovas

– Kokias esmines pamokas davė šie du mačai su grupės lydere Ukraina?

– Gerai organizuojant žaidimą ir laikantis koncentracijos bei disciplinos, mes galime bent jau atlikti gynybinį darbą, pabandyti išeiti į priekį. Šį kartą neturėjome Fiodoro Černycho, Vykinto Slivkos. Aš nesiteisinu ir nesakau, kad jie būtų pakeitę rezultatą, bet maču Charkove ir žaidėjų pasirodymu aš esu patenkintas. Manau, kad judame teisingai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius