Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už A lygos borto likusio „Atlanto“ prezidentas Lekevičius Futbolo federaciją kaltina korupcija ir apgavystėmis

Už 2010 metų aukščiausiojo Lietuvos futbolo čempionato borto likusio Klaipėdos „Atlanto“ klubo prezidentas skandalingasis Vacys Lekevičius pažėrė kaltinimų Lietuvos futbolo federacijai (LFF).
V.Lekevičius piktinasi šalies futbolo federacijos apgavystėmis
V.Lekevičius piktinasi šalies Futbolo federacijos apgavystėmis. / V.Kopūsto/Scanpix nuotr.

„Atlantui“ aukščiausiojoje lygoje buvo palikta 12 vieta. LFF vadovybė iki paskutinio momento žadėjo, kad FK „Atlantas“ žais vadinamojoje aukščiausiojoje lygoje. FK „Atlantas“ įvykdė visus LFF reikalavimus ir sąlygas: atsiskaitė su buvusiu komandos žaidėju Jalenu Pokornu, sumokėjo baudą ir visas teismo išlaidas FIFA. Todėl LFF Vykdomojo komiteto sprendimas nesuteikti Klaipėdos „Atlantui“ teisės žaisti A lygoje buvo netikėtas, nepagrįstas ir nesuprantamas“, – oficialiai „Atlanto“ futbolo klubo internetinei svetainei skundėsi V.Lekevičius.

„Supratę, kad buvome apgauti ir į A lygą nepateksime, skubos tvarka pradėjome neatlygintinai skolinti žaidėjus A lygoje žaisiančioms komandoms. Mums svarbi žaidėjų gerovė, siekiame, kad jie ir toliau tobulėtų“, – pridūrė klubo prezidentas. 

Priminsime, jog šių metų kovo 9 dieną vykusiame LFF licencijavimo komiteto apeliaciniame posėdyje „Atlanto“ klubui buvo suteikta A lygos licencija, tačiau skirstant A lygos komandas LFF Vykdomojo komiteto posėdyje kovo 12-ąją Klaipėdos ekipa liko už A lygos borto. 

„Iki posėdžio pabaigos buvo neaiškus „Atlanto“ likimas. Norėjome, kad šis uostamiesčio klubas žaistų A lygoje, tačiau FIFA yra priėmusi sprendimą, jog dėl neatsiskaitymo su žaidėju klubas turi būti šalinamas iš aukščiausiosios lygos. Posėdžio pabaigoje gavome aišku patvirtinimą iš FIFA, kad „Atlantas“ aukščiausiojoje lygoje žaisti negali“, – tada sakė L.Varanavičius. 

Vis dėlto, V.Lekevičiaus nuomone, sprendimo priežastys nepriimti „Atlanto“ į aukščiausiąjį šalies futbolo čempionatą slypi kitur.

„Niekada nesuprasiu, kodėl „Atlantas“ antrus metus nepatenka tarp stipriausių šalies komandų. Klubai, neatitinkantys sporto ir kitų kriterijų, priimti, o mes ne. Toks išankstinis nusistatymas verčia galvoti apie korupciją, ambicijas ir kitus negatyvius dalykus. Futbolas – ne vieta tokiems dalykams, tikiuosi, ateityje klubų vadovai galės laisvai išsakyti savo nuomonę ir nebus už tai baudžiami“, – svarstė „Atlanto“ prezidentas.

V.Lekevičių nuvylė ir Klaipėdos miesto savivaldybė: „Skaudu, kad Klaipėdos miesto savivaldybė sudaro nevienodas sąlygas miesto komandoms. Juk „Klaipėda“ futbolo mokyklos auklėtiniai išlaikomi miesto biudžeto, o mums („Atlantui“, – red. past.) rėmėjų tenka ieškoti patiems.“

„Atlantas“ šiemet antrą sezoną iš eilės bus priverstas rungtyniauti antrajame pagal pajėgumą Lietuvos futbolo čempionate – I lygoje, tačiau V.Lekevičius neabejoja, kad šios pirmenybės lygiu nedaug nusileis ir aukščiausiosioms pirmenybėms.

„Tikiu, kad pusė I lygos komandų pajėgumu nenusileis dabartinei A lygai. Iš visos širdies linkiu švaresnio teisėjavimo, mažiau intrigų, o savo komandai – pergalių, sirgaliams – kantrybės. Ir dar: „Kas mūsų neužmuša, padaro mus stipresnius“, – teigė „Atlanto“ prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius