Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

V.Čeburinas įvertino nokautą pratęsimo pabaigoje – „Žalgiris“ nenusipelnė pralaimėti

Vilniaus „Žalgiris“ ketvirtadienį Lietuvos futbolo sirgaliams padovanojo vieną įspūdingiausių vakarų per nepriklausomos šalies klubinio futbolo istoriją. Penkių įvarčių trileris, galiausiai virtęs pratęsimu, o jo pabaigoje – ir mačui vadovavusio vokiečio Harmo Osmerso paskirtas abejotinas baudinys, nužudęs žalgirietišką Europos lygos svajonę.
„Ludogorec“ – „Žalgiris“
Vladimiras Čeburinas / Ivan Ivanov/Lap.bg/BNS

Įvarčio deficitą iš Bulgarijos parsivežę žalgiriečiai sugebėjo sugrįžti, per pagrindinį laiką įveikė šios šalies futbolo galiūną Razgrado „Ludogorec“ 3:2, tačiau galiausiai krito pačioje pratęsimo pabaigoje, praleidę baudinį.

Su Europos lygos turnyru Lietuvos čempionai atsisveikino ypač dramatiškai, tačiau europinę kampaniją pratęs pirmą kartą praverdami Konferencijos lygos grupių etapo duris.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Į žalgiriečių vartus skiriamas baudinys
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Į žalgiriečių vartus skiriamas baudinys

Rungtynės prasidėjo originaliu Pietų IV sirgalių grupuotės choreografiniu pasirodymu, skirtu „Žalgirio“ vadovei Vilmai Venslovaitienei.

„Didžios princesės plaukuose“ – skelbė per visą sektorių ištiestas plakatas, virš kurio puikavosi įspūdingas piešinys su tradiciškai nuo LFF stadiono stogo savo komandos rungtynes stebinčios „Žalgirio“ mamos siluetu.

Transparantą įprasminusi eilutė pasirinkta neatsitiktinai – būtent ja baigiasi „Karališkos erdvės“ hito „Karalių paslaptys (Iš lėto leidžiasi saulė)“ antrasis posmelis, o ši daina tapo neatsiejama „Žalgirio“ šiemetinės kelionės Europoje dalimi.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vilmai Venslovaitienei skirtas plakatas
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vilmai Venslovaitienei skirtas plakatas

Įspūdingas buvo ne tik plakatas, bet ir mačo pradžia. Edvinas Gertmonas jau pirmuoju fantastišku perdavimu per visą aikštę surado staigiai kertantį Mathiasą Oyewusi, kuris išnaudojo savo greičio savybes, o po akimirkos talentingai puikiai atmetė kamuolį Fabienui Ouregai. Patyręs „Žalgirio“ prancūzas šaltakraujiškai pažeme pasiuntė jį į vartus... Švieslentėje žiebėsi viso labo 19 sekundė.

Aistros atvėso po 8 minučių, kai Bernhardas Tekpetey dešiniajame šeimininkų gynybos krašte surado Matiasą Tisserą ir argentinietis rezultatą išlygino.

Bet tai buvo tik pradžia. 16-ąją minutę Joelio Bopesu smūgis iš aštraus kampo galiausiai baigėsi Oliverio Buffo įvarčiu ir Lietuvos čempionų viltys vėl atgimė.

Deja, 57-ąją minutę tas pats M.Tissera aplenkė Nemanja Ljubisavljevičių ir rungtynių rezultatas tapo 2:2.

V.Čeburinas techninėje zonoje suplojo rankomis ir prašė nepanikuoti. Jo vyrai nepanikavo. Šeimininkų kovingumas atsipirko 62-ąją minutę, kai jau Marko Miličkovičius išsaugojo, atrodytų, prarastą kamuolį, o po akimirkos perdavė jį Renanui Oliveirai ir brazilas kaire koja pykštelėjo neatremiamai – 3:2!

Pratęsimas, o tada atėjo 118-oji minutė ir mačui vadovavęs vokietis Harmas Osmersas žudišku mostu parodė į 11 m žymą, užfiksavęs abejotiną Manto Kuklio pražangą prieš Angolos atstovą Show ir taip ištraukęs už ausų kelioliką kartų storesnę piniginę turinčius Bulgarijos čempionus.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Skiriamas baudinys į vilniečių vartus
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Skiriamas baudinys į vilniečių vartus

Ne vienu fantastišku epizodu Europoje šiemet blykstelėjęs Edvinas Gertmonas dar vieno stebuklo nesukūrė. Benino gynėjas Olivieris Verdonas smūgiavo užtikrintai – „Ludogorec“ žengė į Europos lygos grupių varžybas.

Po rungtynių V.Venslovaitienė su savo komanda atsisėdo ant vejos prieš ištikimiausius sirgalius ir kartu su jais emocingai „palydėjo saulę“...

Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Vilma Venslovaitienė
Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Vilma Venslovaitienė

Viską iš atstumo stebėjęs V.Čeburinas sugniaužė kumštį, nurijo karčią piliulę ir palikdamas aikštę persižegnojo.

„Žaidėme labai gerai, įmušėme greitą įvartį, po to sureagavome ir į praleistą įvartį dar vienu savuoju. Rungtynės buvo gražios. Mačas buvo toks, koks ir turėjo patikti sirgaliams – visada pirmavome, buvo pratęsimas, bet dėl to praleisto įvarčio Razgrade bulgarai vis sugebėdavo būti žingsneliu priekyje. Visgi viskas baigėsi didžiuliu nusivylimu. Kaip bebūtų, po mačo pasakiau žaidėjams, kad jais didžiuojuosi. Mes buvome verti žaisti Europos lygoje, mes labai to norėjome. Deja...“, – po mačo kalbėjo V.Čeburinas.

57-erių specialistas iš Karagandos nenorėjo „ant karštųjų“ vertinti rungtynes nulėmusio baudinio epizodą. Anot stratego, tai bus galima padaryti kiek vėliau, peržiūrėjus momentą keletą kartų.

„Dar nespėjau gerai išanalizuoti to epizodo, bet kiek kalbėjausi su futbolininkais, tai sprendimas buvo keistokas. Visgi vertinti teisėjų sprendimo nenorėčiau. Toks jau yra futbolas, taip jame nutinka. Deja, bet to neišvengsi. Aš manau, kad mūsų komanda žaidė taip, jog tikrai nenusipelnė pralaimėjimo“, – kalbėjo strategas.

V.Čeburinas nenorėjo vertinti ir po to įvykusio epizodo, kai žalgiriečiai apeliavo į mačo arbitrą, jog bulgarai po Motiejaus Burbos smūgio savo baudos aikštelėje sužaidė ranka.

„Nežiūriu aš po rungtynių tų epizodų. Tiesiog pasitikiu savo žaidėjais, o jie sakė, kad ranka buvo...“, – liūdnai kalbėjo strategas.

Bulgarijos čempionus treniruojantis slovėnas Ante Šimundža LFF stadione „Žalgirio“ klubą Europos lygoje dramatiškai įveikė antrą sezoną iš eilės – pernai jis čia laimėjo su savo šalies „Mura“.

Ivan Ivanov/Lap.bg/BNS/„Ante Šimundža
Ivan Ivanov/Lap.bg/BNS/„Ante Šimundža

„Pradėjome rungtynes labai blogai, bet vėliau sugebėjome sugrįžti. Gerai žaidėme po pirmojo praleisto įvarčio, bet bendrai mūsų žaidimas buvo silpnas. Žinojome, jog "Žalgiris" kontratakuos ir tai jiems šiandien puikiai sekėsi. Esame jauna komanda ir šįkart už tai brangiai sumokėjome. Laimei, pavyko laimėti ir žengti toliau, bet puikiai suprantame, jog Europos lygoje teks susidurti su dar stipresniais priešininkais. Mūsų jaunai komandai tai bus didžiulė patirtis“, – kalbėjo „Ludogorec“ strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius