Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Čeburinas turėjo atsakymą varžovų kritikai: „Profesionalai yra profesionalai“

Vladimiras Čeburinas ketvirtadienio vakarą pirmą kartą istorijoje ves Lietuvos komandą į aikštę UEFA turnyro grupių etapo rungtynėse. Vilniaus „Žalgiris“ laikys šveicarišką „Basel“ egzaminą, prieš kurį paleistas oponento strėles vilniečių treneris iš Kazachstano atrėmė ramiai.

„Manau, kad čia visai kitoks futbolas, tai neturi nieko bendro su futbolu, kuris žaidžiamas ant žolės“, „Kalbu apie profesionalų futbolą, ne mėgėjišką. Tai nėra futbolas. Tai kitas sportas“. Tokiomis citatomis ir griežtomis mintimis apie LFF stadioną ir jo pavargusią dirbtinę dangą pasisvaidė „Basel“ treniruojantis šveicaras Alexanderis Frei'us.

Bet V.Čeburinas ramiai reagavo į tokias būsimo oponento kalbas.

„Kaip jau esu sakęs, profesionalai yra profesionalai. Visiems sąlygos vienodos. Ant šios dangos žaidė Portugalijos, Italijos rinktinės. Gal ta danga kitos kartos, bet tai skirtumo nedaro“, – teigė specialistas.

„Kokią turim, tokią, – treneriui antrino žalgiriečių kapitonas Saulius Mikoliūnas. – Nėra danga geriausios kokybės, bet mes čia žaidžiame nuolat, tad ar tai privalumas? Gal kažkiek, bet tokiame lygyje nereikia ieškoti pasiteisinimų. Gera komanda turėtų demonstruoti gerą žaidimą bet kokioje aikštėje.“

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Saulius Mikoliūnas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Saulius Mikoliūnas

Kalbėdamas apie laukiantį 20 kartų Šveicarijos čempionų iššūkį V.Čeburinas pabrėžė, kad oponentas yra išanalizuotas, bet aikštėje lengva nebus.

„Rungtynės bus įdomios. Bus reikalingas žiūrovų palaikymas“, – teigė treneris.

„Varžovai žaidžia agresyvų futbolą, daugiau atakuoja, tad gal galime sakyti, kad nelabai mėgsta gintis?“ – retoriškai su šypsena klausė V.Čeburinas.

Rytojaus „Žalgirio“ varžovas yra europinių turnyrų grupių etapų nuolatinis dalyvis. Nors Šveicarijoje rimta konkurencija jau penkerius metus neleidžia kopti ant aukščiausio laiptelio, pernai Konferencijų lygos grupėje „Basel“ užėmė pirmąją vietą, o atkrintamosiose bendru rezultatu 1:3 nusileido Marselio „Olympique“, galiausiai nužygiavusiam iki pusfinalio.

„Jie mėgsta pradėti nuo aukšto presingo, pasitikti varžovus jų aikštės pusėje, – kalbėjo S.Mikoliūnas. – Tikrai gera komanda, bet įveikiama.“

V.Čeburinas išsamiai išanalizavo savo komandos pasirodymą prieš savaitę Bratislavoje, kur 0:0 „Žalgiris“ sužaidė su „Slovan“.

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Francis Kyeremeh
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Francis Kyeremeh

„Pasidarėme reikiamas korekcijas, – kalbėjo treneris. – Bazelio ekipa – visai kitas varžovas, reikia nuo jo atsispirti ir pagal jų žaidimą kurti savo planą. Tai daug atakuojanti komanda, yra labai agresyvi. Turime pasirengti planą, kad turėtume savo argumentų.“

38-rių S.Mikoliūnas vis dar laukia savo debiuto Konferencijų lygoje – jis liko ant suolo Bratislavoje, tačiau džiaugiasi, kad pagaliau grupių etapo kovos atvyko į Lietuvą.

„Istorinis momentas, kai priimsime varžovus namuose. Neabejoju, kad bus pilnos tribūnos, puiki atmosfera, tikėkimės, kad komanda džiugins žaidimu ir rezultatu“, – teigė „Žalgirio“ veteranas.

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Saulius Mikoliūnas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Saulius Mikoliūnas

Jis pabrėžė, kad per tokias rungtynes komanda auga, didėja pasitikėjimas savimi.

„Rezultatai, kuriuos rodome, komandai suteikė pasitikėjimo, matyti, kad lygis auga. Manyčiau, kad ir pirmosios rungtynės išvykoje įrodė, kad ir žaisdami svečiuose galime kovoti dėl pergalės“, – dėstė S.Mikoliūnas.

Ketvirtadienį „Žalgirio“ ir „Basel“ komandų susitikimas startuos 19:45 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius