Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

V.Dambrausko atleidimą paaiškinęs „Hajduk“ vadovas: „Durys jam visada atviros“

Pirmadienio popietę Kroatijoje ir Lietuvoje pasirodė itin netikėta žinia: Splito „Hajduk“ klubas nusprendė atsisveikinti su treneriu Valdu Dambrausku. Žmogumi, kuris dar prieš keletą mėnesių iškovojo pirmąjį klubo titulą po devynerių metų pertraukos.

„Hajduk“ prezidentas Lukša Jakobušičas suskubo viešai pasisakyti apie klubo vadovų priimtą sprendimą.

„Vos atvykęs, Valdas atnešė į klubą teigiamą energiją ir aistrą, jis perdavė savo žinias „Hajduk“ komandai, sukūrė puikią atmosferą, atnešė kokybišką žaidimą ir rezultatus, – kalbėjo Kroatijos klubo galva. – Po ilgo laiko „Hajduk“ kovojo dėl titulų taurės rungtynėse ir Kroatijos čempionate.

Galiausiai, jam pavyko. Tiesa, jis užbaigė čempionatą antroje vietoje, tačiau laimėjo taurę sausakimšame „Poljud“ stadione. Visi žinome, kiek daug tai reiškia, matėme, kiek tai reiškia jam pačiam. Mums yra nesuvokiama, kaip žmogus, negimęs šioje atmosferoje, susilieja su ja ir susijungia su klubu taip stipriai.

Atmosfera ir energija, kurią turėjome praėjusio sezono pabaigoje, nepersidavė į šį sezoną. Nebuvo tokios atmosferos ir energijos aplink klubą, kartu ir pasirodymų aikštėje, rezultatų.

„HNK Hajduk Split“ nuotr./Mindaugas Nikoličius ir Valdas Dambrauskas
„HNK Hajduk Split“ nuotr./Mindaugas Nikoličius ir Valdas Dambrauskas

Didžioji dalis visuomenės žino, kokį ryšį aš ir sporto direktorius (lietuvis Mindaugas Nikoličius – aut. past.) turime su treneriu. Ryšį, kupiną nuoširdumo ir pagarbos. Ir tai šį sprendimą padarė daug sunkesnį. Mes visi trise visada darėme tai, kas geriausia klubui. Ir šis sprendimas turi būti matomas būtent tokiame kontekste.

Visuomenėje sukurtas naratyvas, kad antra vieta yra mūsų realybė šiame sezone. Galbūt tai tiesa, tačiau mes negalime ir nebūsime tuo patenkinti. Antra vieta dar irgi turi būti laimėta, o klubas turi vaikytis aukščiausių tikslų. Kartoju, kad šis sprendimas turi būti matomas tik tokiame kontekste, nes mūsų užduotis ne tik spręsti problemas, bet ir jas numatyti.

Linkiu Valdui Dambrauskui sėkmės gyvenime. Jis į klubą atnešė ne tik titulą, bet ir pozityvų požiūrį, jis parodė, kad myli „Hajduk“. Noriu pasakyti, kad „Hajduk“ durys jam visada yra atviros.“

V.Dambrauskas prie „Hajduk“ prisijungė praėjusių metų lapkričio pradžioje, laimėjo Kroatijos taurę ir pakėlė komandą į antrąją vietą šalies čempionate. Jo pergalių procentas – 71 proc.

Šiuo metu „Hajduk“ pagal prarastus taškus Kroatijoje atsilieka tik nuo Zagrebo „Dinamo“ klubo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius