-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Ivanauskas įvertino būsimus priešininkus: „Tai – ne stovintys manekenai“

Pabandom iš naujo. Šeštadienio vakarą Lietuvos futbolo rinktinė Vilniuje pradeda trečiąjį UEFA Tautų lygos turnyrą. Pirmasis varžovas – Liuksemburgo komanda.
Valdas Ivanauskas
Valdas Ivanauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Valdas Ivanauskas Lietuvos nacionalinei komandai vadovaus dešimtą kartą.

Tvirtą įtakingiausių Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovų užnugarį turintis strategas ramus ir pasitikintis.

Dvi pergalės, vienos lygiosios ir šeši pralaimėjimai. Tokį kraitį per pirmuosius devynis mačus surinko 55-erių kaunietis, bet Tautų lyga, panašu, jog yra tos varžybos, kuriose tiek V.Ivanauskas, tiek jo auklėtiniai turi šansą pasigerinti statistiką.

C diviziono 1 grupėje lietuviai taip pat susitiks su Turkija ir Farerų salomis. LFF prieš varžybų pradžią iškėlė rinktinei tikslą pakovoti dėl antros vietos grupėje ir pirmasis mačas su Liuksemburgu brėžiant ateities projekciją gali tapti esminiu atspirties tašku.

Druskininkuose beveik savaitės trukmės stovyklą su komanda turėjęs V.Ivanauskas džiaugiasi, jog rimtesnių traumų jo vyrams pavyko išvengti.

Visgi trenerio planus kiek sujaukė vos ne mačo išvakarėse gauta žinia, kad iš rikiuotės iškrito neseniai vestuves atšokęs Donatas Kazlauskas.

Anot V.Ivanausko, puolėjas patyrė raumens traumą ir nežais nei šeštadienį, nei veikiausiai likusiuose trijuose šio lango mačuose su Turkija (du kartus) ir Farerų salomis.

„Pirmos oficialios rungtynės šiais metais, tad natūralu, kad kažkoks nerimas yra, bet jis pozityvus. Pasiruošimas tiek Druskininkuose, tiek Vilniuje vyko sklandžiai. Apie varžovus esame surinkę daug informacijos ir tikimės pozityvaus rezultato. Liuksemburgas – pajėgus priešininkas. Geriausi jų žaidėjai žaidžia Vokietijos, Rusijos, Anglijos „Championship“ klubuose. Ten nepapulsi už gražias akis. Individualiai jie yra labai pajėgūs, ypač atakuojančioje linijoje. Tai nėra futbolo nykštukas, nors šalis ir gerokai mažesnė už Lietuvą. Visgi matome ir silpnų vietų, kurias stengsimės išnaudoti“, – mačo išvakarėse kalbėjo V.Ivanauskas.

15min paklaustas, apie tas silpnas vietas ir kozirius, kuriuos galėtų lietuviai ištraukti šeštadienį, V.Ivanauskas tik šyptelėjo.

„Atskleist galėsiu, bet jie irgi turi vertėjų, tad galbūt nuo išsamesnės analizės susilaikysiu. Pasakysiu tik tiek, kad tikrai jų spragas išbandysime“, – kalbėjo V.Ivanauskas.

Paklaustas, ar sutinka, jog šis mačas gali būti kertinis lietuviams kaunantis dėl LFF iškelto tikslo – antros pozicijos, strategas kraipė galvą.

„Nesutikčiau. Taip mačas yra svarbus abiems komandoms, kaip ir visiems, nes tai yra pati ciklo pradžia. Visgi ir po jo laukia ilgas maratonas. Per trumpą laiko tarpą komandos privalės sužaisti daug mačų, tad tikrai nebus lengva. Įdomu, kaip ir kas atlaikys. Mačas bus svarbus, bet tikrai ne kertinis“, – įsitikinęs Lietuvos rinktinės strategas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Lietuvos futbolo rinktinės spaudos konferencija
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Lietuvos futbolo rinktinės spaudos konferencija

Iki šiol Lietuva ir Liuksemburgas tarpusavyje buvo susitikę keturis sykius ir galima drąsiai sakyti, jog Belgijos, Prancūzijos ir Vokietijos šiltoje apsupty įsitaisęs Europos futbolo nykštukas mūsų komandai nebuvo parankus priešininkas netgi kur kas geresniais laikais.

2009-aisiais Liuksemburge draugiškame mače lietuviai laimėjo 1:0, o po ketverių metų ten pat vykusi dar viena kontrolinė akistata baigėsi jau šeimininkų pergale 2:1.

Abi komandos buvo suvestos ir į vieną „Euro 2020“ atrankos grupę, bet tuomet Valdo Urbono komanda iš mūšių su Liuksemburgu pešė nedaug – svečiuose pralaimėjo 1:2, o namuose sužaidė taikiai 1:1.

Nuo pastarosios tarpusavio dvikovos praėjo trys metai. Tame mače žaidę Mindaugas Palionis ir Vytautas Andriuškevičius jau yra baigę karjeras ir šiuo metu dirba treneriais. Svarbius vaidmenis toje komandoje turėję vidurio saugai Modestas Vorobjovas ir Domantas Šimkus taip pat jau neįeina į V.Ivanausko planus.

„Kadaise mūsų rinktinė buvo stipresnė, o rezultatai tikrai geresni, tačiau per pastarąjį dešimtmetį nemažai kas pasikeitė. Visa tai jie pasiekė sunkiu ir nuosekliu darbu, federacija dirbo stabiliai. Tai ir davė rezultatus, nors pirmieji 3-4 metai jiems nebuvo lengvi. Po to jau atsirado individualiai pajėgių žaidėjų, federacija darė visas sąlygas, kad jie kuo greičiau išvažiuotų į užsienį, nes vietinis čempionatas yra labai silpnas. Taigi bus tikrai nelengva, nes žaisime ne prieš stovinčius manekenus, o stiprią komandą. Bet jaučiu, kad vyrai nusiteikę labai gerai, jaučiasi įtampa, bet ji tokia profesionali ir pozityvi“, – kalbėjo V.Ivanauskas.

Treneriui pritarė ir kartu su juo spaudos konferencijoje dalyvavęs Benas Šatkus. Lietuvos rinktinės vidurio gynėjas, anot V.Ivanausko, šeštadienį turėtų gynybos centre vėl žaisti su Edgaru Utkumi, kuris pastarajame draugiškame mače su Airija buvo sėkmingai bandomas atraminio saugo pozicijoje.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Benas Šatkus
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Benas Šatkus

B.Šatkus į rinktinės stovyklą atvyko jau turėdamas garantuotą sutartį su nauju klubu. Dabartinė jo sutartis su „Nurnberg“ baigiasi birželio pabaigoje ir jau aišku, kad toliau 21-erių gargždiškis karjerą tęs Vokietijos trečiojo diviziono „VfL Osnabrück“ klube.

„Labai gerai, kad jau nereikia sukti galvos dėl ateities. Atvykau į stovyklą būdamas visiškai ramus ir pasitikėdamas savimi. Dabar galiu ramiai visas mintis skirti būsimoms nacionalinės rinktinės kovoms“, – kalbėjo gynėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius