Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Ivanauskas po antausio Fareruose: „Nespręskit mano likimo. Yra didesnių problemų – karas vyksta“

Trečias bandymas – trečias skaudus kirtis. Valdo Ivanausko nurodyta kryptimi plaukiantis Lietuvos futbolo rinktinės laivas toliau talžomas bangų ir, atrodo, jau pametęs kursą, tačiau kapitonas ragina dėl jo likimo nesirūpinti.

Itin emocingas, kaip įprasta, šalia šoninės linijos buvo V.Ivanauskas rungtynėse su Farerų salų komanda šeštadienio vakarą, tačiau jo idėjos kūnu nevirto – patirtas pralaimėjimas 1:2.

50 tūkstančių gyventojų turinti valstybė sudavė smūgį, kuris gali būti lemiamas strategui.

Fiodoras Černychas tiksliu smūgiu po Justo Lasicko perdavimo buvo išvedęs į priekį Lietuvą, bet vėliau Dominyko Barausko pražanga baudos aikštelėje virto Viljormuro Davidseno 20-ąją minutę realizuotu 11 metrų baudiniu.

Lyg to būtų maža, Jakupas Andreasenas paskutinę pagrindinio pirmojo kėlinio laiko minutę paleido Džiugui Bartkui neatremiamą smūgį.

Atsilikdama 1:2 į pertrauką išėjo Lietuvos rinktinė. Tokiu rezultatu mačas ir baigėsi.

„Labai skaudus pralaimėjimas, – po rungtynių 15min kalbėjo V.Ivanauskas. – Po įmušto įvarčio tikrai valdėme situaciją. Jų primityvus, vyriškas futbolas davė rezultatą – 11 metrų baudinys. Matyti, kad mes nematę tokio futbolo. Jis gana sunkus, tie ilgi kamuoliai, kietos dvikovos. Žaidimas primityvus, bet davė rezultatą.

44-ąją minutę, kaip ir su Liuksemburgu... Skaudu, likus minutei praleisti ir išeiti į pertrauką su -1. Tai skaudu, bet mes tam įtakos neturime, nebuvo tam įvarčiui jokio pagrindo. Yra tam tikros futbolo gudrybės, kuriomis reikia pasinaudoti. Tą trūkumą turime. Deja, deja... Nemanau, kad pralaimėjimas pelnytas, bet tai pralaimėjimas.“

Treneris nebuvo įsitikinęs, ar D.Barauskas iš tikro pažeidė taisykles baudos aikštelėje, kuomet teisėjas parodė į žymą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Valdas Ivanauskas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Valdas Ivanauskas

„Aš to nemačiau. Tokių dvikovų buvo daug, teisėjas nusprendė taip. Reikia peržiūrėti tą situaciją, kalbėjau su mūsų analitiku, jis sakė, kad tai teisėjo sprendimas. 50 prieš 50 situacija, jis parodė į tą pusę. Taip, skaudu, nes turėjome iniciatyvą, jie neturėjo jokių galimybių, išskyrus tuos ilgus kamuolius, bet ta 44-ta minutė... Bus metų įvartis jiems, bet nesvarbu, mums nuo to skauda. Antrajame kėlinyje turėjome šansų, bet tokia mūsų dalia dabar“, – dėstė strategas.

Antras varžovų įvartis, anot V.Ivanausko, buvo meistriškumo išdava, bet jo buvo galima išvengti kitais būdais.

„Yra futbolo gudrybės, jos parodomos, jei tu žaidi aukšto lygio čempionatuose. Komandos apsimetinėja, kritinėja, kažkokias pauzes daro. Čia gudrybės. Klaidų nemačiau, smūgis buvo idealus“, – teigė treneris.

Ir akinius, ir švarką mačo eigoje šalin metė V.Ivanauskas, bet nei riksmais, nei taktiniais sprendimais neišgelbėjo komandos nuo pralaimėjimo.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva - Turkija
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva - Turkija

0:2 prieš Liuksemburgą, 0:6 prieš Turkiją, o dabar ir 1:2 prieš Farerų salas. Jei antrosios vietos grupėje norėję LFF vadovai jau prieš pastarąjį niuksą kalbėjo apie galimas permainas, tai po Farerų kirčio mintys turėtų tik paaštrėti.

Bet pats V.Ivanauskas 15min žurnalistą ragino jo ateitimi nesirūpinti.

„Jūs nespręskit mano likimo, – po rungtynių Torshaune sakė treneris. – Yra didesnių problemų – karas vyksta, yra kitų problemų. Mano likimą ne jūs spręsite.“

Paklaustas dėl komandos charakterio, kurį pats dažnai akcentuoja, V.Ivanauskas patikino, kad aikštėje nebuvo nė vieno futbolininko, kuris nenorėjo laimėti.

„Jų gynyba sunki, net ir individualiai stipriems Liuksemburgo žaidėjams buvo labai sunku surasti spragas, – sakė V.Ivanauskas. – Mes suradome kelias, bet jas reikia išnaudoti. Dėl charakterio, atsidavimo. Tai buvo. Bet yra daug niuansų: noras, futbolo galimybės, išnaudojimas progų, pusprogių.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva - Turkija
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva - Turkija

Po rungtynių su Liuksemburgu treneris kalbėjo apie varžovų futbolininkų vertes, po mačo su Turkija taip pat ragino pažvelgti į varžovų pavardes, tačiau Farerų salos – ne ta komanda, kuri gali pasigirti žvaigždėmis. Priešingai, protokole būtent Lietuva yra pranašesnė.

„Meistriškumu mes tikrai geresni, tas matėsi aikštėje, bet tą reikia įrodyti įvarčiais, kurių buvo vienas. Ką aš galiu... Žaidėjai daro, ką gali, stengiasi, šiandien neišeina“, – atsiduso V.Ivanauskas.

Paklaustas, ar mano, kad komanda juo tiki, treneris sakė: „Dirbame savo darbą, visi yra profesionalai, visi žaidžia už Lietuvą. Atsidavimas yra, jokių priekaištų neturėtų būti. Jei kažkokie yra, tai... Mes stengiamės, žaidėjai irgi. Tokia situacija.“

Paskutinės šio lango rungtynės antradienį vyks Turkijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius