Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

V.Ivanauskas puolėjui pagrasino karjeros rinktinėje pabaiga: „Tokių dalykų neatleidžiu“

Valdas Ivanauskas pradėjo Lietuvos rinktinės stovyklą, kurios metu ruošiamasi dviem draugiškiems mačams su San Marinu ir Airija. Nacionalinės komandos treneris susidūrė su puolėjų problema, tačiau gana karštai sureagavo į atakuojantį potencialą galinčio sustiprinti Edgaro Dubicko elgesį – šio 23-jų futbolininko ateitis rinktinėje dabar labai miglota.

Rinktinė prieš stovyklos startą sulaukė prastų žinių – dar Rumunijoje teigiamą COVID-19 testo rezultatą gavo puolėjas Karolis Laukžemis, kuris į Lietuvą neatvyko, o dėl traumos iš rikiuotės iškrito Martynas Dapkus.

Į stovyklą buvo pakviestas Kauno raj. „Hegelmann“ futbolininkas Ignas Kružikas, kuriam tai – pirmasis pakvietimas į vyrų rinktinės stovyklą.

Būtent 23-jų I.Kružikas, jo komandos draugas „Hegelmann“ ekipoje 20-metis Augustinas Klimavičius ir 19-kos Armandas Kučys yra Lietuvos rinktinės puolėjai šiame „lange“.

„Turime planą su San Marinu, – 15min paklaustas, kaip spręs problemą aikštės priekyje, kalbėjo V.Ivanauskas. – Žinome, kad turėtume turėti iniciatyvą, ieškosime būdų, kaip jų autobusą įveikti. Visi trys puolėjai gali žaisti, turime planą. Taip, tie žaidėjai nėra patyrę, gal nėra turėję svarbių rungtynių, bet tai labai gera terpė. Gal ir varžovas kažkiek parankus. Tikėsimės, kad ir puolėjams jis bus parankus, nes mums kiekvienas įvartis yra sunkiai pasiekiamas. Norisi, kad progų būtų, bet reikia jas išnaudoti.“

15min pasiteiravo, kodėl rinktinėje nėra Italijos „Serie C“ lygoje žaidžiančio Edgaro Dubicko, o V.Ivanauskas žodžių nevyniojo.

„Jei sąžiningai, bloga situacija. Nenoriu dabar plėstis, gal kada, kai daugiau laiko turėsime. Esu nepatenkintas jo elgesiu. Buvo kviestas į stovyklą. Trauma, ne trauma, žaidžia, nežaidžia. Situacija nesuprantama, tokių dalykų nebus. Gali būti, kad praėjusiais metais kažkada buvo jo paskutinės rungtynės. Tokių dalykų neatleidžiu“, – kalbėjo V.Ivanauskas. Iš trenerio žodžių galima suprasti, kad futbolininkas, atsisakęs į rinktinę atvykti dėl traumos, toliau žaidė klube.

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Edgaras Dubickas
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Edgaras Dubickas

V.Ivanauskas jį nuolat kvietė į rinktinę nuo tada, kai perėmė jos vairą, keletą kartų metė šį jauną žaidėją ir į starto sudėtį oficialiose rungtynėse pasaulio čempionato atrankoje.

Dar vienas talentingas futbolininkas Nauris Petkevičius po puikaus praėjusio sezono „Hegelmann“ klube persikėlė į Belgijos klubą „Charleroi“, tačiau vyrų rinktinės marškinėlių dar nėra apsivilkęs. Šio „lango“ metu jis iškviestas į jaunimo komandą.

„Jūs matote Naurį puolėju, aš nematau. Jis labai kūrybingas žaidėjas, turi didelę perspektyvą. Jo perėjimas į Belgijos lygą yra naudingas visiems, taip pat ir jam asmeniškai. Žinome, kad tai kitas lygis, kitas mentalitetas, žaidimo kultūra. Mums labai svarbus kiekvienas užsienyje žaidžiantis futbolininkas. Jis nėra išbrauktas iš sąrašų. Ta pati situacija su Uzėla, Tutyškinu. U-21 žais su Ispanija ir Malta, praktikos atžvilgiu jiems tai labai svarbu, mes į tai atsižvelgiame“, – teigė V.Ivanauskas.

„Scanpix“ nuotr./Nauris Petkevičius (dešinėje)
„Scanpix“ nuotr./Nauris Petkevičius (dešinėje)

Nėra rinktinėje ir Domanto Šimkaus, kuris rinktinėje buvo vienas pagrindinių aikštės vidurio žaidėjų, kuomet komandai vadovavo Valdas Urbonas. Vis dėlto V.Ivanausko komandoje saugui įsitvirtinti sekėsi sunkiai.

„Jis sąrašuose, šioje pozicijoje turime alternatyvų. Žinau, kad šiuo metu jis turi problemų ir savo klube, nežaidžia pastoviai. Iškviesti kiti žaidėjai, tai natūrali konkurencija“, – pasakojo rinktinės vairininkas.

Nerimo V.Ivanauskui kelia geriausio praėjusių metų Lietuvos futbolininko Arvydo Novikovo situacija. Turkijos antroje lygoje žaidžiantis saugas patyrė raumens traumą, praleido keletą rungtynių, bet į rinktinės stovyklą atvyko.

„Su juo tikrai nerizikuosime. Šiandien padaryti pakartotiniai tyrimai. Buvo trauma, gana rimta trauma. Jis nežaidęs keletą savaičių, žiūrėsime pagal situaciją. Treniruojasi su komanda, o dėl rungtynių spręsime vietoje“, – pasakojo treneris.

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Arvydas Novikovas
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Arvydas Novikovas

Pirmą kartą į V.Ivanausko rinktinę atvyko ir vienas talentingiausių Lietuvos futbolininkų Paulius Golubickas, kurį laiką anksčiau nežaidęs dėl traumų.

„Mums labai reikia kūrybos. Džiaugiuosi, kad jis pradėjo žaisti klube, tokia pati situacija su Gratu Sirgėdu. Kūryba mums reikalinga, reikalingi nestandartiniai žaidėjai. Jei prisimenate Kuveito rungtynes, ten mums trūko nestandartiškumo. Paulius, Gratas, kiti įneša svarbų impulsą ir tai labai svarbu Lietuvos futbolui“, – įsitikinęs strategas.

San Marino ir Airijos iššūkiai bus lyg pasiruošimas birželiui, kuomet per mažiau nei dvi savaites teks sužaisti net keturias Tautų lygos rungtynes.

„Visi supranta, kad esame favoritai šiose rungtynėse (prieš San Mariną – aut. past.). Tą ir mes suprantame, – kalbėjo treneris. – Žinant, kad mums kiekvienerios rungtynės labai svarbios, žaisime tik dėl teigiamo rezultato, dėl pergalės. Pagrindas yra pasiruošimas vasaros maratonui.“

O ar bus erdvės eksperimentams?

„Sunku kalbėti, nes jau turime nemažai netekčių, jos nepadėjo ruošiantis vasarai. Varžovas pirmas yra toks, kur galima kažkiek eksperimentuoti. Yra žaidėjų, kurie nėra atsigavę po traumų, jų sveikata rizikuoti negalime. Kiekvienas žaidėjas mums labai svarbus, į tą atkreipsime dėmesį. Labai svarbios rungtynės pasiruošimo etape, daug naujų veidų. Šios dvejos rungtynės bus kaip generalinė repeticija“, – teigė V.Ivanauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius