-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakaro didvyris C.Ronaldo: „Visi pamatėte, kodėl „Juventus“ mane įsigijo“

Turinas triumfuoja. Dviejų įvarčių deficitą iš Ispanijos parsivežę „Juventus“ futbolininkai, antradienio vakarą savo stadione atsirevanšavo Madrido „Atletico“ 3:0 ir netikėtai žengė į Čempionų lygos ketvirtfinalį. Visos prožektorių šviesos šį kartą krypo į Cristiano Ronaldo. Portugalas pelnė visus tris įvarčius, o galiausiai ir nustebino prieštaringai vertinamu gestu, už kurį varžovų komandos strategas Diego Simeone po pirmųjų rungtynių buvo sulaukęs bausmės.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Puikiai pirmą dvikovą sužaidęs Madrido klubas šį kartą atrodė bedantis, o bangą pagavę šeimininkai, žaidė tarsi iš natų ir net nelaukė pratęsimo.

C.Ronaldo vos ne vienas susitvarkė su visą sezoną puikiai veikusia „Atletico“ gynyba ir tapo ryškiausia vakaro žvaigžde – tokia, kokia buvo įpratęs būti dar tuomet, kai vilkėjo Madrido „Real“ marškinėlius ir tris metus iš eilės atvedė šią komandą į Čempionų lygos triumfą.

Dabar marškinėliai kiti, bet tikslas lieka toks pats. Ir pirmą barjerą „Bianconeri“ peršoko ypač efektingai. C.Ronaldo po pirmojo mačo Madride pašiepiančiai vietos sirgaliams rodė penkis pirštus – būtent tiek Čempionų lygos titulų savo kolekcijoje turi portugalas.

Atstovaudamas „Real“, jis ne vieną kartą varė „Atletico“ į neviltį, tačiau tik didžiausiame košmare ispanų klubo sirgaliai įsivaizdavo, kad ši istorija tęsis ir C.Ronaldo persikėlus į Turiną.

Po atsakomųjų rungtynių jau pratrūko ir pats futbolo dievas. Po pergalės C.Ronaldo emocingai čiupo sau už tarpukojo, demonstruodamas dar „kietesnius kiaušinius“, nei „Atletico“ treneris D.Simeone turėjo pirmajame mače.

„Twitter“ nuotr./Cristiano Ronaldo emocijos
„Twitter“ nuotr./Cristiano Ronaldo emocijos

Šį argentiniečio gestą UEFA tuomet įvertino 20 tūkst. eurų bauda. Galima neabejoti, kad panašiai piniginę teks pakratyti ir „Juventus“ žvaigždei.

Tačiau vargu ar tai jam nors kiek rūpi. 112 mln. eurų – tokią sumą vasarą už C.Ronaldo „Real“ klubui paklojo Italijos klubas, nors futbolininkui jau yra 34-eri.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo

Dar niekada iki šiol „Juventus“ nebuvo išsigelbėjęs, po pirmojo mačo turėdamas dviejų įvarčių deficitą. Bet dar niekada neturėjo ir C.Ronaldo.

„Galbūt šį vakarą pamatėte tai, dėl ko „Juventus“ mane įsigijo, – po mačo šypsojosi C.Ronaldo. – Padaryti dalykus, ko nepavyko anksčiau. Šis rezultatas mums yra didelis postūmis į priekį. Esame labai stiprūs ir tai parodėme.“

Tuo tarpu „Real“ be savo ilgamečio lyderio Čempionų lygos aštuntfinalyje kapituliavo prieš Amsterdamo „Ajax“.

„Manau, jog būtų buvę šiek tiek keista, jei C.Ronaldo sezonas Čempionų lygoje būtų pasibaigęs vos su vienu įvarčiu. Mes pirkome jį tokiems vakarams, koks buvo šis. Būtent šiandien jis lėmė viską“ , – po mačo džiaugėsi „Juventus“ strategas Massimiliano Allegri.

„Twitter“ nuotr./Turino „Juventus“ triumfas
„Twitter“ nuotr./Turino „Juventus“ triumfas

Kovingam „Atletico“ antradienis virto didžiuliu košmaru. Šiemetinis Čempionų lygos finalas numatytas būtent šios komandos „Wanda Metropolitano“ stadione ir jau dabar aišku, kad šeimininkų ekipos ten nebus.

C.Ronaldo sudaužė „Atletico“ viltis dviejuose Čempionų lygos finaluose, sudaužė ir aštuntfinalyje, nors jau vilki kitos komandos aprangą. Į „Atletico“ vartus jis per savo karjerą yra įmušęs jau 25 įvarčius.

„Nėra ką daug kalbėti. Jis – geriausias pasaulyje, – po mačo pripažino „Atletico“ strategas D.Simeone. – Šiandien strigome lygiai taip pat, kaip jie strigo pirmajame mače. Jie žengė toliau ir tai yra teisingas rezultatas. Jie to nusipelnė. Galbūt ir aš savo vyrų nesugebėjau nuteikti tinkamai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius