-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdo Urbono pasiūlymas serbams – pažiūrėkite, kaip buvo įmuštas pirmas įvartis

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Valdas Urbonas mano, kad pirmasis įvartis į jo vadovaujamos Lietuvos rinktinės vartus krito po Serbijos puolėjo pražangos prieš Liną Klimavičių. Jį parvertęs Aleksandras Mitrovičius pelnė įvartį, o netrukus dar vieną – taip Lietuvos rinktinė liko nelaimėjusi nė vieno mačo savo stadione per „Euro 2020“ atranką, patyrusi šeštą pralaimėjimą septintosiose rungtynėse, kuriose pirmadienį Vilniuje 1:2 nusileido Serbijos rinktinei.
Rungtynės dėl garbės: Lietuva – Serbija
Rungtynės dėl garbės: Lietuva – Serbija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Atidžiai!“ – prasidėjus antrajam kėliniui per visą stadioną suriko V.Urbonas, tarsi pajutęs kažką negera.

Bet Lietuvos rinktinės trenerio šauksmas liko neišgirstas kitoje aikštės pusėje.

Nuo perspėjimo praėjus kelioms sekundėms Ademo Ljajičiaus reidą kraštu iš arti uždarė Aleksandras Mitrovičius.

VIDEO: Serbie Vs Lituanie 1_0 Mitrovic Goal

Londono „Fulham“ puolėjas po penkių minučių vėl atliko savo darbą labai panašioje atakoje ir pelnė antrąjį mačo ir septintąjį savo įvartį „Euro 2020“ atrankoje, rezultatyviausių žaidėjų sąraše pakilęs iki 5 vietos, kurią dalijasi su portugalu Cristiano Ronaldo.

„Aišku, galima išskirti ir Mitrovičių, – kalbėjo V.Urbonas po rungtynių. – Tik siūlau pasižiūrėti pirmą įvartį, kurį pelnė Mitrovičius.“

Paprašytas patikslinti, ką įžiūrėjo epizode 48 minutę, Lietuvos rinktinės treneris nesiplėtė, bet patvirtino, kad, jo nuomone, būta pražangos.

„Aš tik pasiūliau pasižiūrėti. Sveika dar kartą pasižiūrėti epizodą ir įvertinti, – sakė V.Urbonas. – Serbai turi gerą puolėją, bet tas puolėjas prasižengė.“

Vaizdo įraše iš tiesų galima pamatyti, kaip laukdamas perdavimo į baudos aikštelę A.Mitrovičius grumtynėse parvertė ant dirbtinės vejos nusivylusį Liną Klimavičių.

Puolėjas suaktyvino žaidimą įvarčiu

Lietuvos rinktinės treneris pripažino, kad ir jo vyrai buvo praradę susitelkimą po kovingai sužaisto pirmo kėlinio, kuris tapo pirmasis per „Euro 2020“ atranką, kai lietuviai nepraleido įvarčio.

„Iš pradžių lyg pernelyg ir neturėjome kamuolio, bet tvarkingai gynėmės, – rungtynes vertino V.Urbonas. – Per pertrauką žaidėjai adekvačiai pažiūrėjo į padėtį – 0:0 rezultatas nebuvo nuviliantis. Bet galbūt po pertraukos nesugrįžome taip susikaupę. O riksmais pažadinti žaidėjus sudėtinga. Tai gali tik tribūnos ir keitimai.

Donato Kazlausko pasirodymas suaktyvino žaidimą – jis buvo aktyvus, pelnė įvartį, gaila, kad paskutinė situacija nesibaigė įvarčiu.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rungtynės dėl garbės: Lietuva – Serbija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rungtynės dėl garbės: Lietuva – Serbija

Po keitimo labai aktyviai į žaidimą įsitraukęs Donatas Kazlauskas smūgiu iš baudos aikštelės kampo sušvelnino rezultatą 79 minutę, bet to buvo per mažai.

Lietuva liko paskutinė penkių komandų grupėje, o serbai žengia treti, atgaivinę viltį pakovoti dėl antrojo kelialapio grupėje su portugalais, kurie pirmadienį 1:2 pralaimėjo grupės lyderei Ukrainai – ši gali būti rami dėl pirmojo bilieto į Europos čempionatą.

Privertė serbus pasinervinti

Už sausus vartus pirmajame kėlinyje V.Urbonas turėjo būti dėkingas Vytautui Černiauskui.

Traumuotą Ernestą Šetkų vartuose pakeitęs vartininkas iš Sofijos CSKA klubo jau 4 minutę pasiaukojančiu kritimu po varžovo kojomis užgesino gaisrą Lietuvos gynyboje.

Sužaidus pusvalandį V.Černiauskas parodė žaibišką reakciją, šuoliu palei žemę ištraukė pavojingai į vartų kampą skriejusį kamuolį.

Galiausiai paguodos tai nesuteikė, nors Lietuvos rinktinė ir parodė charakterį, kovodama iki pabaigos, kai Rolandui Baravykui ėmė traukti raumenį, o Karolis Laukžemis buvo per centimetrus nuo tikslo, neišlygino rezultato po D.Kazlausko puikaus perdavimo per teisėjo pridėtą laiką.

„Aišku, padėtis ant atsarginių suolo buvo nervinga, – pripažino Serbijos rinktinės treneris Ljubiša Tumbakovičius. – Planas buvo toks, kad pirmaujant 2:0 nebeleistume Lietuvai įmušti ir ramiai pabaigtume rungtynes rezultatu 2:0. Kai Lietuva įmušė, pradėjome žaisti nervingai, bet, ačiū Dievui, laimėjome ir pasiėmėme tris taškus.“

V.Urbonas tvirtino matęs nerimą serbų akyse dar iki pertraukos.

„Mačiau, kad serbai išgyveno. Iš reakcijos mačiau, kad jie po pirmo kėlinio nesijautė gerai. Jie norėjo trūks plyš laimėti, – kalbėjo Lietuvos komandos treneris. – Aš patenkintas žaidėjų atsidavimu, jie atiduoda 110 procentų, neturiu jiems priekaištų. Kas nuvilia, tai galutinis rezultatas.“

Paaiškinimų labirintą pavadino triuku

Lietuva žaidė be kelių lyderių ir gynėjo Vytauto Andriuškevičiaus, kuris rungtyniavo praėjusį penktadienį Ukrainoje 0:2 pralaimėtose rungtynėse, bet jų nebaigė.

Pirmadienį V.Andriuškevičius stebėjo rungtynes iš LFF stadiono tribūnos, o situacija dėl jo priminė sugedusį telefoną, nes pats gynėjas sekmadienį sakė, kad patyrė traumą ir tyrimas buvo atliktas, kai tuo pat metu V.Urbonas tvirtino, kad mačo išvakarėse patikrinti sveikatos nebuvo galimybių, nors, 15min žiniomis, federacija buvo užsakiusi tyrimą sekmadienį.

Dabar V.Urbonas situaciją, dėl kurios, 15min žiniomis, stebėjosi ir rinktinės futbolininkai, pavadino „pigiu triuku“: „Situacija paprasta – Vytautas Andriuškevičius nebaigė rungtynių dėl traumos, kai grįžome šeštadienį, nebuvo galimybių patikrinti, o pirmadienį buvo pasakyta, kad jis nežais dvi savaites. Negyvenkite gandais.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rungtynės dėl garbės: Lietuva – Serbija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rungtynės dėl garbės: Lietuva – Serbija

Likęs pasimatymas su C.Ronaldo nieko nepakeis

Europos čempionato atrankos varžybose Lietuvos futbolininkams liko sužaisti vieną mačą – lapkričio 14 dieną Portugalijoje laukia dar viena akistata su Cristiano Ronaldo vedama šeimininkų rinktine.

Pirmadienio rungtynių rezultatai leidžia serbams pretenduoti į lenktynes dėl antrosios vietos grupėje, nors savo rankose šią poziciją laiko Portugalija, kuriai liko rungtynės su Liuksemburgu ir Lietuva.

V.Urbono treniruojamai komandai mačas, likęs Portugalijoje, nieko nekeis – po pralaimėjimo pirmadienį Lietuva nebeturi šansų pakilti iš paskutinės vietos grupėje.

B grupė

Vieta Komanda R + = - Įvarčiai Taškai
1 Ukraina 7 6 1 0 15:2 19
2 Portugalija 6 3 2 1 14:6 11
3 Serbija 6 3 1 2 12:13 10
4 Liuksemburgas 6 1 1 4 5:11 4
5 Lietuva 7 0 1 6 5:19 1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius