-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 29 /20:21

Vėlyvas M.Fellaini įvartis sugadino paskutinę A.Wengero viešnagę Old Traforde

Arsene'as Wengeras paskutinį kartą atvyko į Old Trafordą kaip Londono „Arsenal“ treneris. Vis dėlto paskutinė akistata su Jose Mourinho ir „Manchester United“ prancūzui saldi nebuvo – Marouane Fellaini pasižymėjo per teisėjo pridėtą laiką ir „raudonieji velniai“ šventė pergalę 2:1.
„Manchester United“ – „Arsenal“
„Manchester United“ – „Arsenal“ / „Scanpix“ nuotr.

J.Mourinho ir A.Wengero priešprieša siekia senus laikus. Portugalas ne kartą pašiepdavo A.Wengerą ir jo nesugebėjimą su „Arsenal“ laimėti titulų.

Tačiau praėjusią savaitę J.Mourinho pavadino A.Wengerą draugu ir tikino besigailintis dėl dalykų, kurie nutiko praeityje.

„Mes turėjome didingų akistatų, didžių kovų, taigi noriu jam padėkoti už tai. Ar kažko gailiuosi? Taip, kai kurių mažų negatyvių epizodų. Buvo mažų dalykų, kurių galėjo ir nebūti. Kai kurių gestų, kai kurių žodžių. Dabar jaučiuosi geriau, kai tokių dalykų nėra“, – sakė J.Mourinho.

Pakeitęs toną portugalas laimėjo dar vieną mikrodvikovą prieš ilgametį varžovą.

„Scanpix“ nuotr./„Manchester United“ – „Arsenal“
„Scanpix“ nuotr./„Manchester United“ – „Arsenal“

Paulis Pogba 16-ą minutę išvedė „Manchester United“ į priekį. Alexis Sanchezas bandė smūgiuoti galva po Romelu Lukaku perdavimo – nepavyko, tačiau nuo virpsto kamuolys atšoko tiesiai po P.Pogba kojomis – 1:0.

Netrukus po to, kai R.Lukaku dėl traumos paliko aikštę, „Arsenal“ išlygino rezultatą. 51-ą minutę „United“ žaidėjai suklydo perdavinėdami kamuolį, kanonieriai tuo pasinaudojo – pasižymėjo Henrikhas Mkhitaryanas, kuris sezoną pradėjo būtent „United“ klube.

91-ą minutę „United“ spaudimas davė vaisius. Marouane Fellaini laimėjo oro dvikovą ir smūgiu galva pasiuntė pergalingą įvartį į „Arsenal“ vartus.

Įdomūs faktai

  • „Manchester United“ namuose „Premier“ lygos rungtynių „Arsenal“ ekipai nepralaimi jau 12 metų. Aštuonios „United“ pergalės ir trejos lygiosios nuo 2012 m. balandžio. Tai 11-ikos rungtynių serija, ir tai ilgiausia tokia „United“ serija nuo 1961 m. (17 rungtynių).
  • Jose Mourinho ir „United“ laimėjo visas paskutines 5 dvikovas prieš pirmojo „Premier“ lygos šešeto komandas.
  • J.Mourinho ir A.Wengero komandos buvo susitikusios 19 kartų. Portugalas nepralaimėjo pirmųjų 13 akistatų, o bendras J.Mourinho santykis prieš A.Wengerą – 9 pergalės, 8 lygiosios, 2 pralaimėjimai. J.Mourinho niekada nepralaimėjo A.Wengero komandai prie savų žiūrovų (W5 D3).
„Scanpix“ nuotr./Prieš rungtynes
„Scanpix“ nuotr./Prieš rungtynes
  • „Arsenal“ yra vienintelė komanda „Premier“ lygoje, kuri dar nelaimėjo nė vienerių išvykos rungtynių 2018 metais – visi šeši pralaimėjimai. Tai ilgiausia tokia šio klubo serija nuo 1966 metų.
  • „United“ nebuvo laimėjusi abiejų sezono rungtynių prieš „Arsenal“ nuo sero Alexo Fergusono laikų (2011-12 m. sezono).
  • „Arsenal“ paskutinį kartą „United“ ekipą balandžio mėnesį įveikė 1978 metais. Nuo tada – keturi nelaimėti FA taurės mačai, šeši lygos mačai ir vienas Čempionų lygos mačas (D4 L6).
  • 67 proc. (4 iš 6) šio sezono „Premier“ lygos pralaimėjimų „United“ patyrė sekmadieniais, įskaitant nesėkmes Old Trafforde prieš „Man City“ ir „West Brom“. Bet ne šįkart.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius