Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vengrų treneris tikisi švęsti: „Tai būtų viena nuostabiausių dienų mano gyvenime“

Vengrijos futbolo rinktinė ruošiasi triumfui Dariaus ir Girėno stadione Kaune antradienio vakarą – pergalė prieš Lietuvą vengrams nutiestų kelią į kitą vasarą Vokietijoje vyksiantį Europos čempionatą.
Triumfuojantys Vengrijos futbolininkai
Triumfuojantys Vengrijos futbolininkai / „Scanpix“ nuotr.

Istorija prieš rungtynes palanki svečiams. Šešis kartus tarpusavyje yra žaidusios Lietuvos ir Vengrijos rintinės, penkiskart pergalę šventė vengrai, kartą mačas baigėsi lygiosiomis. Įvarčių santykis – 2:16, ne mūsų naudai.

Lietuvos rinktinė šventė retą pergalę šeštadienį, kuomet po daugiau nei dviejų metų oficialiose rungtynėse nugalėjo Bulgarijos ekipą 2:0. Tiesa, pastarąjį kartą dvejas iš eilės atrankos į didįjį turnyrą rungtynes lietuviai laimėjo prieš 10 metų, kuomet 1:0 buvo nugalėta Estija, 2:0 – San Marinas.

13 taškų po penkerių rungtynių turinti Vengrijos rinktinė, jei laimės Kaune šįvakar, užsitikrins vietą Europos čempionate.

Standings provided by Sofascore

Tiesa, matematinių šansų patekti į Senojo žemyno pirmenybes dar turi ir lietuviai – jiems reikia nugalėti vengrus bei laukti Serbijos pralaimėjimo Juodkalnijai. Tik tokiu atveju prieš paskutines atrankos rungtynes su juodkalniečiais Edgaro Jankausko auklėtiniai dar turėtų galimybių sukurti istorinį stebuklą.

„Scanpix“ nuotr./Marco Rossi
„Scanpix“ nuotr./Marco Rossi

„Žinoma, atvykome trijų taškų, – kalbėjo Vengrijos rinktinės treneris Marco Rossi. – Kažkas rašė apie rungtynes su serbais, kad tai yra metų mačas, tačiau ne. Metų rungtynes žaisime su Lietuva. Tai gali būti istorinis pasiekimas Vengrijos futbolui, nes galime patekti į Europos čempionatą likus dar dviem atrankos rungtynėms.

Tuo pat metu, gerbiame ir savo varžovą, jie mums pridarė problemų Budapešte, jie buvo rungtynėse iki pat vėlyvo antrojo įvarčio. Juos treniruoja naujas treneris, komanda atrodo agresyvesnė ir labiau savimi pasitikinti.“

Strategas M.Rossi juokavo, kad planuoja atlikti 10 pakeitimų starto sudėtyje, lyginant su rungtynėmis prieš Serbiją.

„Scanpix“ nuotr./Dominikas Szoboszlai
„Scanpix“ nuotr./Dominikas Szoboszlai

„Laimėti su nacionaline komanda yra ypatingas jausmas. Pastarojo patekimo į Europos čempionatą negalėjau išgyventi gyvai, dabar tai gali pasikeisti. Dėl to tai gali būti ypatinga. Nežinau, ar mums pavyks, tačiau pasakysiu, kad kuo esu vyresnis, tuo labiau emocingas tampu. Jei pavyks pasiekti tikslą antradienį, tai bus viena nuostabiausių dienų mano gyvenime“, – atviravo treneris.

Vengrijos komandos kapitonas Attila Szalai perspėjo, kad rungtynės dar nėra sužaistos ir nereikėtų pamiršti, jog teks kautis su Lietuva.

„Tikslo dar nepasiekėme, turime atiduoti 100 proc. antradienį, turime būti gerai pasiruošę“, – teigė „Hoffenheim“ klube rungtyniaujantis gynėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius