-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vengrus įdomia istorija nustebinęs Marekas Zubas nesikrato autsaiderių etiketės

Marekas Zubas antradienio pavakarę su savo auklėtiniais žengė į „Illovszky Rudolf“ stadioną, kuriame jau rytoj stos į kol kas svarbiausią sezono kovą Europos lygos atrankoje prieš Budapešto „Honved“.
Marekas Zubas
Marekas Zubas / Elvio Žaldario nuotr.

Jaukus, kiek daugiau nei 5000 sirgalių talpinantis stadionas buvo atidarytas vos prieš savaitę. Rytojaus „Honved“ ir „Žalgirio“ klubų susitikimas čia bus pirmas oficialus mačas.

Stadionas priklauso „Vasas“ komandai, rungtyniaujančiai antroje pagal pajėgumą Vengrijos lygoje.

„Mums tokio stadiono reikia Vilniuje“, – konstatavo „Žalgirio“ treneris.

Mums tokio stadiono reikia Vilniuje

M.Zubas spinduliavo olimpine ramybe. Kol žaidėjai ir „Žalgirio“ vadovai prieš treniruotę aptarinėjo rytojaus susitikimo vietą, treneris prisėdo šalimais ir atrodė paskendęs mintyse.

O apmąstyti yra ką, mat „Žalgiris“, nors ir buvo skirstytųjų krepšelyje, į porą gavo bent „ant popieriaus“ pajėgesnį varžovą ir yra laikomas poros autsaideriu.

Tačiau pasak M.Zubo, tai bus jo komandos pranašumas: „Mūsų čempionate kiekvieną savaitę esame favoritai. Kartais gerai persikelti į kitą barikadų pusę.“

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Marekas Zubas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Marekas Zubas

„Žalgirio“ kapitonas Saulius Mikoliūnas tikino, kad mišri aikštės danga neturės visiškai jokios įtakos žaidimui, o komandų šansus 35-rių saugas vertino lygiai.

„Laukiame labai įdomių rungtynių prieš stiprią komandą, laukiame šio iššūkio, o kaip pavyks – pamatysime rytoj“, – pažadais nesisvaidė S.Mikoliūnas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

M.Zubas prieš rungtynes pasidalino ir įdomia istorija, nustebinusia Vengrijos žurnalistus, kurių į spaudos konferenciją sugužėjo keturi. „Esu kiek paveiktas Vengrijos trenerių virusu. Tai įdomi istorija. Nandoras Hidegkuti – juk žinote jį, visi jį žino, – istoriją pradėjo M.Zubas. – Buvo toks epizodas: jis dirbo viename Lenkijos klube ir turėjo jauną asistentą. Jo įtaka tam treneriui buvo labai svarbi.

Po 20 metų tas jo asistentas buvo mano mentorius, o dabar aš atvykau čia, į Vengriją, ir ruošiuosi nugalėti jus Europos lygos atrankoje.“

N.Hidegkuti – legendinis Vengrijos futbolininkas ir treneris, kuris mirė 2002-siais, sulaukęs 79-rių. Per savo karjerą jis tapo olimpiniu čempionu kaip žaidėjas, o būdamas treneriu su „Fiorentina“ 1961-siais triumfavo Europos nugalėtojų taurėje.

– Kaip vertinate komandų šansus prieš rytojaus rungtynes? – žurnalistai paklausė M.Zubo.

– 50 prieš 50. Rytoj tik pirma šios dvikovos pusė, antrąją žaisime Vilniuje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marekas Zubas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marekas Zubas

– Ką žinote apie „Honved“ komandą? Tikriausiai ruoštis yra sunkiau, nes čempionatas Vengrijoje dar nėra prasidėjęs?

– Manau, varžovus žinome labai gerai. Galvoju, kad varžovų pranašumas yra istorija. „Honved“ turi gilias tradicijas, jie bando žaisti vis geriau, grįžti į tą lygį, kokiame buvo seniau (klubas yra 14 kartų tapęs Vengrijos čempionu – red. past.).

Tai labai svarbu komandai, miestui, tai yra šio klubo stiprybė. Kai analizuoji statistiką, futbolo potencialą, matome, kad skirtumas tarp šalių yra didelis. Pavyzdžiui, FIFA reitinge, Vengrija yra 42-a, Lietuva – 132-a. Bet tai yra dviejų dienų dvikova – rytoj ir kitą savaitę kausimės ir matysime, kas bus. Abi komandos turi šansus, turi pliusų ir minusų.

Kai analizuoji statistiką, futbolo potencialą, matome, kad skirtumas tarp šalių yra didelis

– „Honved“ vadovaus naujas treneris Giuseppe Sannino, ar tikitės, kad žaidimo stilius bus panašus į ankstesnįjį?

– Iš vienos pusės, reikia tikėtis pakeitimų, bet visų pirma žiūrime į komandą ir žaidėjus. Kiekvienas treneris turi savo stilių. Neturėjome tokių šansų pamatyti jūsų žaidimo kaip jūs mūsų, nes dar esate pasiruošimo etape. Manau, stilius bus panašus, tačiau su mažais pakeitimais, ateinančiais iš naujo trenerio.

– Kokios jūsų stiprybės prieš rytdienos varžovus?

– Labai paprastas klausimas – mūsų jėga, kad žinome, kokį futbolą norime žaisti. Aš galvoju apie aukščiausio lygio žaidimą. Tikiuosi, kad rytoj sužaisime geriausias sezono rungtynes. Bet nežinau, ar tai pavyks. Nežinote to ir jūs (šypsosi).

– Koks rytojaus rezultatas jus tenkintų?

– Būsiu laimingas, jei laimėsime. Toks mūsų tikslas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius