Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vidinius pasišpagavimus į šalį stumiantis „Panevėžys“ pravėrė piniginę: „Biudžetas nesikeis“

Netikėtai praėjusį sezoną auksu sužibęs „Panevėžio“ klubas rengiasi pirmajam mūšiui dėl titulo 2024-siais – Gino Lettieri auklėtiniai sekmadienį Vilniuje kovoje dėl Supertaurės mes iššūkį sensacingai LFF taurę laimėjusiems Vilniaus rajono „TransINVEST“ futbolininkams.

87 taškai, 26 pergalės, vos 1 pralaimėjimas ir nukarūnuotas Vilniaus „Žalgiris“ – tokiais pasiekimais pernai Lietuvos futbolo padangę sujaukė „Panevėžio“ komanda.

Reiklaus ir griežto italo G.Lettieri vadovaujama komanda atsisveikino su svarbiais žaidėjais Pijumi Širviu, Seydina Keita, Chafiku Tigroudja, Sebastianu Rinconu, tačiau sudėtį papildė Vilniaus „Žalgirio“ aikštės vidurio smegenimis vadintu argentiniečiu Nicolasu Gorobsovu, taip pat „Barcelona“ akademijos auklėtiniu Lucasu de Vega.

„Dabar turime tik 13-14 žaidėjų. Sezonas bus ilgas., rungtyniausime A lygoje, taurėje, Čempionų lygoje. Reikia dar 2-3 žaidėjų ir viskas bus gerai“, – 15min kalbėjo panevėžiečių treneris.

„Panevėžio“ sudėties pokyčiai

  • Komandos sudėtis: Vytautas Černiauskas, Tomas Švedkauskas (Kauno rajono „Hegelmann“), Markas Beneta, Linas Klimavičius, Kasparas Dubra, Aironas Trakšelis, Matijus Remeikis, Nicolasas Gorobsovas (Vilniaus „Žalgiris“), Jovanas Čadženovičius, Federico Palaciosas, Domantas Vaičekauskas, Lucas de Vega (Maljorkos „Atletico Baleares“), Kwadwo Asamoah, Jeffrey Sarpongas, Ernestas Veliulis, Ignas Venckus (Gargždų „Banga“), Mindaugas Grigaravičius (Vilniaus „Riteriai“), Nojus Lukšys, Noelis Mbo, Ariagneris Smithas, Nika Kačarava, vyr. treneris Gino Lettieri.
  • Išvyko: Ignas Driomovas, Danas Šimkevičius (Panevėžio „Ekranas“), Wilde‘as-Donaldas Guerrier, Seydina Keita (Farvanijos „Al Tadhamon“), Rokas Lekiatas (Krajovos „FCU 1948“), Romanas Mirošnykas, Pijus Širvys („Maribor“), Danielis Romanovskis (Tbilisio „Dinamo“), Chafikas Tigroudja, Sebastianas Rinconas (Nadžafo „Naft Al-Wasat“), Artemas Ščedras (Kauno rajono „Hegelmann“).

Įspūdingą žygį surengęs G.Lettieri dar praėjusio sezono pabaigoje pasirašė naują sutartį su „Panevėžiu“, o neseniai vykusiuose Lietuvos futbolo apdovanojimuose tapo geriausiu metų treneriu, nukonkuravęs ir Edgarą Jankauską, ir Valdą Dambrauską.

Vis dėlto po šventinių apdovanojimų sausio 29-ąją su 15min kalbėjęs italas žėrė priekaištus klubo valdžiai.

„Kai pasirašiau naują sutartį, klubas tik po to pasakė, kad turėsime tokį patį biudžetą, kaip praėjusiais metais, – tuomet pasakojo G.Lettieri. – Labai nustebau. Jie pasakė, kad daugiau pinigų nebus, dirbsime su tuo pačiu biudžetu. Suprantu, kad žaidėjai išvyksta, nes jie gauna geresnius pasiūlymus. Toks gyvenimas futbole. Esu nuliūdęs. Mes taip dirbome, laimėjome čempionatą, o aš prarandu pusę komandos. Dabar rasti gerus žaidėjus su tokiu biudžetu yra labai sunku.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Gino Lettieri
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Gino Lettieri

„Panevėžio“ vadovas Bronius Vaitiekūnas penktadienį atskleidė, kad biudžetas nesikeis – čempionų piniginėje bus apie 2 mln. eurų.

„Treneris turi savo nuomonę, aišku, jis norėtų daug ko, – 15min paklaustas apie vidinius pasistumdymus kalbėjo B.Vaitiekūnas. – Yra tam tikri rėmai, paskaičiuotas biudžetas, kuriuo mes ir naudosimės. Manau, kad kiekvienas treneris norėtų labai daug ko, atsivežti dar geresnius žaidėjus, turėti daugiau jų ant suolo, bet yra, kaip yra. Stengiamės naudoti tai, ką turime.“

Prieš Supertaurės rungtynes G.Lettieri irgi teigė, kad po jo aštrių žodžių situacija nesikeitė.

fk-panevezys.lt nuotr./„Panevėžio“ direktorius Bronius Vaitiekūnas
fk-panevezys.lt nuotr./„Panevėžio“ direktorius Bronius Vaitiekūnas

„Jokių šansų. Turime tokį patį biudžetą, – kalbėjo italas. – Ir gerai. Bandysime vėl padaryti viską, ką galime. Stengsimės išnaudoti visą potencialą, laimėti kiekvienerias rungtynes. Jei kažkurio susitikimo nelaimėsime, gerai – tuomet pasveikinsime varžovus ir konstatuosime, jog jie buvo geresni.“

Vienintelį kartą „Panevėžys“ Supertaurę laimėjo 2021-siais. Tada baudinių serijoje buvo įveiktas Vilniaus „Žalgiris“.

Ir nors praėjęs sezonas buvo puikus, G.Lettieri mano, jog viską vėl reikės pradėti nuo nulio.

„Per pastarąsias 6-8 savaites daug dirbome. Žinau, kartais žaidėjai jautėsi labai pavargę, tačiau dabar esame pasiruošę, galbūt net 100 proc., tačiau futbolininkai yra pasirengę“, – sakė italas.

„FK Panevėžys“ nuotr./Jeffrey Sarpongas
„FK Panevėžys“ nuotr./Jeffrey Sarpongas

„TransINVEST“ treneris Giedrius Barevičius spaudos konferencijoje favoritų etiketę Supertaurės rungtynėse klijavo „Panevėžiui“, tačiau su tuo sutikti G.Lettieri nenorėjo.

„Paskutines oficialias rungtynes žaidėme prieš tris mėnesius, situacija yra pasikeitusi. Praradome gerus žaidėjus, atvyko nauji futbolininkai. Niekas nėra ryškus šių rungtynių favoritas“, – įsitikinęs „Panevėžio“ treneris.

Pasikeitus komandos sudėčiai, anot G.Lettieri, teko keisti ir taktinius sumanymus aikštėje.

fk-panevezys.lt nuotr./Gino Lettieri
fk-panevezys.lt nuotr./Gino Lettieri

„Kažkiek pakeitėme žaidimą, – atviravo italas. – Praradome du labai gerus žaidėjus gynyboje Keita ir Širvį. Nėra šansų, kad rasime tokio paties lygio futbolininkus. Problema ta, kad turime kažkiek keisti sistemą. Padirbėjome keletą mėnesių ir tikiuosi, kad šiemet galėsime... Gal ir nebus taip, kad pralaimėsime tik vienerias rungtynes, nes tai buvo neįtikėtina, tačiau bandysime padaryti viską. Sezono pabaigoje matysime, kas iš to gausis.“

Ikisezoninėse rungtynėse strategas atraminėje zonoje praėjusiame sezone žibėjusį ir geriausiu jaunuoju Lietuvos futbolininku išrinktą Matijų Remeikį stūmė į dešinįjį gynybos kraštą.

Tiesa, ne iš gero gyvenimo.

„Žinau, kad Mati centre žaisti mėgsta labiau, tačiau, kai neturi žaidėjų, turi rasti išeitį, – atsiduso italas. – Taip jau yra. Nelengva, kuomet neturi daug žaidėjų, todėl ieškome geriausių sprendimų komandai. Negaliu kiekvienam žaidėjui rasti geriausio varianto, mano darbas yra rasti sprendimus dėl komandos. Taip, Mati nepatinka žaisti prie linijos, bet kartais žaidėjai turi tai daryti dėl komandos. Tai labai svarbu.“

fk-panevezys.lt nuotr./Matijus Remeikis
fk-panevezys.lt nuotr./Matijus Remeikis

Vienas įdomiausių „Panevėžio“ naujokų neabejotinai bus L.De Vega, augęs „Barcelona“ akademijoje ir kelerius metus B komandoje rungtyniavęs šalia ryškiausių Katalonijos giganto talentų.

„Jo motyvacija tik viena – Čempionų lyga, – atskleidė G.Lettieri. – Čia jis turi šansą ten sužaisti. Pinigai, stadionai, vejos – niekam tai nėra motyvacija atvykti į Lietuvą. Tačiau yra Čempionų lyga ir todėl jis yra čia. Jis geras žaidėjas, talentingas, bet praėjusiais metais nežaidė daug. Jam reikės kelių mėnesių, kad pasiektų kitų žaidėjų lygį. Nebus taip, kad jis atvyks ir jau sekmadienį galės žibėti aikštėje. Jam reikės dar daug laiko.“

Praėjusiais metais Supertaurės rungtynės tarp „Žalgirio“ ir „Kauno Žalgirio“ nukeliavo iki baudinių serijos, tačiau G.Lettieri teigia nematantis tikslo to atidirbinėti treniruotėse.

nuotr. fk-panevezys.lt/Gino Lettieri
nuotr. fk-panevezys.lt/Gino Lettieri

„Tu arba gebi mušti baudinius, arba ne. Treniruotėse gali sumušti visus penkis ar visus dešimti. Tačiau ateina rungtynės ir tuomet pasimato, gali tą daryti ar ne“, – šypsojosi treneris.

Ir atsisuko į G.Barevičių.

„Bet jūs turite didelį pranašumą – mes pralaimėjome baudinius prieš „Hegelmann“, vėliau prieš „Neptūną“. Čia jūsų pranašumas“, – būsimam varžovui aiškino G.Lettieri.

Supertaurės rungtynėse „Sportimos“ manieže Vilniuje sekmadienį prasidės 18:15 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius