Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Vilniaus futbolo savaitė: Algimanto Liubinsko žaibai ir pirmieji čempionai

15min.lt, kaip ir kiekvieną savaitę, apžvelgia svarbiausius Vilniaus regiono mėgėjų futbolo pasaulio įvykius.
Algimantas Liubinskas
Algimantas Liubinskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

II lyga. Vilniaus regiono futbolo sąjungos rengiamame Lietuvos II lygos Rytų zonos čempionate kiek netikėtai dėmesio centre atsidūrė trečiąją vietą užimančios „Vilties“ (31 taškas po 19 rungtynių) ir autsaiderės „Teros-Griunvaldo“ rungtynės. Jos netikėtai baigėsi lygiosiomis 1:1, tačiau daugiausia dėmesio sulaukė įvykiai po jų.

Čempionate pirmaujančios TAIP (43 taškai po 17 rungtynių) ekipos, kuri šią savaitę nežaidė, vyriausiasis treneris Algimantas Liubinskas tapo garsiausiai pasisakiusiu rungtynių komentatoriumi.

Ant trenerio sienos socialiniame tinkle „Facebook“ pasirodė tokia žinutė (kalba netaisyta): „Stebino chamiškumas Vilties žaidėjo nr. 9 (Gediminas Petkevičius). Jis ne tik provokavo priešininkus dėl ko buvo pašalintas žaidėjas, bet ir spėjo žiūrovams rodyti nepriimtinus žestus. „Vilties“ vadovai kalba, kad aš nemėgstu jų komandos. Faktai rodo, kad komanda žaisti nemoka, bet yra puikūs cirkininkai. Gal, berniukai, nepykit, pradėkit mokytis žaisti futbolą. Gal supraskit, kad tik garbė leis Jums mokytis žaisti futbolą. Noriu sulaukti iš Jūsų komandos nors vieno žaidėjo žaidžiančio nors pirmoje lygoje LFF čempionate. Vaikai, pamąstykit ir siekit meistriškumo.“

Po keleto dienų buvęs Lietuvos rinktinės treneris, komentuodamas įvykius lygos apžvalgininkui, dar labiau įkaitino aistras: „Vilties žaidėjai aikštėje inkščia kaip šuniukai, nuolat skundžiasi, kad juos visi skriaudžia – ar tai būtume mes, ar „Tera“. Tačiau ką jie patys daro? Kur jie žaidžia?“

VIDEO: FK Tera 1:1 FK Viltis

Įdomu, kad TAIP ir „Viltis“ susitiks tarpusavyje jau spalio 2 dieną 20:15 val. Fanų stadione. Ir taip daugumą Vilniaus futbolo mėgėjų pasaulio žmonių dominanti dvikova po A.Liubinsko pasisakymų sulauks dar didesnio dėmesio. „Viltis“ viešo atsakymo konkurentų treneriui nepateikė ir iš visų jėgų pasistengs tai padaryti būtent aikštėje.

„Vilties“ lygiosiomis čempionate galėjo pasinaudoti „Visaginas“ ir Utenos „Utenis-2“, tačiau nė viena jų sostinės komandos taip ir neišstūmė iš trečiosios vietos. „Visaginas“ sužaidė lygiosiomis 2:2 su antrąją vietą užimančiu „Rotaliu“ (33 taškai po 18 rungtynių), o „Utenis-2“ namie 3:4 pralaimėjo rimtai įsibėgėjusiems „Gariūnams“. Pastaroji komanda šią savaitę dar 4:1 įveikė „Bekentą“.

Dabar „Visaginas“, „Utenis-2“ ir „Gariūnai“ yra sužaidę po 19 rungtynių ir visi turi po 29 taškus.

III lyga. Šiame turnyre savaitė prabėgo be staigmenų. Pirmaujantys „Fakyrai-Ad men“ (44 taškai) 3:0 sutriuškino TEC, o juos persekiojantis „Granitas“ tokiu pat rezultatu įveikė Kalvelių „Ave.Ko.“.

„Fakyrai-Ad men“ čempionate laimėjo jau 7 rungtynes iš eilės, tačiau sezoną komanda užbaigs labai sunkių mačų serija. Pirmasis – spalio 4-ąją su jau 6 rungtynes iš eilės laimėjusia ir į 4-ąją vietą pakilusia „Kruša-Basica“.

IV lyga. Šis Sekmadienio futbolo lygos čempionatas tapo pirmuoju, kuris šį sezoną jau išsiaiškino čempioną. Titulas atiteko – „Navigatoriams-LT Aqua“! 18-ajame ture ši ekipa 2:0 įveikė „Nerealą“ ir tapo nepavejama Šalčininkėlių „Visinčiai“, kuri sužaidė lygiosiomis 1:1 su „Nemenčine“. Likus 4 turams iki sezono pabaigos lyderiai turi 48 taškus, o artimiausi persekiotojai – tik 34.

Tuo metu kovoje dėl trečiosios vietos išliko „status quo“. Širvintų „Širvinta“ (31) 2:0 įveikė „Viesulą“, Kaišiadorių „GB United-Divenda“ (31) 4:0 – „Vingį“, o „Naujieji Verkiai“ (30) įsirašė techninę pergalę rezultatu 3:0 prieš subyrėjusią „Audrą“.

V lyga. Šio turnyro lyderiai ir toliau atidžiai stebi vieni kitų rungtynes. Juo labiau, kaip dainavo Marijus Mikutavičius, tai daryti itin lengva. Praeitą savaitę komandos žaidė tame pačiame stadione viena po kitos. Iš pradžių „Medžiai“ (41 taškas po 17 rungtynių) 8:3 nušlavė „Pionierius“, trumpam pakilo į pirmąją vietą ir netrukus patys pamatė, kaip „Mostiškės“ (44 taškai po 18 rungtynių) 5:1 sutriuškina „Amstaff“ bei tą pirmąją vietą susigrąžina.

Trečiąją vietą užimantys „Žaibai“ (37 taškai po 18 rungtynių) 5:1 sutriuškino „Stickers“ ir šioje pozicijoje jau gali jaustis labai ramiai. Į trečiąją vietą pretenduojantis „Geležinis vilkas“ (29 taškai po 17 rungtynių) patyrė antrą pralaimėjimą iš eilės (0:1 su „Katastrofa“) ir iš esmės palaidojo savo bronzines viltis.

VIDEO: FK Katastrofa 1:0 FK Geležinis Vilkas

VI lyga. Ilgai čempionate pirmavęs „Imperialas“ neišlaikė egzamino. Po dviejų lengvų rungtynių su autsaideriais komanda išvykoje 0:1 pralaimėjo „Baltajai Vokei“ ir buvo priversta užleisti pirmąją vietą Elektrėnų „Versmei“, kuri 7:0 nugalėjo „Pietų IV“ ekipą.

7 rungtynes iš eilės laimėję elektrėniškiai dabar turi 41 tašką, o po vasaros pertraukos jau 3 kartus pralaimėjęs „Imperialas“ – 40.

Šį sekmadienį „Imperialo“ laukia dar vienas išbandymas – mačas su į ketvirtąją vietą pakilusia „Renne“ (31), kuri iš šios pozicijos išstūmė tiesioginėje dvikovoje 1:0 įveiktą AFK (30).

VII lyga. Čempionato lyderis VJFK „Trakai“ (laimėtos visos 18 rungtynių – 54 taškai) ir toliau nepraranda taškų. Šią savaitę 5:1 buvo įveikta ketvirtąją vietą užimanti „Vova“ (29).

Antrąją vietą užimantys „Futbolo broliai-Railana“ (48) priėmė laipteliu žemiau esančius „Pagirius“ (37), tačiau taip pat be didesnio vargo įrodė savo pranašumą rezultatu 4:2.

VIDEO: Futbolo broliai-RAILANA 4:2 FK Pagiriai

„Carlsberg“ taurė. Vilniaus regiono futbolo taurės turnyre įvyko pirmosios pusfinalio rungtynes. Per jas susitiko du trečiosios lygos senbuviai, daugybę kartų tarpusavyje žaidę „Aktas“ ir „Ozas“. Šį sezoną geriau sekėsi „Ozui“, kuris lygoje varžovus įveikė abu kartus. Vis dėlto taurės turnyras yra visai kita istorija.

„Aktas“ pademonstravo geriausias savo savybes ir tiesiog nušlavė varžovus 5:1. Net 4 įvarčiais prie šios įspūdingos pergalės prisidėjo Juozas Dūdėnas.

VIDEO: FK Aktas : FK Ozas 5:1

Taurės turnyro finale „Aktas“ susitiks su „Granito“ ir Ukmergės „Spartako“ dvikovos laimėtojais.

Senjorai (35+). „Aktas“ šiuo metu gali džiaugtis ir šio turnyro A diviziono lyderių pozicija, kurią suteikė pergalė 3:2 prieš „Geležinį vilką“. Vis dėlto „geniai“ turi 7 taškus po 4 rungtynių ir lyderių poziciją tikriausiai greitai praras, nes antrąją vietą užimantys „Trakai“ yra sužaidę vos dvejas rungtynes ir jas abejas laimėjo.

B divizione pirmauja po 10 taškų po 4 rungtynių turintys „Lentvaris“ (3:0 įveikė „Susirinkom“) ir „Mostiškės“ (2:1 su „Tera-Veteranais“). Prie jų gali prisijungti „Nerealas“, per 3 turus surinkęs 7 taškus, tačiau 4-ojo turo mačą žaisiantis būtent su „Mostiškėmis“.

Senjorai (45+). Šios amžiaus grupės čempionatas pirmasis pasiekė sezono finišą. Pirmąja vieta džiaugėsi „Delintros“ futbolininkai, paskutinę varžybų dieną 4:3 palaužę „Dangų centrą“ ir 8:1 – „Terą-Veteranus“. „Delintra“ per 12 turų surinko 31 tašką ir 2 taškais aplenkė pirmąją vietą paleidusį „Nerealą“, kuris sužaidė lygiosiomis 2:2 su trečiojoje vietoje likusiu „Dangų centru“ (27) ir 3:3 su „Tera-Veteranais“.

Įmonių lyga. A divizione – bankininkų pergalių diena. Lyderio pozicijoje dar labiau įsitvirtino SEB komanda, pastarajame ture 3:1 įveikusi „Girteka Logistics“ ekipą ir laimėjusi ketvirtąsias rungtynes iš eilės. Per kitas rungtynes „Swedbank“ įveikė „TonyBet“ 4:1, o „Barclays“ 3:1 palaužė „BetGames.TV“.

B divizione sužaistos dvejos rungtynės. Per jas „Skuba“ (7 taškai) 7:2 įveikė „Adform“ ir pakilo į antrąją vietą. Per kitas rungtynes „Omnitel“ 6:2 nugalėjo „Raben Lietuva“ ir į savo sąskaitą įsirašė pirmuosius taškus.

Daugiau apie Vilniaus futbolą galima sužinoti tinklalapyje vilniausfutbolas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius