-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus futbolo savaitė: ukmergiškiai į pirmąją vietą iškėlė „Navigatorius“

15min, kaip ir kiekvieną savaitę, apžvelgia svarbiausius Vilniaus mėgėjų futbolo pasaulio įvykius.
Vilniaus futbolo savaitė
Vilniaus futbolo savaitė / Sauliaus Čirbos nuotr.

II lyga. Lietuvos II lygos Rytų zonoje į pirmąją vietą po ilgokos pertraukos sugrįžo „Gariūnai“. Tiesa, ypatingų įvykių šis nutikimas nereikalavo – mažiau rungtynių nei kurį laiką pirmavęs Utenos „Utenis-2“ sužaidę vilniečiai tiesiog laimėjo atidėtas rungtynes su „Visaginu“ 3:0.

Be to, „Gariūnai“ įsirašė į savo sąskaitą techninę pergalę 3:0 prieš pasitraukusią iš turnyro FM „Ateitis“.

„Gariūnai“ po 17 turų savo sąskaitoje turi 43 taškus, o „Utenis-2“ (16 rungtynių) liko su 38 taškais.

Treti žengia „Fakyrai-MRU“ (26 taškai po 17 rungtynių), šią savaitę 2:1 palaužę „Rotalį“.

III lyga. Vienerios rungtynės – didelės permainos. III lygoje tvirtai pirmavęs Naujosios Vilnios „Granitas“ (37) 16 ture namie netikėtai 0:1 nusileido ant kulnų nuolat minančiam Ukmergės „Spartakui“ (36) ir prarado lyderio poziciją. Ją iš karto pasiglemžė „Navigatoriai-LT Aqua“ (38), 3:1 nugalėję „Olimpiją“.

Tuo metu dėl 4-5 vietų kovojančių „Ozo“ ir „Akto“ lenktynėse vėl stojo lygybė. „Ozas“ Kaišiadoryse 2:4 pralaimėjo vietos „Divendai“, „Aktas“ 4:0 nušlavė „Krušą-Basicą“ ir abi ekipos vėl turi lygiai taškų – po 24.

IV lyga. Šiame čempionate didžiausia turo naujiena tapo Širvintų „Širvintos“ (29) vėl prarasti taškai – namie sužaista lygiosiomis 1:1 su „Mostiškėmis“.

Toks rezultatas sumažino „Širvintos“ galimybes kovoti dėl pirmųjų 2 vietų iki minimumo, nes Pabradės „Intersurgical SŽK-Tera“ (37) 6:1 nušlavė „Advoco“ ekipą, o „Nerealas“ (33 po 15 rungtynių) 3:1 palaužė „Lentvarį“.

Be to, širvintiškius pavijo „Medžiai“, šį kartą 5:1 nugalėję „Nemenčinę“.

V lyga. Labiausiai laukta turo dvikova tarp antrąją vietą užimančio AFK (43) ir laipteliu žemiau esančio „Imperialo“ (35) žiūrovams didelės intrigos nepadovanojo – pirmieji laimėjo 3:1 ir jau, galima sakyti, užsitikrino bent antrąją poziciją galutinėje įskaitoje.

Kol kas AKF ją dalinasi su „Elektrėnų Versme“ (43), kuri Vilniuje 7:2 nugalėjo „Tėvynės sąjungą“. Įdomu, kad nugalėtojams visus 7 įvarčius pelnė komandos atakų lyderis Julius Dranginis.

V lygos čempionų vardo likimas spręsis rugsėjo 25-ąją, kai pagaliau įvyks antroji lyderių tarpusavio dvikova. Pirmąją Vilniuje elektrėniškiai laimėjo 4:1, tačiau persvarą įgijo tik rungtynių pabaigoje, kai iš aikštės buvo pašalintas vienas AFK žaidėjas.

VI lyga. Pirmaujantys „Trakai“ (48) ir „Granitas-2“ (40) savo sąskaitas papildė dar 3 taškai, o trečiąją vietą užimantys „Futbolo broliai-Railana“ (31) sužaidė lygiosiomis 1:1 su „Pagiriais“ ir jau turėtų labiau žvalgytis atgal, o ne juos į lenkiančias komandas.

„Futbolo brolių-Railanos“ dabar laukia dvikova su Trakų atstovais, o komandą taškais jau pasivijo „Olandai“ (31), šį kartą 5:1 susitvarkę su „Pabrade-2“. Į trečiąją vietą rimtai pretenduoja ir tie patys „Pagiriai“, kuriems iki „Futbolo brolių-Railanos“ trūksta tik 3 taškų.

VII lyga. Viena kitos klaidų laukiančios pirmaujančios ekipos šį kartą konkurentams dovanų dalinti nebuvo nusiteikusios: „Skaidiškės“ (41) 2:1 palaužė „ADS Auto-Nemenčinę“, o Rūdiškių „Vėtra“ (40) išvykoje 5:3 – „Euforiją“.

Tuo metu kovoje dėl 3-iosios vietos galbūt lemiamą pergalę iškovojo „Top Kickers“ (30), 3:1 palaužę Kalvelių „Ave.Ko.-2“ ir padidinę pranašumą prieš šią ekipą iki 5 taškų.

Moterų lyga. Dailiosios lyties atstovių turnyre įvyko 1-2 ir 3-4 vietas užimančių komandų tarpusavio dvikovos. Lyderių mūšyje „Žalgiris-4“ (18 taškų po 7 turų) 3:1 pranoko Vilniaus FM (13), o pretendenčių į prizininkes dvikovoje „Nemenčinė“ (6) tokiu pat rezultatu palaužė „JL Stars“ (4).

Senjorai (35+). 35 metų ir vyresnių futbolininkų čempionato A divizione sužaisti beveik visi antrojo turo mačai. Po jų į pirmąsias pozicijas pakilo po 4 taškus surinkę „Aktas“ (4:0 įveikė „Susirinkom“), „Infra-ABC“ (2:2 su „Relax“) ir „Mostiškės“ (2:1 su „Salininkais“).

B divizione pirmauja „Nemenčinė“ ir „Avangardas“, kol kas laimėję abejas žaistas rungtynes. Nemenčinės ekipa šią savaitę 4:1 nugalėjo „Zybajazz“, o „Avangardas“ 4:2 pranoko „Ozo tapyrus“.

Senjorai (45+). 45 metų ir vyresnių futbolininkų turnyre toliau tvirtai pirmauja „Delintra“ (36 taškai po 12 turų), ir vėl neleidusi suabejoti savo pranašumu. Šį kartą vien pergalingai žengiantys lyderiai 9:1 nugalėjo „Terą-Veteranus“.

Antras išliko „Dangų centras“ (29), nors tik 3:2 palaužė „Divendą“. Tuo metu trečiąją vietą užimantis „Nerealas“ (21) lengvai 5:0 įveikė „Alfą“.

Įmonių lyga. Verslo kompanijų čempionato A divizione į pirmąją vietą pakilo IKEA (10 taškų po 4 turų), rungtynes su vienais pagrindinių konkurentų „TEO-Omnitel“ (9) laimėjusi 2:0. Buvęs lyderis „Tele2“ (9) šią savaitę taip pat prarado taškus – netikėtai 2:3 pralaimėjo „Swedbank“ komandai, kuri pelnė pirmuosius taškus.

B divizione toliau pirmauja „Skuba“ (10), nors mačą su „Adform“ baigė lygiosiomis 3:3. Į antrąją poziciją pakilo „Girteka Logistics“ (7), 4:1 nugalėjusi ir iš šios pozicijos išstūmusi „LT Advokatūrą“ (6). Teisininkai krito net į ketvirtąją vietą, nes juos aplenkė ir „OlyBet“ (7), 4:3 palaužusi „Tirolą“.

Daugiau apie sostinės regiono futbolo įvykius galima sužinoti tinklalapyje vilniausfutbolas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius