Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Žalgirį“ palikęs Jakubas Wilkas: „Noriu dar sužaisti aukštesniame lygyje“

Nors Vilniaus „Žalgiris“ apie atsisveikinimą su lenku saugu Jakubu Wilku informavo trečiadienį, žiniasklaida apie tai prakalbo jau anksčiau. Ir ne vien Lietuvos, bet ir Lenkijos.
Linas Klimavičius ir Jakubas Wilkas
Linas Klimavičius ir Jakubas Wilkas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Djevus metus su pusės sezono pertrauka „Žalgiryje“ praleidęs futbolininkas Lenkijos interneto svetainei 2x45.info davė išsamų interviu, kuriame savo tautiečiams papasakojo apie gyvenimą ir žaidimą Lietuvoje.

Mes jį pateikiame šiek tiek sutrumpintą

– Paliekate „Žalgirį“. Tai jūsų paties ar klubo sprendimas?

– Nusprendėme kartu su klubo vadovais. Bendrai aptarėme mano pasitraukimo variantus ir manau, kad nepadariau skuboto sprendimo. Aš nesijaučiu senas futbolininkas ir dar tikiuosi kelis metus sužaisti aukštame lygyje. Tai ir nulėmė.

– Buvote antras iš geriausiai apmokamų komandos žaidėjų. Gal klubas užsimanė sumažinti išlaidas?

– Nemanau. Žaidžiau čia dvejus metus, pripratau prie šio klubo, bet, kaip sakiau, turiu savo ambicijų ir nežadu tenkintis žaidimu toje šalyje.

– Pastarąsias rungtynes praleidote atsargoje. Kitu metu tai būtų buvusi sensacija. Treneris jau žinojo, kad paliekate komandą?

– Taip. Jau prieš rungtynes buvo aišku, kad palieku klubą. Dėl tos priežasties sutarėme, kad bus geriau, jei neišeisiu startinėje sudėtyje.

– Įvertinkite savo buvimą Lietuvoje.

– Sakyti, kad tai nebuvo sėkmingas laikas, būtų nuodėmė. Gavau šansą nuolat žaisti ir atsimokėjau už tai, kaip galiu. Įmušiau keliolika įvarčių, padariau daug rezultatyvių perdavimų. Aukojau žaidimui viską, bet noriu dar sužaisti aukštesniame lygyje, todėl ir nutariau pakeisti klubą. Be to, nemeluokime sau – Lietuva nedidelė šalis ir jos futbolo lygis nėra gniaužiantis kvapą. Nežiūrint į tai, laiką, praleistą „Žalgiryje“, laikau nusisekusiu. Susipažinau su daug puikių žmonių.

– Lietuvoje buvote geros formos. Kartą įmušėte įvartį ir atlikote net keturis rezultatyvius perdavimus.

– Šiaip tai buvo nekasdienis žygdarbis, bet ir ne atsitiktinumas, nes per kitas rungtynes aš atlikau tris rezultatyvius perdavimus. Žinoma, dėl to mano statistika tapo gražesnė.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Jakubas Wilkas ir Sergijus Semeniukas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Jakubas Wilkas ir Sergijus Semeniukas

– Nekasdienis žygdarbis, bet „Stumbras“ ir nėra galinga komanda.

– „Stumbras“ yra vidutinė lygos komanda.

– Yra stipresnių komandų?

– Suprantama. Pirmasis turnyro lentelės trejetas yra sudarytas iš susižaidusių komandų, kurios gali kovoti dėl aukščiausių tikslų. Kalbu apie „Trakus“, „Atlantą“ ir „Žalgirį“. Likusios komandos gerokai nusileidžia minėtam trejetui.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius