Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 09 03 /19:05

Žemaitijoje nutrūko „Žalgirio“ pergalių serija, „Riteriai“ palaužė „Jonavą“

Šeštadienį „Optibet A lygoje“ nutrūko Vilniaus „Žalgirio“ aštuonių iš eilės pergalių serija. 25-ojo turo rungtynėse Telšių „Džiugas“ paskutinėmis minutėmis išplėšė lygiąsias 1:1 (0:1) prieš šalies čempionus.
Telšių „Džiugas“ – Vilniaus „Žalgiris“
Telšių „Džiugas“ – Vilniaus „Žalgiris“ / Elvio Žaldario nuotr.

Rungtynėse „žalgiriečiai“ kontroliavo kamuolį didesnį laiką, o šeimininkai daugiau rėmėsi kontratakomis. Nors ne kartą budrumą teko parodyti vartininkams, didelių gaisrų užfiksuota nebuvo.

„Džiugas“ pirmasis sukūrė realią progą pelnyti įvartį. 38 minutę Aldaras Perreira prie baudos aikštelės atliko galingą šūvį į vartus, bet svečių vartininkas Edvinas Gertmonas pademonstravo puikią reakciją ir išgelbėjo savo komandą.

„Žalgiris“ savo progos išlaukė ir ja pasinaudojo efektyviai. 41 minutę po kūrybingo Marko Miličkovičiaus perdavimo, Renanas Oliveira technišku smūgiu baudos aikštelėje nukreipė kamuolį į vartus. Rezultatyviausias čempionato žaidėjas pelnė jau 12 įvartį šį sezoną.

Vladimiro Čeburino auklėtiniai po pertraukos žaidė kiek pasyviau ir didelių problemų varžovų vartams nekėlė. Savo ruožtu „džiugiečiai“ dažnai spaudė svečius ir atliko vieną kitą smūgį į vartus.

Telšių komandos pastangos davė vaisių rungtynių pabaigoje. 87 minutę po Edwardo Sarpongo perdavimo kairiojo virpsto link, Noelis Mbo išvengė gynėjų priežiūros, kokybiškai susistabdė kamuolį ir nuginklavo vartininką iš arti.

Paskutinę pridėto laiko minutę Dovydas Virkšas turėjo progą išplėšti pergalę „Džiugui“, bet atsidūręs priešais vartininką jo įveikti nesugebėjo.

VIDEO: „Džiugas“ – „Žalgiris“ rungtynių epizodai

Kitose 25-ojo turo rungtynėse įvarčiu atsilikinėję Vilniaus „Riteriai“ namuose atsitiesė prieš „Jonavą“ ir šventė pergalę 2:1 (0:1).

Dvikovoje sėkmingai startavo jonaviečiai. 12 minutę jie išprovokavo šeimininkų klaidą savo aikštės pusėje, o sėkmingą reidą į baudos aikštelę atlikęs Artiomas Radčenko atliko patogų perdavimą Tadui Eliošiui, kuris užtikrintu smūgiu išvedė autsaiderius į priekį.

„Riteriai“ po praleisto įvarčio bandė atstatyti pusiausvyrą, bet jiems stigo efektyvumo paskutinėje atakos fazėje. 38 minutę Valdemaras Borovskis turėjo vieną realiausių progų, bet jo smūgiuotas kamuolys pataikė į virpstą.

Po pertraukos „Jonavos“ gynyba pradėjo trūkinėti, o vilniečiai savo progas realizavo. 52 minutę Gytis Paulauskas pasinaudojo tuo, kad vartininkas atmušė Roko Filipavičiaus smūgiuotą kamuolį priešais save ir smeigė tikslų smūgį į vartus.

Suveikė ir „Riterių“ trenerio Pablo Villaro atlikti keitimai. 65 minutę po Valdemaro Borovskio perdavimo, Matas Ramanauskas atšokusį kamuolį pasiuntė į vartus. Saugas paskutinį kartą įvartį buvo pelnęs antrajame ture.

„Jonava“ metė nemažas pajėgas į puolimą paskutinėje rungtynių atkarpoje, bet šeimininkų gynyba neklydo ir išlaikė svarbų rezultatą.

VIDEO: „Riteriai“ – „Jonava“ rungtynių akimirkos
Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius