Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniaus „Žalgiris“ ir Klaipėdos „Atlantas“ ruošiasi LFF pusfinaliui

„Žalgiris“ į LFF taurės pusfinalio vietą atvyko iš anksto. Žalgiriečiai šeštadienio vidurdienį sėdo į autobusą Vilniuje, o vakarop pasiekė Klaipėdą. Čia dieną baigė treniruote. Sekmadienį laukia LFF taurės pusfinalis su Klaipėdos „Atlantu“.
Vytautas Lukša
Vytautas Lukša / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Šiek tiek lengviau, kai į rungtynes vyksti rungtynių išvakarėse – pailsi kūnas, kojos. Kelionė iš Vilniaus į Klaipėdą ilgoka, tad vargina“, – neslėpė „Žalgirio“ kapitonas Egidijus Vaitkūnas.

Vilniečiai vakare surengė valandą trukusią treniruotę Klaipėdos miesto stadione.

„Ant žolės visada malonu žaisti, tad viskas gerai, – nedaugžodžiavo E. Vaitkūnas. – Pasistengsime nugalėti, nors Klaipėdoje niekada nelengva, taip nebus ir šįkart. „Atlantas“ – nebloga komanda, turinti gerų žaidėjų, kurie visada stengiasi, ypač namuose.“

Po treniruotės „Žalgirio“ laukė vakarienė, susirinkimas ir poilsis.

Šiemet „Žalgiris“ su „Atlantu“ žaidė tris kartus. Pirmąjį mačą Klaipėdoje 2:1 laimėjo šeimininkai. Vilniečiai atsirevanšavo namie – 1:0. „Žalgiris“ saldžią pergalę pasiekė trečiajame „SMScredit.lt A lygos“ rate svečiuose. Tada 83-ąją minutę raudoną kortelę gavo Elivelto. Žalgiriečiai nepalūžo ir po 87-ąją minutę pelnyto Andrijos Kaludjerovičiaus įvarčio nugalėjo – 1:0.

„Niekada nekalbam apie teisėjus, bet jų darbas praėjusiose rungtynėse tikrai galėjo turėti įtakos rungtynių baigčiai. Spaudimas teisėjams Klaipėdoje visada yra ir arbitrai bijo suklysti į „Žalgirio“ pusę. Gerai, kad tąkart buvome tiek stipresni, kad net ir dešimtiese, neteisingai pašalinus žaidėją, sugebėjome išplėšti tris taškus“, – prisiminė V. Dambrauskas.

Jo nuomone, kitas svarbus faktorius – finalas Klaipėdoje. Kad jis rugsėjo 25-ąją vyks uostamiestyje pranešta prieš pusfinalius. Taigi tai „Atlantui“ – papildoma motyvacija.

„Sekmadienį turime būti visa galva stipresni už varžovus, kad jokie faktoriai – namų aikštė, papildoma „Atlanto“ motyvacija ar teisėjai – negalėtų nulemti rungtynių baigties“, – akcentavo V. Dambrauskas.

Šįkart mačui teisėjaus kaunietis Gediminas Mažeika. Jo asistentai – Vytautas Šimkus ir Vytenis Kazlauskas.

Žalgiriečiai – sveiki ir pasiruošę kautis tik dėl pergalės

„Atlantas“ ketvirtadienį Utenoje 1:1 sužaidė su vietos „Uteniu“. Nepaisant to, pasak V. Dambrausko, klaipėdiečiai – itin grėsmingi varžovai.

„Atlantas“ su „Žalgiriu“ turi ypatingų sąskaitų. Jie kaunasi su dvigubu įniršiu. Klaipėdiečiai Utenoje tikrai nesužaidė geriausių rungtynių, bet sekmadienio mačas bus visiškai kitokio tipo, – įsitikinęs V. Dambrauskas. – Grįžti į kovas A lygoje po rinktinių pertraukos nėra lengva. Šįkart tai patyrėm ir mes, ir „Atlantas“. Tačiau sekmadienį susitiks abi komandos, turinčios ambicijų žaisti finale.“

„Žalgiris“ į Klaipėdą atvyko šeštadienį. Vilniečiai vakare surengė treniruotę miesto stadione.

„Kai žaidžiame Klaipėdoje ir to reikalauja situacija, į rungtynes iš vakaro vykstame dažnai. Norisi pajusti stadioną, aplinką, dangą, žolę, kokia ji, kaip juda kamuolys. Be to, žaidėjams reikia adaptuotis, nes, kaip bebūtų, kelionė užima beveik keturias valandas. O tai turi įtakos žaidžiant rungtynes. Manau, išsimiegosim, pailsėsim ir būsim tiesiog geriau pasiruošę“, – įsitikinęs V. Dambrauskas.

Sekmadienį vilniečiai žais LFF taurės pusfinalį. Jis – 19 valandą. Nugalėtojas finale rugsėjo 25-ąją uostamiestyje susitiks su Marijampolės „Sūduva“. Ji šeštadienį Kaune 2:0 nugalėjo „Stumbrą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius